Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Ми треба нов живот.
Ми треба нов град да шетам. Нови улици да истражувам. Нова архитектура да и’ се восхитувам. Нова храна да вкусувам. Нов воздух да вдишувам.
Ми требаат нови луѓе. Нови луѓе да спријателам. Нови луѓе да разговараат со мене, нови луѓе да сослушам. Нови приказни на нови луѓе да ме инспирираат.
Ми треба нова работа. Нова работа да научам и да работам. Нова работа во која ќе уживам. Нова работа која ќе ми донесе нови пари. Нова работа на која ќе се гордеам. Нова работа со која ќе се идентификувам.
Ми треба нов пар чевли. Нови панталони. Нова блуза и нова сукња и нов фустан. Нова торба. Ми треба нов стил. Нов изглед.
Ми треба нов велосипед. Нови книги. Нов фотоапарат. Нови пенкала и нова тетратка. Нови вештини. Нови идеи. Нови искуства.
Ми требаат нови приказни. Нови случувања.
Ми треба нова перпектива.
Ми треба нов начин на живеење.
Ми треба нов живот.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Вчера вечерта искочив надвор и ладниот ветер убаво ме издува. Една мачка ја испогалив додека се вртеше околу клупата на која седев, а денес сабајлево додека спиев се подразбудив, осетив поладно и го слушнав звукот на дождот. Мислам дека со насмевка на лицето продолжив да спијам. Колку толку времево ме врати во живот и ја уби монотонијата која владееше во и околу мене:love:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Nemam vozacka ne znam da vozam a nit sum imal zelba do vcera. Normalno ko se kacuas u kola so sekogo. Znaci od Prilep cel pat vlagase u kontra traka, bukvalno spiese se ispotiv ko ja da vozam, cela sreka sto beze 7 sabajle pa nemase sobracaj. Imalo gospod, denov ke si gp zemam za vtor rodenden

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.277
Поени од реакции
23.895
Драга кучката пепел ми ја напраја, реденки реденки ехаа . Незнам како уште се држи на нозе.
Ама шо да и прам ко и сака душата нека прај ќеф. Младо е крепи туку кој ќе му бара топол дом на подновата сега. Од толку клецање тешко веројатно дека нема фатено :)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Имам другар од Финска. Јас разбирам дека ладноќата кај народот и недостатокот на мајчинска љубов може емотивно да те осакати, ама овој ми е закачен како мало дете за мајчина цицка. Имено, покрај другарка, јас сум му и дежурен психолог. Вчера цел ден на работа, се грижам за болни и стари лица кои навистина имаат потреба од помош, работам со укочена десна страна на грб и врат, болки во желудник и утоп водена од дождот, овој ми пишува тешко му било. Што ти е бре? Сам сум.
Мене ми е повеќе од јасно дека сите луѓе различно ги доживуваат работите и дека нешто што за некој е ситница, за друг може да биде голема работа, ама не можам да разберам како од нација која се борела против нацистите, настанале овакви емотивни Џастин Бибери. Човеков од памет ме има извадено неколку пати, мислев којзнае што му е, а се жалел за смешни работи.
Му дадов малку таф лав, се расплака. Сега го нема да ми пише, страв ми е да не направил глупост.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
ДК

Разочаран сум од тебе УАА цензура :(

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
So, what is a politician?

- Well, a politician is someone who tries to make the world a fairer place.

Like Batman.

- Not exactly like Batman.

Do you beat people up?

- No, I don't beat people up.

Oh, you're a pussy then?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.373
Поени од реакции
1.241
Имам другар од Финска. Јас разбирам дека ладноќата кај народот и недостатокот на мајчинска љубов може емотивно да те осакати, ама овој ми е закачен како мало дете за мајчина цицка. Имено, покрај другарка, јас сум му и дежурен психолог. Вчера цел ден на работа, се грижам за болни и стари лица кои навистина имаат потреба од помош, работам со укочена десна страна на грб и врат, болки во желудник и утоп водена од дождот, овој ми пишува тешко му било. Што ти е бре? Сам сум.
Мене ми е повеќе од јасно дека сите луѓе различно ги доживуваат работите и дека нешто што за некој е ситница, за друг може да биде голема работа, ама не можам да разберам како од нација која се борела против нацистите, настанале овакви емотивни Џастин Бибери. Човеков од памет ме има извадено неколку пати, мислев којзнае што му е, а се жалел за смешни работи.
Му дадов малку таф лав, се расплака. Сега го нема да ми пише, страв ми е да не направил глупост.
Може се фрлил под воз?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
ДК

Планетава ни е траги комедија. Јапонија гласа против договорот за нуклеарно разоружување, а Северна Кореја го поддржува :pos: (Kim Jong Un biggest troll?)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во врска со дискусијата што беше периодов за лето/зима, мислам и јас имав пост.. Згрешив, зима е подобро. Во зима го немаш комшијата во двор што урла за жена му да го слушне до на улица зш тргнала во продавница, не и кажал цигари да му зела, ја немаш комшивката која за секоја слика од внучето на Viber пратена од ќерка и се возбудува како да нема утре и комшијата од десно што има 90 години ако не и више и твто е рокнато на 100 и стриктно МТВ се гледа.

Од сите комшии Видара најмирен ни е, ми иде да му купам некое поклонче на човеков, од сега ветувам секој пренос ќе му го слушам и А нема да кажам. Да не може човек 5 минути да легне да одмори од галама :facepalm:

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Драга у Германија сум и неможам да гледам онлајн серии, што значи долго очекуваната сезона на ГОТ ќе ја гледам дури во октомври, како да се заштитам од спојлери?!

Kajgana Shop

На врв Bottom