Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
4 саат е . Си ја гледам 13 reasons why , 2 сезона. Мајка ми мрчи,будала,гаси лаптоп,остај не да спиеме.
Fuck off . Идам до 6 саат маратон.Од 9 до 16 на работа после. После хрчам. Серијава си ја сакам.Не рчкајте.Ноктурни сеанси иам.

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Осаменоста е заебана работа, посебно кога си надвор од родната земја. Секој ден ми е шубе но го туркам со мисла дека сум овде за да ми е подобро за понатаму. Се надевам дека ќе излезе така, и се надевам дека сета таа осаменост ќе се исплати што ја трпам последните 3 месеци. Иако сум заборавен од повеќето другари, знам дека лицемерието ќе биде достапно, бар кога ке си одам на одмор. Од тие што очекував да ме контактират, ме контактираат важно тоа е битно. Од горе на се, па и трета смена работам и био ритамот ми е гајда. Но сепак, се надевам дека ова е почеток на многу по убави работи

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.971
Одамна немам замарано, а и мрчено, ама некад ти пукне филм

Им дадеш на луѓето простор во гаража, бидејќи живеат во мала куќа и нема кај да стават работи, а и им се деси некоја работа која не посакувам никому да се деси. Ајде ги жалиш им помагаш, ама тие се понашаат ко нивно да е. Онојпат случајно видов да видам, а синот на тој човек не го угасил светлото. ОК ајде ке кажам заборавил. Другиот ден дојде пак и заборавил чешмата да ја затвори. Па добро мајку му, ако сум ти дал да го користиш тој простор, не значи дека е твој.

Секој ден кога проаѓам покрај училиштата, посебно покрај гимназијата во градот ја губам верата во оваа младина македонска. Отпадоци расфрлани насекаде, после одмори или кога излегуваат навечер, ок во некои нема корпи или контејнери (што не го оправдувам, бидејќи и јас знам во рака да носам кеса, ливче итн. па да фрлам во некој контејнер), ама не е тоа изговор да расфрлаш отпадоци.

И многу ме нервира кога ке работам, а ке ме гледа човек намерно, а уште повеќе од такт ме вади кога работам, а некој ништо не работи и само наредува. Тогаш сум во состојба да убијам човек...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Sve je ovo propast...propast... sve je ovo ziljavo... eeee šta još može da se desi ljudi vi još ne znate..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Лееееј на секој чекор разгалени деца, ми дојде дома мало дете на поседок ден-два и во тој период успеа:
- Да го расипе апаратот за мерење притисок
- Жицата од домофонот да ја преебе
- Цел спреј за мирисање да потроши
- Џојстикот од компјутерот да го скрши
- Слушалките куртулија
- Наочарите да ги расклопи
- Мачорот да го изремети, сега ми спие по шкафови кај што неможе никој да го дофати. Господ во бели гаѓи го виде :(

Па на заминување со сиот памет уште му викам "Цмок, цмок, пак да ми дојдеш..."
:shook:

Нема врска, деновиве симнав апликација на која си правам листа од сите игри што сум ги играл во животов, и видов дека од 267 игри, само 91 имам свртено... i'm so disappointed :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Одам во Вип и еден средовечен господин да го наречам пред мене му вика на девојчето, еве ви ја опремата. Девојчето му вика културно ама господине, оваа е од Телеком, не е наша и ликов ни 2 ни 3 - Не знам јас тоа, ми рекоа да ја донесам :pos:

Што народ ќе бевме, се правиме машински, на автопилот, не малце да се вклучи тоа рерната во глава барем на минута да се подразмисли, кај најдеш нешто прво, таму. :popce:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Што се случува во светот:
Џеф Безос: Мора да ја напуштиме Земјата и да направиме колонии на Месечината.

Македонија:
Оптимизам околу спорот со името.

Стапката на смртност на доенчиња се зголемува и имаме најголема стапка на смртност во Европа.
Па нормално кој сака да се роди овде.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.921
Поени од реакции
21.995
Драа

Девојка му се скара на дечка зшто платија сс нову пееску :ROFLMAO:

А што е финта еве глеам и мои колешке ги собираф нови пееске и десетке, што као демек мноо убафки мазни цаканки леле с’вциња они убафки какфи суууу. Да не вреди случајно шеесе денара нова пееска ццц :confused:
Нема могуќе, нели?

Паре су паре алооо
Проклето нешто за кое сфи се мучимо, ама исти кур ти е дали нова или стара.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
https://www.24.mk/rakot-na-kozha-vo-porast-–-vo-slednite-tri-dena-besplatni-pregledi-vo-site-dermatoloshki-ustanovi

И после ќе ми коментираат што си фурам одмор во септември, значи како да ви кажам, никој нема да ви пише минус ако не седите на плажа од 11-16 попладне, имам забележано само Балканци се печат така. Страшна работа, најмладиот со 13 години, ебати родителите што ги оставате децата на сонце, луѓе без мозок.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Во која комфорт зона сум навлезен, животот од средно па до сега ми е "статус кво" со мали незначителни промени. И за се и сешто само брмчам, јас vs. системот од кога знам. И да не се некои блиски луѓе околу мене, да ме потсетат дека сум навлезен во mid-twenties, нема ни да ми текне, а понекогаш и ми текнува и ме фаќа страв.
А инаку уште седам во парк со другари од средно и тегнам пивце и мезам кикиритки додека расправам за последниот филм што сум го гледал и кенкам оти нема веќе што да се гледа. И после одам на партија пинг понг, билијард или пикадо. Некогаш играм и фудбал ама во сала, слаб сум за фудбал бе, ама пак се тркалам по топката :D
И уште седам на кафе во истиот кафиќ каде има најпристапно макијато, во лете ладно со мразулци а во зиме топло, слично како во серијата "Friends" само што од френдојте останавме многу малку, со тенденција и ние да му ја летнеме негде таму на Запад, каде што наводно тревата е позелена.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Da se zavrshat ushte nekoi obvrski u zemjava sho treba da se zavrshat i ja zduvuvame od tuka ednash zasekogash.

Nema da ima zhivot u ovaa vukojebia ushte 300 godini, vie koi mislite da ostanete vo ovaa gomno od drzhava.

Teshko vas, jas begam od degenskava drzhava. I cool kje mi bide, nit kje mi fali mesto nekoe od mkd, lugje ili slicno. Si go napraiv ja moeto tuka. Ideme kon novi predizvici.

Prv rech koa kje se spomne zborot Makedonija shto mi pagja na pamet e: frustracija.

Kur me boli za Makedonija i sve vo nea fakticki. onaakaaaa brat6e kuroov me zabole. Si idam. Ti sedi tuka so degenive i raspravaj politiki, ja ke shetam niz svet so civiliziran narod.

No games tho, no names spoke, just crack that cocaine flow !

Последно уредено:
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Глеам многу рејџ последниве страни па морам да искоментирам.

Океј, срање ни е државата, менталитетот, народецов наш е никаков, не иритираат милиони работи од нашето политичко општествено секојдневие, сите се селат некаде, неаме пари, се мачиме, вип-мип-евн, институции, банки, факултети. Been there. И океј е што си ги споделувате приказните на кои сите сме биле изложени. Еве, на пример... не зборам за сите, ама голем дел од вас кои што мрчите (и ја мрчам, да, си признавам дека припаѓам у таа група општо, не само на форумов) ништо не преземате со работите за кои што промрчувате (myself included). И тука лежи зајакот, тука јас полека сфаќам дека ако мрчам само ќе се нервирам повеќе мислејќи на дадената ситуација, притоа без НИШТО АМА БАШ НИШТО да не преземам во вид на акција/дејствие за да го подобрам и level up-изирам македонското гомнастично секојдневие. И затоа веќе мојата тенденција за замарање се намалува опасно под 1%.

Прашањето е, дали вие сте се запрашале самите, дека во барем неколку ситуации неделно и вие "хејтери на македонските медиокритети" (меѓу кои што и ја се вбројувам, последен пат потенцирам!) сте припадници на "стадото" со некои ваши навики или дејствија. И тоа го тврдам, бидејќи и ја припаѓам у таа група. Нема перфектен, нема идеално совесен граѓанин никаде во светот, разберете го тоа.
И вие сигурно не сте идеални, сигурно си имате вродени "македонски маани" ко сите што имаме, и вие правите некои глупи ситници кои се одраз на вашата/нашата македонска крв баш како ликовите што ги опишуваме. И многу пати ваши некои навики се примитивни, медиокритетски или едноставно кажано "македонски".
Патем, често пати, проблемите не се толку ситни и површни ко што ги претставувате/претставуваме, туку многу подлабоки и поинхерентни и неможете така едноставно да бидат сведени на голи случки.

Многу збориме, не се глеаме себеси, а ако се погледнеме себе си подлабоко ќе сфатиме дека сме едно (само едно!) ниво погоре од неандерталциве кои ги хејтаме, бидејќи ние само го препознаваме лошото дејство, а притоа не преземаме ништо контра истото и со тоа истото однесување поминува т.е се простува на некој начин. Да не зборам да потегнеме допполнителна еволуција и развој на македонската граѓанска свест откако првично ќе се избориме за целосна трансформација и подобрување на истите навики на ниво на колектив. Така да, на некој чуден начин ние само сме неми посматрачи и хејтери на сите гомнарии кои се случуваат во нашето секојдневие, истите оние гомнарии кои ради нашите "големи посматрачки нагони" се чини дека се мултуплицираат на ненормален начин а притоа со нашето "недејствување" како луѓе кои препознаваат канцер ние самите не сме прееволуирани во споредба со самите опишани неандерталци кои ги хејтаме.

И, at the end of the day, ништо не преземаме за истите говнарии и едноставно ги трпиме тие работи и утеха наоѓаме во празнење преку статуси/твитови/постови или што и да е, без притоа суштински да мрднеме макар со прст.

Kajgana Shop

На врв Bottom