Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
драга кајгана , напишав голем пост зана крај да го избришам... некако глупаво ми делуваше... ваљда до тоа е што првиот пост ми е на темата...

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Kajgi...

Daleku sme nie od civilizacija, mnogu daleku... Veke 3 dena prestojuvam kaj moite roditeli vo "majka" Svajcarija. Za 3 dena vidov kolku dole sme nie samo "bedni"...
Vcera im bese 25 godisnina od brakot, pa po toj povod dojdov da pomineme nekoe vreme zaedno i plus za Bozik. Gi sobrale najbliskite, site Germanci na vecera, koi sto gi zapoznale vo tekot na 5 godisniot prestoj ovde preku rabota ili preku sosem treti situacii.
Sedevme edno 4/5 saata vo restoran, site nasmeani, srekni...site raskazuvaat za momenti od nivniot zivot, slucki pa duri i na Engleski za da mozam da gi razberam.
Eden od podobrite momenti sto mi se slucile vo posleden period, se napolniv so pozitivna energija posle podolgo vreme. A kako da ne se napolnis koga si opkruzen samo so nasmeani i pozitivni lica?

Isto taka navrna eden kup sneg, patistata cisti i ramni ko pisti...
Doma si e doma da, ama koga stanuva zbor za podobro utro i poubav zivot dokolku imate sansa begajte :)

Vi posakuvam dobra nok i srekni praznici na site :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Чунки тука не можеш да си седиш 4-5 саати у ресторан и да раскажуваш случки од животот ?
Можеш батенце, ама треба да имаш доволно пари прво за да си дозволиш да седиш у ресторан 4-5 саати, а друго за да не мора да размислуваш како ќе најдеш пари за утре-задутре-3 дена-5 дена, за да можеш да се препуштиш на спомените и убавите разговори.

И да, парите не можат да ти ја купат среќата, ама играат некоја голема улога у тоа...
И мене не ми се свиѓа тоа што е така...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.636
Замислете ние да живеевме на местото на Швајцарија, а швајцарците овде на Балканот... 500 години Турско ропство, потоа прва и втора светска војна, во 90-те да живееа под постојан страв да не бидат нападнати од соседите, 2001 борците за човекови права, додади тука сиромаштија, корумпирани луѓе и што уште не произлезени како резултат на дешавките што се случувале во минатото.

А ние цело тоа време да јодлавме на Алпите... Епа Nма разлика

C

Castiel

Гостин
Среќен Божиќ на тие што го слават. А многу здравје најпрво па после се друго убаво да ви дојде на сите. Никогаш не заборавајте да се чувате бидејќи здравјето е најбитно од се. Не за џабе викаат здравиот човек има 1000 желби, а болниот само една. Уште еднаш среќен Божиќ и мир на сите. Христос се роди.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Им пречеле паричките што ги постирале, им сметале Велигденските јајца, им сметале трпезите, па им сметал Бадниковиот оган... Има нешто што не ви смета да ве прашам?
Ова е најубавиот период од цела година едноставно и ако не верувате воздржете се од саркастични и иронични коментари, ок?
Мене цревата ми се превртуваат цела година кога читам политички бљувотини па си ќутам. Истрпете САМО неколку дена се во годината, празници се, уживајте малку со најблиските! И баш ми е мило кога гледам сликички, кога е празнично и све. Убаво е бе!

Среќен Божиќ патем, Христос се роди! :rolleyes:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
1h8t69.jpg

Атеист сум ( @dragonsky ), но почитувам традиции и го обожавам овој дел од годината, особено Божиќните празници.

Но, ништо не е совршено, па така ни божиќната трпеза, само заради ова... како да го наречам, нешто... :shok2:

Како може некој да го јаде ова створение бе? Ќути бар мајка ми го трга местото и го јадат само желето/чорбата, па не изгледа волку грдо. За сите работи ќе разберам некој да ми каже дека се вкусни, ама октопод и пача, не може да е вкусно. :pov:

Фала.

И среќни празници. :pijanco:

Kajgana Shop

На врв Bottom