Добитници на лотарија за САД

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Гром во коприва не удира брате :)
Че удри че удри море че откости да знајш !!! :D

5 минути работа е, потполни и испрати, па ќе чекаме до лето за резултати. Јас ќе одам на трета среќа да видиме горинава, инаку златна средина мислам дека е за пријавување, нит во првите нит на крај па да видиме... со среќа на сите ...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шо е сега, шо се испишмани :) Јас сликата ја загинав од лани, че треба напрам ново кадро, и че пуштам. Од кај знајш, џаоло ни ора ни копа :)
Си најдов за Германија опција, секако одтука време е да се замине :)
Дај боже сите да ве извлечат, ете еден помалце за апликација :)

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
A znae nekoj kolku mina ke bidat izvleceni, mislam na brojka, dali se dava samo na eden ili na poveke lugje?

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Не е утре задутре туку веќе е во тек ...
Нели од 5-ти почнува?
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 01:33 ---
A znae nekoj kolku mina ke bidat izvleceni, mislam na brojka, dali se dava samo na eden ili na poveke lugje?
Ако сакаш да аплицираш, не чекај последниот ден. Пријавувањето е од 05-ти октомври до 05-ти ноември секоја година. И прво испечати си ги инструкциите, подготви си ја фотографијата (на УСБ или ЦД) и почни со пополнување на онлајн апликацијата. И можеби најважното - да го испечатиш листот со шифрата за пристап до базата на извлечени. И да го чуваш како очите. Ако ја загубиш шифрата и да те извлечат - ништо. Прво, нема да можеш да си провериш, второ- и да си извлечен нема како да дознаеш и трето - може нема да ти се повтори среќата.
еве го октомври зад врата што се вели. Со среќа!
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 02:00 ---
Уште еден одговор до СЛУШАШ ЛИ. Ние сме веќе тука во САД. Кога велеа дека не е лесно, ви велам ИЧ не е лесно. Америка е прекрасна земја, кој не бил и не видел - тука ќе види чуда невидени. Ќе се чудите со каква леснотија живеат луѓето тука, колку сите се љубезни и колку е лесно да дојдеш до СЕ ако знаеш каде, како и што да правиш. Ние имаме ГООЛЕМА среќа што дојдовме кај пријатели кои не примија во својот дом, не развозуваат наоколу каде треба и не хранат цело 4-члено семејство. И пак, на сета помош, ќе се изненадите колку брзо летаат парите.
Се е поврзано. Без кола не можеш да мрднеш нигде. Кола не можеш веднаш да купиш оти кога ќе стасаш немаш ни документи (Социјален број) ниту пак смееш да возиш без дозвола. Значи 2-3 недели си NOBODY, не постоиш во системот додека не ти стаса тој број. после отвараш сметка во банка, па одиш на полагање за кола. ако си малку од малку писмен англиски лесно се положува. има една брошурка, ќе ја прочиташ, лесно е и ефтино. Ама мора да имате некој кој ќе ве носи на сите тие места. Е за делот со вожња... кошмар е. Без дозвола ќе купиш кола само од око-не можеш да ја извозиш ни пробно. Ако има кој да ти позајми и така не биваоти немаш insurance. се во круг. за стан сите ти бараат или да си вработен за да покажеш кредибилитет или да платиш најмалку 6 месеци однапред + депозит. А како да се вработиш без дозвола и кола?????:tapp:
Да ви кажам дека тука сите станови доаѓаат празни - само кујната е опремена, па кога ќе се отселиш ако не носиш ништо ќе си влезеш во празен стан. Или барем носи КЕШ за да има на што да легнеш.
знам дека ова нема да биде трајно. кога ќе почнеме да работиме се ќе биде поинаку и работите полека ќе се средат. но кога велат дека Е тешко, не лажат. Тешко е, ама ВРЕДИ!

п.с. Димитар88 искористете го времево што го имате да приберете некоја пара, оти многу многу многу ќе ви требаат!!!
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 02:03 ---
Лани (2011) имаше извлечено 160 апликанти. Колку од нив реално ги исполнија условите и колку души земаа со себе на основ семејство не знам.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 02:05 ---
Гром во коприва не удира брате :)
Удира, удира...ете НАС не удри!!!

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Втора шанса годинава за мене, среќно на сите што ќе аплицираат .

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Почна аплицирањето за оваа година. Ќе трае од 3 Октомври до 3 Ноември, па народе повелете кој е за преселба ;)
Со среќа на тие што ќе аплицираат

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
А иначе како се аплицира? Гледам има некоја страница, ама ако може малку помош. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Јас не ни стигнав до некаков број. Само кликнав на линкот, дека нели се аплицира онлајн, и после тоа не можам да се снајдам што понатаму! :)

M

macgowan

Гостин
Јас не ни стигнав до некаков број. Само кликнав на линкот, дека нели се аплицира онлајн, и после тоа не можам да се снајдам што понатаму! :)
Помачи се малку, ако го владееш англискиот немаш проблем. Има време до 3 ноември.
Малу труд треба.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
а тие шо ќе аплицираат во 2012 ќе треба да чекаат до мај 2013 за да видат кој е извлечен кој не?
и на кој начин се информирани извлечените освен со писмо?

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
а тие шо ќе аплицираат во 2012 ќе треба да чекаат до мај 2013 за да видат кој е извлечен кој не?
и на кој начин се информирани извлечените освен со писмо?
Писма веќе нема туку со confirmation number одиш на страната и проверуваш...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.097
И мене ме интересира, како се добива тој 2013ХХХХХХХХХХХХХХХХХХ number?
видиш и мене не ми е јасно

некој линк ??
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 19:54 ---
Писма веќе нема туку со confirmation number одиш на страната и проверуваш...
како да го добијам тој код за мене ??

Kajgana Shop

На врв Bottom