ShakaZulu
" Тој Сум Бре "
- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 3.307
- Поени од реакции
- 3.696
https://www.dvlottery.state.gov/А некој линк да ставеше каде може да се аплицира не ќе беше лошо
Ама пријавувањето е секоја година во октомври месец ...
https://www.dvlottery.state.gov/А некој линк да ставеше каде може да се аплицира не ќе беше лошо
Вие сте отишле во многу скап град! Чикаго е еден од најскапите градови во САД. Сепак, ние првите 2 месеца ќе живееме кај пријатели, значи, прво ќе почнеме да работиме па дури после ќе бараме стан. Тоа мислам дека е многу голема предност.2 - 3 000 dolara ne se dovolni osobeno za 4 cleno semejstvo, jas vo Chicago koga dojdov (so uste eden drugar) dvajcata imavme po 5 -6 000 dolara zemavme edna kola, iznajmivme stan sekogas mora da platis za mesecot odnapred plus eden mesec deposit (za dvosoben stan od 1000 dolara za da se vselis ti trebaat 2000 dolara) ti trebaat pari za da prezivees ..... na krajot koga pocnavme so rabota sekoj od nas imase na smetka pomegu 1 -1 500 dolara taka da zemete si pari so vas da si imate za sekoj slucaj toa ti e vo slucaj se da bide vo red ...
Kako i da e sekoj pocetok e tezok ali vredi da se proba ...
Ќе ти кажам дали е така кога ќе бидам тамуСамо за мене, тебе и сВите остали
ShakaZulu ти го дал линкот. Само да ти дадам еден совет. Ако сакаш да аплицираш, не чекај последниот ден. Пријавувањето е од 05-ти октомври до 05-ти ноември секоја година. И прво испечати си ги инструкциите, подготви си ја фотографијата (на УСБ или ЦД) и почни со пополнување на онлајн апликацијата. И можеби најважното - да го испечатиш листот со шифрата за пристап до базата на извлечени. И да го чуваш како очите. Ако ја загубиш шифрата и да те извлечат - ништо. Прво, нема да можеш да си провериш, второ- и да си извлечен нема како да дознаеш и трето - може нема да ти се повтори среќата.А некој линк да ставеше каде може да се аплицира не ќе беше лошо
Дади ми една причина да останам во земјава ?Дајте ми 1 причина зашто би оделе/живееле во срањето наречено САД?
nemash poima shto zborish, nali??????Дајте ми 1 причина зашто би оделе/живееле во срањето наречено САД?
Have you ever been to the states, so you talk like this?Дајте ми 1 причина зашто би оделе/живееле во срањето наречено САД?
Не те разбрав ,за што ги одбиле во амбасада?jas apliciram sekoja godina nikako da me izvlecat im kazav na edni komsii bam odma gi izvlekoja gotovo bese se arno ama nositel na aplikacijata bese zenamu na coekot i nemase 4 stepen sredno bese so tret ojdoja sk vo ambasada frlija pari dosta lekarski pregledi se i na kraj gi odbija samo za toa e toa e toa
Дади ми една причина да останам во земјава ?
Have you ever been to the states, so you talk like this?
Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.nemash poima shto zborish, nali??????
Чекај а зар тука не сме куча посао ? Секако со 10-12 000 не можеш да си дозволиш да излезеш и да прошеташ опуштено, а кога ќе имаш дете да му објасниш дека тука е најубаво во цел свет а немаш пари да му купиш основни работи. И тука веќе е страшно да пуштиш дете на улица ...Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.
Тука не ни можеш да имаш деца, ако одиме по таа логика. А тоа на друг кажувај му дека во Америка не постои забава. Скопје на гробишта ќе ти личи откога ќе се вратиш тука. И кај најде за платите и за стандардот, имам пријател кој е веќе 4 та година таму откако го извлекоа преку лотаријава и со една мочана работа на каса во супер маркет успева сам да се издржува а паралелно си гура и колеџ за графички дизајн од стипендијата која му ја дава државата. Генерално за забава и open minded луѓе, USA ти е измислено место и не може ниту да се споредува со Европа, светлосни години е подобро..Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.
Таке и јас имам прочитано ама не сум сигурен, останува да дојде октомври и ќе знаеме..Дали е точно дека ќе имало дополнително извлекување на 1 Октомври?