Драга Кајгана (виртуелен дневник)

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Две ипол недели го чекам овој четврток да дојде за да си одам дома. Пред една недела стигнува мејл дека правам тест тој ден, океј, сабајле е не е проблем. Денеска гледам мејл дека поради некаков пролетен хепенинг за студентите тестот се поместува за во петок. Неколку минути подоцна гледам распоред за колоквиумска и полагам 3 предмети на денот кога братучеда ми слави матурска. Па да ви се плукнам и на хепенинг и на факултет матер ваша да ви ебам. Го мразам денот кога се запишав на ФИНКИ, најозбилно.

Џ

ЏинЏер

Гостин
К,
Денес ми е понеделник. Утре петок. It doesn't get better than this.
После долго време дојдов на работа точно во 9. Не сум навикната да е толку тивко во канцеларија.
Си слушам џез, пијам дупло еспресо и психички се спремам за викенд. Последниов период викендите ми се позафатени отколку работната недела.
Мај е. Животот е прекрасен. А јас, јас никогаш не сум се осеќала вака исполнето.

Ф

Флеш

Гостин
Во оваа политичка ситуација кога Албанците навистина прават нешто не во ред барања,се обидуваат свој интерес да туркаат,без разлика да му штети на друг народ,еве ти ги Грциве кои знаат дека ако ние отидеме курбан,истото и тие како земја со територија.

Наеднаш Грциве им станува грижа за нас како земја,зборуваат дека никогаш не се мешале внатре,ние сме биле добри момци,ништо не сме чепкале,какво име,какво постоење,каква нација,какви економски и политички блокади.Знаат дека сега Албанците се повеќе и повеќе палат фитиљ,сега одма се тука за помош.

Ми се смачи од оваа дволичност искрено Кајгана,секој брка свој интерес,сега е вистинско време кој секој си отвори лицето,и во Македонија,и Србија,и Албанија и Бугарија и еспешели Грчка.

Таков ден дојде од Коѕиас да дава ваква изјава за нас,пркосење на логиката .

Грција постојано ја поддржува стабилноста во регионот, и ова се однесува на нашиот северен сосед. Ние сме за постоењето на единство во БЈРМ, ние сме единствените кои не се мешавме и сè уште не се мешаме во нејзината внатрешната политика и ќе го браниме нејзиното постоење“, изјави Коѕиас во својот говор

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
12.106
Ова е вистината за ЕУ и НАТО која не можете да ја видите од пропагандната машинерија која е секаде околу нас.Секоја чест на Пернар за ова,бидејќи стварно треба да си храбар да го кажеш ова.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Да сумирам, последнава година научив толку многу животни лекции и се збогатив со искуства како ниеднаш досега во претходните 29. Што ти прави тројче напред...

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Драга Кајгана,
Настинат сум деновиве, и гледајќи фудбал Премиер лига за католичкиот Божиќ, сфатив колку заостануваме зад Англија.
Во Англија, стари луѓе на трибините одат групно да гледаат фудбал, да навиваат за омилен клуб, да пијат пиво и слично.
Кај нас во Македонија стари луѓе не одат на спортски натпревари, туку одат по партиски митинзи пензионери кај нас.
Која сме ние мизерија драга Кајгана.
Затоа, Кајгана магијо, а и ти севишен од небото, ве молам за голема помош.
Во Мај месец 2017 помогнете ми да се најдам меѓу оние 50.000 среќници да бидам извлечен на лотаријата за зелена карта, па да отидам во САД да пробам таму да најдам помирен и подобар живот.

Тоа и е мојата желба која си посакав да ми се оствари во 2017. Да бидам меѓу оние 50.000 извлечени среќници за зелена лотарија.

Секое добро драга Кајгана и многу успеси на сите полиња во 2017 и тебе драга Кајгана, и на сите кои ова го читаат.

"Live long and prosper "

Драга Кајгана, ќе си реплицирам самиот себеси.

Ти пишав на последен ден од 2016, но не бидна ништо од лотаријата, не сум извлечен на зелена лотарија за САД.
Демек некои пишуваат ќе имало дополнително извлекување во Септември, но во тоа не верувам, веројатно сега се извлечени повеќе од 50.000 и има веќе извлечено резерви ако некој се откаже.

Дојдов до заклучок: од регистрираните членови на форумов, годинава никој не е извлечен на лотарија, плус ниту девојки, дечковци, сестри, браќа, роднини на членовите не се извлечени. Само на еден форумџија извлечена колешка од работа.
Форумов носи малер за лотаријата.
Така да, нема да ја бришам корисничка сметка, но ќе бидам активен на форумов до крај на месец, и потоа нема да се ниту вклучувам на форум, ниту ќе читам кој што пишува. Нема ниту да ја отворам страницата на кајгана, само некаде на лист ќе си ја напишам лозинката од форум за да не ја заборавам до следно вклучување.
Следно вклучување на форумот ќе ми биде Мај 2018. Во меѓувреме ќе си се пријавам пак на лотарија кога ќе дојде есен, и ќе чекам 3 среќа на лотаријата. И ќе си бркам свој живот, сега за 2 недели завршувам А2 ниво Германски, па ќе продложам со Б1 ниво,
и се надевам ќе можам да си кажам дека ќе бидам извлечен во Мај 2018.

Поздрав драга Кајгана до сите на форумот, секое добро за сите.
" Live long and prosper " .

ПС: за старите луѓе и пензионерите: се е исто, место да одат по утакмици да гледаат како што одат старите луѓе во Англија да гледаат Премиер лига, во Македонија и понатаму стари луѓе и пензионери одат на протести, демек граѓански протести а се гледа од авион дека се партиски протести. Пензионерите одат и фаќаат за глави пратеници во Собрание.
Дно од општество. Бруки и мизерија.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
nz kako ne te izvlekle ete i mesecite gi pisuvas so golema kako sto e pravilno na angliski a kaj nas ne...

биолошкиот часовник отчукува.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Има луѓе што стварно во себе си содржат некоја простоќа, мислат дека со тие нивните извици за сите да ги слушаат, посебно кога се караат, изгледаат нешто посебно паметно, праведно и влијателно, но во суштина личат многу просто. Ги толерираш, затоа што сепак има секакви луѓе, сепак човек треба да има култура, ама кога ќе ја користат приликата за пред сите да ти се раздерат без некоја посебна причина со цел да го задоволат примитивното его, тогаш дефинитивно време е да ја изгубиш почитта, разбирањето и вниманието кон нив.
:coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom