W
Werther
Гостин
Ако може да ми каже некој колку би ме чинело се на се поднесувањето документи за лотаријава?
Тоа е бесплатно сега се мислам за ова со партнерка како оди.Ако може да ми каже некој колку би ме чинело се на се поднесувањето документи за лотаријава?
и јас тоа го мислам ... ама ај да прашам ... фактички и кропирањето е обработување ... што ако незаприметно ја подобриш сликата или отстраниш некои флеки?„Да не е обработена во програм“ значи да не се менуваат боите или содржините на сликата, да си ја кропнеш на 600х600 можеш слободно - никаде на светов нема таков дигиталец што слика во таа резолуција
И јас се зачудев кога видов дека само основни податоци бараат, и кај мене беше само парт 1 и одма после тоа ми даде конфирмејшн намбр.дечки не ја тупете многу за сликата.. убаво си има пример дека не треба да е обработена во смисол да не го фаќаш лицето, чистеш, средуваш контрасти.. такви работи..
ќе се сликате според сите поставени барања и на крај само ќе исечете сликата да биде со исти димензии ширина = висина и ќе ставете 600x600... и то..
али ја имам друго прашање.. сега само што ја пуштив апликацијата ииии... само part 1 го потполнив и по него ведаш се пушти апликацијата и ми даде confirmation number.. да не сум згрешил нешто или и кај вас беше само една страна т.е. само основни податоци на мене??
ако не се лажам лани кога потполнував имаше повеќе ебавање.. внесував за мајка, татко и други информации а сега очекувам да се појави part 2, а оно вика submission successful ????
Извлекувањето е некаде во мај така да во текот на летото ќе имаш интервју. Е сега до кога треба да се оди во Америка поима немам а и мене ме интересира тоаАко те изберат колку време имаш на располагање додека отидеш на интервју и после во Америка?
А за интервјуто тие ти кажуваат кој ден точно или одиш кога ти можеш во текот на летото?Извлекувањето е некаде во мај така да во текот на летото ќе имаш интервју. Е сега до кога треба да се оди во Америка поима немам а и мене ме интересира тоа
Си има мислам точно одреден ден за интервју. Ќе кажат утре овие поискусните шо и какоА за интервјуто тие ти кажуваат кој ден точно или одиш кога ти можеш во текот на летото?
Не прашуваат и не е пречка. Инаку за лотаријата се пријавуваат милиони од целиот свет и не верувам дека се води евиденција кој аплицирал. Изборот се прави компјутерски и откога ќе се изберат добитниците тогаш се разгледуваат нивните апликации и се повикуваат на интервју.
Malku bese smesno prasanjevo dali mozes da odis ti koga si sloboden so ogled na faktot deka ni na lekar nemozes da pojdes ti koga sakas tuku mora da zakazes. E sega vaka, znaci mene mi e zakazano intervju otprilika za drugata nedela, taka da za sega prasajte slobodno za celata procedura okolu apliciranje i dokumenti sto ve interesira ke vi kazam, a otkako ke odam na intervju ke pisam na forumot kako pominalo i toa. Vo sekoj slucaj znaci izvlekuvanjeto e vo maj i posle toa treba da pratis aplikacii so sliki po posta pa posle toa ti go zakazuvaat intervjuto. Znaci ovaa godina intervjuata za viza zapocnaa na 1 vi Oktomvri (ne porano od toa sto znaci deka nema da te viknat na intervju vo tekot na letoto) i mislam deka i za slednata godina ke vazi istoto. Sto se odnesuva do slikite jas se slikav vo foto studio - mozebi moze da se napravat slikite i vo domasni uslovi ama ne mi se rizikuvase za 200 denari.А за интервјуто тие ти кажуваат кој ден точно или одиш кога ти можеш во текот на летото?
Абе види прв пат се пријавувам од кај да знам дека се закажувало туку не ми е јасно зашто пак да праќаме слики па нели оставивме една со апликацијата? И уште нешто после интервјуто колку време имаш на располагање додека отидеш во Америка? Ти си одредуваш кога ќе одиш или тие ти кажуваат или па ти даваат некој рок и до тогаш мора да си таму? Или па да отидеш на интервју па после се детално да ни објасниш најдобро ќе бидеMalku bese smesno prasanjevo dali mozes da odis ti koga si sloboden so ogled na faktot deka ni na lekar nemozes da pojdes ti koga sakas tuku mora da zakazes. E sega vaka, znaci mene mi e zakazano intervju otprilika za drugata nedela, taka da za sega prasajte slobodno za celata procedura okolu apliciranje i dokumenti sto ve interesira ke vi kazam, a otkako ke odam na intervju ke pisam na forumot kako pominalo i toa. Vo sekoj slucaj znaci izvlekuvanjeto e vo maj i posle toa treba da pratis aplikacii so sliki po posta pa posle toa ti go zakazuvaat intervjuto. Znaci ovaa godina intervjuata za viza zapocnaa na 1 vi Oktomvri (ne porano od toa sto znaci deka nema da te viknat na intervju vo tekot na letoto) i mislam deka i za slednata godina ke vazi istoto. Sto se odnesuva do slikite jas se slikav vo foto studio - mozebi moze da se napravat slikite i vo domasni uslovi ama ne mi se rizikuvase za 200 denari.
Pa da ti zakacuvas sega edna slika na aplikacijata no otkako si izvlecen formularite treba da gi ispratis po posta a so niv i 2 sliki vo KCC- Konzularniot centar vo Kentaki, a ako ne se lazam istite tie formulari i sliki ke bidat isprateni od KCC do Ambasadata vo Skopje taka da najverojatno istite sliki sto ke gi pratis pokasno ke bidat iskoristeni za vizata vo ambasada. Inaku vremetraenjeto na vizata e 6 meseci sto znaci deka ke imas expire date na samata viza (na primer recimo 05. Maj.2013) i do toj datum treba da ja iskoristis odnosno da vlezes vo USA. Sepak e tvoja odluka koga ke sakas da zamines vo tie 6 meseci.Абе види прв пат се пријавувам од кај да знам дека се закажувало туку не ми е јасно зашто пак да праќаме слики па нели оставивме една со апликацијата? И уште нешто после интервјуто колку време имаш на располагање додека отидеш во Америка? Ти си одредуваш кога ќе одиш или тие ти кажуваат или па ти даваат некој рок и до тогаш мора да си таму? Или па да отидеш на интервју па после се детално да ни објасниш најдобро ќе биде
Аха добро фала многуPa da ti zakacuvas sega edna slika na aplikacijata no otkako si izvlecen formularite treba da gi ispratis po posta a so niv i 2 sliki vo KCC- Konzularniot centar vo Kentaki, a ako ne se lazam istite tie formulari i sliki ke bidat isprateni od KCC do Ambasadata vo Skopje taka da najverojatno istite sliki sto ke gi pratis pokasno ke bidat iskoristeni za vizata vo ambasada. Inaku vremetraenjeto na vizata e 6 meseci sto znaci deka ke imas expire date na samata viza (na primer recimo 05. Maj.2013) i do toj datum treba da ja iskoristis odnosno da vlezes vo USA. Sepak e tvoja odluka koga ke sakas da zamines vo tie 6 meseci.