- Член од
- 18 декември 2005
- Мислења
- 1.356
- Поени од реакции
- 165
Откако ќе аплицираш автоматски го добиваш тој кодвидиш и мене не ми е јасно
некој линк ??
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 19:54 ---
како да го добијам тој код за мене ??
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 23:32 ---
А овде демек сите седиме по дома, никој не работи... пфф... Исто е... и овде се работи, и овде се црнчи, и овде не се гледаш со децата, само разликата е во тоа што таму е платено, а овде не.Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.
Да, полесно од тука. Овде и за во продавница ти требаат врски, човече врски за да бидеш продавач! Таму се наоѓа работа, а и со обична работа можеш нормално да живиш.