Добитници на лотарија за САД

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
2 - 3 000 dolara ne se dovolni osobeno za 4 cleno semejstvo, jas vo Chicago koga dojdov (so uste eden drugar) dvajcata imavme po 5 -6 000 dolara zemavme edna kola, iznajmivme stan sekogas mora da platis za mesecot odnapred plus eden mesec deposit (za dvosoben stan od 1000 dolara za da se vselis ti trebaat 2000 dolara) ti trebaat pari za da prezivees ..... na krajot koga pocnavme so rabota sekoj od nas imase na smetka pomegu 1 -1 500 dolara taka da zemete si pari so vas da si imate za sekoj slucaj toa ti e vo slucaj se da bide vo red ...

Kako i da e sekoj pocetok e tezok ali vredi da se proba ...
Вие сте отишле во многу скап град! Чикаго е еден од најскапите градови во САД. Сепак, ние првите 2 месеца ќе живееме кај пријатели, значи, прво ќе почнеме да работиме па дури после ќе бараме стан. Тоа мислам дека е многу голема предност.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 07:56 ---
Само за мене, тебе и сВите остали :D

Ќе ти кажам дали е така кога ќе бидам таму ;)
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 08:01 ---
А некој линк да ставеше каде може да се аплицира не ќе беше лошо
ShakaZulu ти го дал линкот. Само да ти дадам еден совет. Ако сакаш да аплицираш, не чекај последниот ден. Пријавувањето е од 05-ти октомври до 05-ти ноември секоја година. И прво испечати си ги инструкциите, подготви си ја фотографијата (на УСБ или ЦД) и почни со пополнување на онлајн апликацијата. И можеби најважното - да го испечатиш листот со шифрата за пристап до базата на извлечени. И да го чуваш како очите. Ако ја загубиш шифрата и да те извлечат - ништо. Прво, нема да можеш да си провериш, второ- и да си извлечен нема како да дознаеш и трето - може нема да ти се повтори среќата.
еве го октомври зад врата што се вели. Со среќа!

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
ако може помош кога сакам да аплицирам ми излегува Confirmation number ber that was given when you applied не ми е јасно каков е тој број и од каде треба да се земе :confused:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дајте ми 1 причина зашто би оделе/живееле во срањето наречено САД?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
jas apliciram sekoja godina nikako da me izvlecat im kazav na edni komsii bam odma gi izvlekoja gotovo bese se arno ama nositel na aplikacijata bese zenamu na coekot i nemase 4 stepen sredno bese so tret ojdoja sk vo ambasada frlija pari dosta lekarski pregledi se i na kraj gi odbija samo za toa e toa e toa

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
jas apliciram sekoja godina nikako da me izvlecat im kazav na edni komsii bam odma gi izvlekoja gotovo bese se arno ama nositel na aplikacijata bese zenamu na coekot i nemase 4 stepen sredno bese so tret ojdoja sk vo ambasada frlija pari dosta lekarski pregledi se i na kraj gi odbija samo za toa e toa e toa
Не те разбрав ,за што ги одбиле во амбасада?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Дади ми една причина да останам во земјава ?
Have you ever been to the states, so you talk like this?
nemash poima shto zborish, nali??????
Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Зар сеуште мислите дека живеење во САД е „кул“ ? Едино нешто за што е добра САД е да одиш да се прошеташ, да се изнакупиш и да се вратиш тука. На прсти се бројат местата кои се добри за живеење таму. Иди расти деца таму да те видам. Никакво место за социјализација, само седи дома со тоа уредите нови и отупувај. Иди пушти ги надвор после 7 саат навечер и биди со чиста свест да те видам, на секој ќош се дешава по некое срање. Америка е се за парите, парите, парите, работата, парите (како што вика нашиот драг Екрем - куча-посо). Таму се забораваат моралните вредности. Таму окапуваш на работа, децата едвај си ги гледаш дома. Мислиш дека таму рај е? Платите се повисоки? Лесно се наоѓа работа? Станувај во 4 саат сабајле и вози секој ден по 2 саати за да стигнеш на работа. Иди школувај деца. Плаќај 30.000 долари од година. Од каде парите? ... Верувајте не зборам од памет, него од искуство. Престанете со тој мит дека таму е кул, немаме 13 години.
Чекај а зар тука не сме куча посао ? Секако со 10-12 000 не можеш да си дозволиш да излезеш и да прошеташ опуштено, а кога ќе имаш дете да му објасниш дека тука е најубаво во цел свет а немаш пари да му купиш основни работи. И тука веќе е страшно да пуштиш дете на улица ...
Ти можеш да ја кажуваш твојата неуспешна приказна за тоа како во Америка не може да се снајдеш, епа нема како тука лежи лебу да те јадам....Ако твојата приказна е неуспешна можам да ти набројам 100 успешни што колку толку имаат удобен живот, а тука го немале тоа.
Знаеш само кој се има вратено од тие што биле во америка?
Само луѓе на кои родителите им дале некоја куќа или станче или живеат во една соба, да те видам ако немаш каде да живееш па да треба да купиш куќа или стан е тогаш ми кажи колку е тука убаво со кредити на по 20-30 години (цел живот) рата 100 евра ,а плата 200.
И кажи ми какво е чуството во сопствената земја да си граѓанин од 2-3 ред ?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Тука не ни можеш да имаш деца, ако одиме по таа логика. А тоа на друг кажувај му дека во Америка не постои забава. Скопје на гробишта ќе ти личи откога ќе се вратиш тука. И кај најде за платите и за стандардот, имам пријател кој е веќе 4 та година таму откако го извлекоа преку лотаријава и со една мочана работа на каса во супер маркет успева сам да се издржува а паралелно си гура и колеџ за графички дизајн од стипендијата која му ја дава државата. Генерално за забава и open minded луѓе, USA ти е измислено место и не може ниту да се споредува со Европа, светлосни години е подобро..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дај бе аман не споредувајте Америка со Македонија во смисол како стандард на живеење и опасно/неопасно, смешно е.

30,000 долари година на факултет, па тоа факултет е во права смисла на зборот, не збирутљак на искомплексирани фаци со некои ванаби титули до нивното име ко кај нас што прибираат и шуто и рогато да се запишува на факултет. Таму барем те плаќаат онолку колку што вредиш, и барем ти даваат шанса да се покажеш колку вредиш. Ако вредиш, ќе напредуваш нагоре во пирамидата и никој нема да те оспори, ако не, ќе стагнираш.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.289
Поени од реакции
564
Дали е точно дека ќе имало дополнително извлекување на 1 Октомври?

Kajgana Shop

На врв Bottom