Корејциве се носталгични серковци. Ја инсталирав Starcraft пред некои месец дена за да видам што им беше толку проблематично да се префрлат на двојката и се што можам да заклучам е дека имаат десет слоја на rose coloured glasses. Играта е траорно застарена и механички крш. Pathing-от е катастрофа. Не дај боже да треба да проаѓаш по угорница. Ај што пола саат ќе им треба да пројдат, пола и повеќе ќе умрат ако горе те начека непријателска војска. И о боже колку пати се случува некако еден unit да заака на километар од контрол групата што често значеше гага sniped unit. Или да ти треба пола саат да ги одглавиш dragoons-от. Collision катастрофа. Колку пати ми се случуваше units необјасниво да ми се заглават позади mineral fields, па ако е во непријателска база јбг, изгубен unit. Hotkey контролите се жива комедија и треба раце да искршиш ако сакаш да ги користиш ефективно.
Да не зборам дека фалат еден тон опции ко селектирање повеќе од 12 units, селектирање цела војска, multiple building selection, можноста за сетирање на консекутивно градење со shift командата, па така, ако сакаш да започнеш повеќе од еден pylon мора за секој посебно да идеш на build. Се на се, Starcraft Remastered постои бидејќи Јужна Кореја се једина нација која што масовно игра Starcraft и се неспособни да се адаптираат на патем речено подобрата верзија на нивната омилена игра.