Драга Кајгана (виртуелен дневник)

M

Moon Child

Гостин
Колку треба да си несреќен и да не постои трошка радост во твојот живот за да убиеш тек така живо суштество. Дедо некој го сторил тоа, како што видов на сликата, овој сигурно и внуци кога ќе му дојдат дома неможе да ги поднесе, а на децата у маало им дупи топки и прави кечиња од нив.
Му пречело што лае, утре ќе му пречи некој што диши, некој што зборува, некој што плаче, ќе му пресуди ли со секира?
Неможам да поверувам колку краток фитил имаат луѓево, толеранција нула, ако тргнеме да отстрануваме се што ни смета, што ќе се случи?
Мајка ми за ваквите вели ни на мртво плаче, ни на живо се смее. Нема подобар опис.

А најлошо е што кучето на видеото е УШТЕ ЖИВО. Се гледа дека е живо и дише. Пеесет души се со телефоните у рака. Како бе не му текна некому да го пушти тоа телефонот и да му се помогне ако има начин?
Веројатно нерви додека испуштало душа, не верувам дека би преживеало некој да му ја расцепи главата со секира. Добро што го снимиле гомново сите да го знаат, и децата негови и внуците да се срамат од него цел живот.
Еве го, објавија на ФБ јасно да се види ликот. Типот во зелената маица.

Последно уредено од модератор:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Па и на сред бел ден. Изгледа на психово не му успеало со труење па решило конечно да се отараси од најголемиот проблем во животот што го имал, скитник што го лае. Па најверојатно те лае дека те познал дека си поголем џган од него. Глуперда.
А најлошо е што кучето на видеото е УШТЕ ЖИВО. Се гледа дека е живо и дише. Пеесет души се со телефоните у рака. Како бе не му текна некому да го пушти тоа телефонот и да му се помогне ако има начин?

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Мислам дека пораснав кога се научив понекогаш да се надевам дека нема да се случи она што најмногу го посакувам. Така и сега. Ќе биде проклетство еден месец, ама ќе биде благослов до крај на живот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.432
Поени од реакции
39.044
Моментално има околу 100тина луѓе пред домот на типот во организација на мундите, полиција го чува влезот, има видео на нивната страна. Искрено ги мразам али у право се за ова , вакви лабилни ликови како овој влегуваат во трговски и пуцаат во сите кога ќе им падне склопката.

https://www.facebook.com/visarvishka1/videos/10154509571605814/?hc_ref=NEWSFEED

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Ако за скитиници (како шо ги нарекуваат) решението е отров, за створови како овај што е? Ах бе Кајги бе кај живеам јас...Па уште овие снимат и така седат. Да дај господ најмилото така да му го расцепат на сред улица со секира а тој да гледа (прости ми господе). Толку од мене...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Веројатно нерви додека испуштало душа, не верувам дека би преживеало некој да му ја расцепи главата со секира. Добро што го снимиле гомново сите да го знаат, и децата негови и внуците да се срамат од него цел живот.
Прочитав дека говедово го мавало со секира, дури едвај му ја извадил кога му ја тргнал на кучето, а после тоа и со метална шипка го докусурил по тело. Кучето се мачело 10 минути пред да умре. Дефинитивно му немало спас нити помош. Греота.
А ова копиле глупо, колку треба да си удрен во глава за ваква работа?! Нека гние во затвор, па и на сите други што мислат дека имаат моќ да гњават животни да не им текне веќе!

Луѓето што седеле најверојатно не очекувале да дојде будала со секира и тоа да го направи. Плус, мавта истиот со секира, не верувам дека било кој од нас би станал за глава да му распарчат и него. Добро е што го нашле кој е, нека си одговара сега ѓубрето.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Ги осакатуваш за навек, им отстрануваш екстремитети, овака на неколку души па на другите за памет да им биде и да им биде страв да посегнат по туѓ живот за да не ги снајде истото и нив. Овака со нецивилизирана багра во нефункционална земја. Цивилизиран свет не се гради со проста и агресивна маса.
Им кажувам на работа што се случува во мојот роден крај, не' гледаат како некое диво, невакцинирано племе составено од човекојадци. Не можат да ни го разберат менталитетот. Дури и останатите од Балканот се чудат, Црногорец кој тврдеше дека кај нив многу сакале Македонци затоа што биле кротки, сега се чуди и вика дека оваков злобен народ нема сретнато никаде. Жедни за крв, се хранат со туѓата мака.
Деновиве квалитетен стрес добив и тоа не ради нешта што ми се случуваат мене.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Вакви сме а вакцинирани, замисли да земат сила овие шо се против вакцини, за 18тина години крајот немат да ни се најт. :D

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Им кажувам на работа што се случува во мојот роден крај, не' гледаат како некое диво, невакцинирано племе составено од човекојадци.
А за ракометните успеси им кажа?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Веројатно на ликот би му го истурил мозокот со хебла. Само малце ме нервира целата хипокризија со бруталноста кон животните. Само за кучињата и мачките ли вреди гадењето на фејсбук да се изразуе? Другиве животни не осеќаат болка, не осеќаат ништо? Родени се за да бидат заклани на најкрвнички начин за да се ставаат сликички во гурманско катче? Тоа за мене е уште попсихопатско али јбг, мора да се прифати дека живееме во свет кој опстанува од гоштевањето со нечија крв, и ја го прифаќам тоа, луѓето се варвари, исто ко што сум и јас, и ја ги делам истите нагони. Она што највеќе е лицемерно е зошто луѓето кои уживаат во месото (уживам и ја иако не јадам долго време, да не се разбереме погрешно) не се сложат да се конзумира човечко месо, веројатно би било најчисто месо. Така би се исполнила и целта на природата, само најсилните и најпаметните да преживеат и светот не би бил толку натрупано и загадено место.

Член од
18 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
65
На сред бел ден бе еј. Добар е, добро барем да видиме сите што е "нормално" тука. А вакви ликови јас верувам дека има многу повеќе, тие што мислат дека труењето/убивање/мачење на животни е нормално, се потенцијално способни за истото ова. Само што после овој настан (во зависност со какви последици ке се соочи овој) ке се подразмисли.
Фала на луѓето што реагирале моментално, што снимале, во таков шок момент добро е и тоа.
Тоа е ситуацијата, се знае, се чуствува овде цело време, само пред очи треба да излезе за некои за да се уверат.
Не ми е мило што човекот сам себе се ставил во таа ситуација, и што фамилијата сега ке му страда, поради акт у афект... Но, потребно е да има последици за да нема повеќе овакви бруталности на сред бел ден или било кога. За жал тој ке е примерот што ке носи последици на грб од не знаење.

Kajgana Shop

На врв Bottom