Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Еве го дојде снегот кој го најавуваа на Вести веќе неколку дена. Само мене и не ми личи до толку засилен и сибирски како што го најавуваа на вести, а и се надевам дека нема да биде таков. Убав си е снегов се, ама јас си чекам лето, топло време. Исто така вечер ќе се пали огнот, снегов баш се погоди за денешниов ден, но јас мислам дека нема вечер да одам кај огнот. Прво секоја година се помалку и помалку луѓе се симнуваат кај огнот од проста причина што ја нема таа еуфорија што ја имаше порано, а и ако се симнуваш треба да се симнеш пола саат пред да почне палењето на огнот, затоа што во спротивно нема ништо да пробаш од она што е понудено на масата. Буквално има луѓе што се тупнуваат пред масата и таму стојат цела вечер за да можат да јадат и пијат. Посебно им се чудам на оние што чекаат до крај, меѓу кои и кумот и комшиите кои му помагаат на кумот, за да можат да си го однесат дома тоа што не е изедено или испиено. До душа морам да си признаам дека и јас една година чекав да си земам некој сок за дома, ама тоа беше така, затоа што сите тоа го правеа, а и сите си имавме дадено пари на кумот за организацијата:ROFLMAO: Посебно интересно и убаво чувство за ова празнување ми било/е кога ќе одиш да си земеш топол чај и риба, но од што жежи чајот преку чашата го држиш со ракавица, па сфаќаш дека треба рибата да ја јадеш, па на тој што стои до тебе му го даваш чајот да ти го придржи, па ја јадеш рибата, па после од кога ќе стане млак чајот го пиеш:LOL: Така да веројатно вечер нема да одам, но знаеш како рекле, никогаш не вели никогаш:D

Меѓу другото Атлантис чоколадните бонбони од лешник се тотално промашена работа, ама кога ти се јаде благо и тоа ќе го истрпиш:D

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ебате сиромашните ебате, што се буните за поскапените билети на ЈСП. И што не ја разбирате комплицираната природа на начинот на купување на истите, ебаве проста маса необразована, провинцијалска.
Ако немате пари, седете дома. Скапете.
Ние ќе се возиме со автомобили, кој ве ебе. Сиромашни.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.446
Поени од реакции
39.069
Јас не памтам порано вакви гомнарии да имало , сега последните 2 години се продава муда. Пагански било огнови палење , песни пеење за коледе , не требало да переш дома на тој и тој празник море мрш бе хоштаплери. Единствено полезно од непалење огнови ќе биде шо нема да се придонесе за загадувањето.
Кога станува збор за халовин и честитање бајрам сите сме либерали и не ни сметаат прифаќаме западни култури , али нашите христијански празници биле пагански. Говеда говедосани ако знаете од која дупка серете од која јадете ќе си го сечам.

Јас сум православен христијанин , и секојпат ќе одам во црква и ќе ги почитувам сите традиции. Али вакви атеншн хорови како тоа брадестите у администрација на МПЦ или како и да ги викаат , слободно нека си го бутнат меѓу себе во тоа брадите.
И тие говедата шо ги слушат и шо објавуват на фб ово оно не требало , и тие нека се сечат. Говеда.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Најјако ми е кога некој металец што слуша рандом death metal од финска група што има 300 прегледи на видео на јутјуб ќе постира "Колку се глупи ова старциве се обрале запалиле оган и слушаат народно. Паганска работа боже сачувај". И нормално после пишување на статусот ќе продолжи да слуша нешто од Варг Викернес.

C

Castiel

Гостин
Секако огновите загадувале воздухот. Тоа беше најголемиот проблем што го иаме. Огнови што се палат еден ден во годината. А тоа што 99% и за 5 минути пешки пат одат со коли секој божји ден не е проблем. Ама огновите се проблем. А па ради вакви работи религијата има лош углед само поради тоа што погрешни луѓе погрешно ја преставуваат. Господата земаат по 1000е плати, возат најскапи џипови еднаш не помогнале парично на некој што треба(со чесни исклучоци) сеа ќе продаваат муда за бубрези дрвата од огновите да се донирале на тие што треба. Па свештеници ако сте толку побожни и божји луѓе купете им на тие што им треба дрва. Шлајм од народ сме затоа сме вакво дно од држава.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Шо се замишљаат овие твитерашиве бе ?
Пишал некој твит „Луѓе, сериозна е ситацијата на автопатот Скопје-Велес. Има излизгани возила. Тешко е проодно. Праќајте екипи од Македонија пат. РТ РТ РТ“...
Еве сеа ќе ги пратам тие камионите у двор шо ми стојат ебаго, зошто ние ги командаме кој каде ќе иде...

Океј е, се шират брзо информации, има некои успешни твитер акции како оноа ретвитни оброк, крводарителската акција, ајде еве и шарената револуција, ама смирете се твитерџии, не сте алфа и омега у светов !
Пишал твит „праќајте камиони од Македонија пат“ и мисли дека којзнае шо напраил...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
По по по бе бе бе да да да прилепска Победа :icon_lol:.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Сме станале таков народ што и по добро и по лошо плука, башка е тоа што ништо не им чини. И не, не е до тоа што се немало пари, лоша политика или што и да е, туку до културата, домашното воспитување, па донекаде и мозокот.

Ф

Флеш

Гостин
Коледе стана толку бедна работа каде што 3 души ти се појавуваат на врата да те будат у 5 саат,а тие се Цигани само.Трошиш 1000ка преходен ден за подготовка за денов Коледе. Фак Коледе сериозно.Подобро ќе се омрсам негде шарска плескавица у кафана задимена.:cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom