CELTIK
magionicar
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 2.909
- Поени од реакции
- 839
zatoa sto nemaa zavrseno sredno obrazovanie od 4 stepenНе те разбрав ,за што ги одбиле во амбасада?
zatoa sto nemaa zavrseno sredno obrazovanie od 4 stepenНе те разбрав ,за што ги одбиле во амбасада?
Мислиш дополнително извлекување за тие од лани што аплицирале?Таке и јас имам прочитано ама не сум сигурен, останува да дојде октомври и ќе знаеме..
Да сега октомври пак ќе има.Мислиш дополнително извлекување за тие од лани што аплицирале?
Za boldiranoto - Otkako gozna deka e izvlecena na lotarijava se omazi ili prethodno imala navedeno vo aplikacijata deka e mazena? Ova prasuvam za da znam vo slucaj da me izvlecat sto i kako ke bideВерувам во оваа лотарија зошто мојата најдобра другарка замина преку нив во Америка. Беше во врска па го ожени дечкото пред тргање за да добие и он документи. Од кога ја извлекоа беше во Амбасада (ова е пред 6 години) и платија за секој по 800 долари. Се разбира немаа толку пари и земаа кредит. Ги добија документите и за одреден рок (мислам дека беше 6 месеци) мораше да направат влез во Америка. Таму ги пречека друга другарка која беше пред нив замината како размена на студенти (се разбира останата на црно во друг град). Ги смести кај неа и почна Американската историја
Се разбира Македонче како Македонче е полно со завист и без толеранција па кај неа седеа три недели. Јазикот го знаеше она, но дечкото беше прилично труп. Она веднаш најде работа со социјалниот број кој го зема кога стаса во пицерија препорачана од Македонци (значи секаде исто некој мора да те бутне). За три недели се сместија во друг стан под кирија. Спиеја на паркет имаа само едно чаршавче и навистина им беше тешко. Таму како цимери се претежно четворица или 5 души за да ги намалат трошоците, но они останаа сами. Набрзо по неа и дечкото најде работа во некој хотел да ги носи торбите до соба.
Работеа по цел ден и учеа јазик, а летно време си идеа во Македонија (карта повратна им е 1000 долари). Денес после 6 години не сакаат да слушнат за назад, таму се прилагодија имаат пријатели од цел свет, таму има многу Македонци, Срби и Босанци па така да живеат убаво. Имаат две коли и стан кој го земаа на кредит и ќе плаќаат рати. Плус она зема и Америчко државјанство и пасош така да може да го шета цел свет без проблем и да аплицира за работа каде сака.
Тешко е само прилагодувањето, потоа се ќе биде добро.
И не напоменав, моментално е многу тешко за работа во Америка, кризата ги утепа.
Од како дозна дека е примена. Си аплицираш немажена/неженет.Za boldiranoto - Otkako gozna deka e izvlecena na lotarijava se omazi ili prethodno imala navedeno vo aplikacijata deka e mazena? Ova prasuvam za da znam vo slucaj da me izvlecat sto i kako ke bide
Не е утре задутре туку веќе е во тек ...Од утре задутре нова тура, со среќа на сите кои ќе учестуваат а се прашувам дал од ланското пријавување некој кајганџија ќе оди на лето во америка.
Јас сум најголем малер заедно со диџиј и оваа година не аплицирам. Па ви посакувам среќа на сите Мислам имаше еден член димитар008 така нешто жена му ја извекле.Од утре задутре нова тура, со среќа на сите кои ќе учестуваат а се прашувам дал од ланското пријавување некој кајганџија ќе оди на лето во америка.
Шо е сега, шо се испишмани Јас сликата ја загинав од лани, че треба напрам ново кадро, и че пуштам. Од кај знајш, џаоло ни ора ни копаЈас сум најголем малер заедно со диџиј и оваа година не аплицирам. Па ви посакувам среќа на сите Мислам имаше еден член димитар008 така нешто жена му ја извекле.
Гром во коприва не удира братеШо е сега, шо се испишмани Јас сликата ја загинав од лани, че треба напрам ново кадро, и че пуштам. Од кај знајш, џаоло ни ора ни копа
Абе зошто да не аплицираш ако сакаш да заминеш од оваа така наречена држава. Ние имавме среќа од втора до душа сеуште не е завршено ништо. Уше не е стигнал нашиот број за интервју. Инаку не ми е јасно замислете од Македонија има извлечено 260 луѓе а нема никој по форуми да објасни да каже некој информации јас се што најдов е само по српските а секако немаше да завршам се ако не ми помогнеше „Јас сум најголем малер заедно со диџиј и оваа година не аплицирам. Па ви посакувам среќа на сите Мислам имаше еден член димитар008 така нешто жена му ја извекле.