Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Драга, отсекојпат кога сум гледала на филм како некој се онесвестува кога нешто непријатно се случува, ми изгледало тоа невозможно, како демек така се паѓа во несвест...
Е пред некој ден јас имав еден вид несвестица, онаа кога си свесен, но се чувствуваш дека се губиш.И ми се чини дека беше првпат таква во мојот живот. Не дека се немав онесвестено досега, и тоа вистински онесвестено но заради некои луди диети мои од порано. Но ова некни беше баш како на филм.
Ме разбуди татко ми со викање на моето име и бидејќи спијам на горниот спрат викаше слегни побргу, слегни побргу само не се плаши. Кога слегнав што да видам -мајка ми на умивалникот се обидува да ја извади заглавената вилица под јазикот.Татко ми не успеал да и помогне, а познавајќи го каков паничар е, и да може да и помогне - од паника нема да може. Јас пробав - не бива, пробав пак - пак не бива.Немаше како да ја завртам за да се одглави.А крв тече и тече. Да беше мајка ми од другата страна како медицинско лице што работи на хирургија најверојатно лесно ќе ја извадеше.Јас не се испаничив, но глетката беше доста непријатна и додека се обидував се плашев да не направам некоја рана и да не се влоши ситуацијата, па после да мора да се шие. Наеднаш почувствував дека се губам, ги потргнав моите и седнав на фотелја.
Татко ми жалниот не знаеше кого попрво да погледне.Мајка ми што цела крв се направи или мене што почнав да се губам.Прашувајќи ме што ми е веднаш ми подготви чаша вода со шеќер, од која ми се поврати видот и ми исече еден лимон. Мајка ми за тоа време се пресоблече и тргнаа веднаш во болница, кај нејзиниот колега кој со инструмент-пинцета за неколку секунди и ја извадил.
Ако некогаш помислував дека ќе беше подобро да учев медицина, сега сфатив дека сепак немаше да биде...И дека во несвест се паѓа и така - навидум лесно.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Како мал приредбите во школо ми биле хорор. Срамежлив и како најнизок и најслаб учителката ме ставаше во првиот ред, а јас без да ме забележат се криев позади другите деца и посакував никогаш да не дојде ред јас да пеам некоја песна. :D

Сега и со малиот исто, најмал во група и три дена дома учевме една песничка за новогодишна приредба. Нешто што не е за него ќе го научи за 3 секунди и ќе го повторува секој ден, ама ова не.
И кога му дојде редот викам ај ќе го потсетиме некој збор може ќе продолжи понатаму, абе ништо. На крај морав јас од публика да ја кажам за да продолжат другите деца. :ROFLMAO:
Реакцијата кога му дојде редот, а не знае што треба да испее. Цел ден со солзи се смеам. :pos:
На крај се засрами и ја наведна главата, пропадна во земја. Го разбирам колку е тешко да кажеш песничка пред еден куп родители од кои и твоите. :D

21o4pj.gif

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Го прочитав постот погоре.
Родителот направил грешка.Знаејќи дека детето му е срамежливо,а можеби и незаинтересирано за пеење пред луѓе,требало да `и каже на неговата наставничка да не го зема предвид за новогодишната приредба.А,тој дозволил неговото дете да биде засрамено и понижено.Па,уште и тој се смеел.
Добар родител не прави ваква грешка.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
А мори Кајгано,
Што се брукате со тоа форумот за Најекономично греење?
Преселете го во ЧДА и кренете раце од него, ионака не сте способни да го модерирате!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ми се оди на европско ракомет Хрватска, на бањи во Лутраки, во Охрид на водици има да се капам в ензеро, и планираме горе на врв Селечка не сум бил, викаат патека имало, сето тоа во Јануари. Ама за жалење ја тераме како на песнава.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
скопје анчо.jpg
eee D....еве да видиш и да си знаеш,Скопје си беше само на левата страна на Вардар,а потоа полека до пругите и на југ преку нив ни голубарник ни кокошарник,само бавчи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
И мене ми се еба мамата од таа песна тогаш... ми влезе под кожа.
Секогаш кога ја слушам... необјасниво.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.173
Поени од реакции
18.238
Áмор, ти скопјанка си или од старите Скопјанишча?Чисто информативно, да си знајш кај'мало прва тwиунфална.Кај чинарон!Додуша ова бугарска е, ама пак прва била ебаго.Ајде сега сме ептен кул, мојт пак да ни изградет.Тамам налето портарина ќе наплаштаме.

IMG_20171226_021353.png

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
А бе лесно е да стаиш аларм во 7 сабајле и да станеш, ама да се наканиш да почнеш да учиш за предмет што го полагаш од сеа за 8 саати... тоа тешко малце. :nesumjas: Еве веќе 3 саати (не)успешно си се канам.
Или во превод станав за да ја слушам песнава. :toe:
Ај чао. :vrtioci:

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
Џеј џеј ака Јованче Јованов ми излезе sponsored на инстаграм бе. За што тебе ти треба sponsored бем ли ти к'сметот

Kajgana Shop

На врв Bottom