Добитници на лотарија за САД

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Мислиш дополнително извлекување за тие од лани што аплицирале?
Да сега октомври пак ќе има.
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time. Please note that more entries may be selected on October 1, 2012 at noon (EDT), and we encourage you to keep your confirmation information to check again at that time to see if you have been selected.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Мене ме интересира, дали досега се извлечени кандидати што порано неколку пати патувале за САД, за работа?
Дали на таквите лица, можноста за зелена карта им се на некој начин ускратува, и им се дава на некои што воошто не дошле во САД?
Ваше мислење :)?

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Мој колега лани беше извлечен и сеа е таму, веданш зел грин кард и сеа работи по 60-70 саати.

До сега 2 пати аплицирав неуспешно, одам на 3та срека иако мислам дека САД не е најдобро решение за преселба :D

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Верувам во оваа лотарија зошто мојата најдобра другарка замина преку нив во Америка. Беше во врска па го ожени дечкото пред тргање за да добие и он документи. Од кога ја извлекоа беше во Амбасада (ова е пред 6 години) и платија за секој по 800 долари. Се разбира немаа толку пари и земаа кредит. Ги добија документите и за одреден рок (мислам дека беше 6 месеци) мораше да направат влез во Америка. Таму ги пречека друга другарка која беше пред нив замината како размена на студенти (се разбира останата на црно во друг град). Ги смести кај неа и почна Американската историја:)
Се разбира Македонче како Македонче е полно со завист и без толеранција па кај неа седеа три недели. Јазикот го знаеше она, но дечкото беше прилично труп. Она веднаш најде работа со социјалниот број кој го зема кога стаса во пицерија препорачана од Македонци (значи секаде исто некој мора да те бутне). За три недели се сместија во друг стан под кирија. Спиеја на паркет имаа само едно чаршавче и навистина им беше тешко. Таму како цимери се претежно четворица или 5 души за да ги намалат трошоците, но они останаа сами. Набрзо по неа и дечкото најде работа во некој хотел да ги носи торбите до соба.
Работеа по цел ден и учеа јазик, а летно време си идеа во Македонија (карта повратна им е 1000 долари). Денес после 6 години не сакаат да слушнат за назад, таму се прилагодија имаат пријатели од цел свет, таму има многу Македонци, Срби и Босанци па така да живеат убаво. Имаат две коли и стан кој го земаа на кредит и ќе плаќаат рати. Плус она зема и Америчко државјанство и пасош така да може да го шета цел свет без проблем и да аплицира за работа каде сака.
Тешко е само прилагодувањето, потоа се ќе биде добро.

И не напоменав, моментално е многу тешко за работа во Америка, кризата ги утепа.
Za boldiranoto - Otkako gozna deka e izvlecena na lotarijava se omazi ili prethodno imala navedeno vo aplikacijata deka e mazena? Ova prasuvam za da znam vo slucaj da me izvlecat sto i kako ke bide :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Za boldiranoto - Otkako gozna deka e izvlecena na lotarijava se omazi ili prethodno imala navedeno vo aplikacijata deka e mazena? Ova prasuvam za da znam vo slucaj da me izvlecat sto i kako ke bide :)
Од како дозна дека е примена. Си аплицираш немажена/неженет.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Од утре задутре нова тура, со среќа на сите кои ќе учестуваат а се прашувам дал од ланското пријавување некој кајганџија ќе оди на лето во америка.

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Од утре задутре нова тура, со среќа на сите кои ќе учестуваат а се прашувам дал од ланското пријавување некој кајганџија ќе оди на лето во америка.
Не е утре задутре туку веќе е во тек ...

F

FuckYouAll

Гостин
Јас аплицирав за прв пат, малце со сликата заебав ама то е:D

M

Mario Gómez

Гостин
Нејќам уште сега да аплицирам, сакам да одам додека можам со J1 a за потака ќе видиме. Инаку тие што аплицирате и ќе ја имате таа среќа да ве извлечат ич не се мислите, одма тргајте. Продај таму стан, кола, нива и фаќај авионот. Запознав неколку души шо отишле така, тешко ќе е само на почетокот. Потоа е лесно за нас македонците, барем памет ни дал Господ и снаодливост. Нема да се осеќате ни далеку од дома, шо вика леандра цел балкан е таму. Најубо нешо шо можит да ти се десит у животот, да избегаш од оваа вукојебина, и после да си повлечеш некое убо момиче со тебе. :) Дај боже да ве извлечат на сите. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас сум најголем малер заедно со диџиј и оваа година не аплицирам. Па ви посакувам среќа на сите :) Мислам имаше еден член димитар008 така нешто жена му ја извекле.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Јас сум најголем малер заедно со диџиј и оваа година не аплицирам. Па ви посакувам среќа на сите :) Мислам имаше еден член димитар008 така нешто жена му ја извекле.
Шо е сега, шо се испишмани :) Јас сликата ја загинав од лани, че треба напрам ново кадро, и че пуштам. Од кај знајш, џаоло ни ора ни копа :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шо е сега, шо се испишмани :) Јас сликата ја загинав од лани, че треба напрам ново кадро, и че пуштам. Од кај знајш, џаоло ни ора ни копа :)
Гром во коприва не удира брате :)

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Абе зошто да не аплицираш ако сакаш да заминеш од оваа така наречена држава. Ние имавме среќа од втора :) до душа сеуште не е завршено ништо. Уше не е стигнал нашиот број за интервју. Инаку не ми е јасно замислете од Македонија има извлечено 260 луѓе а нема никој по форуми да објасни да каже некој информации јас се што најдов е само по српските а секако немаше да завршам се ако не ми помогнеше „
Freedom2say

Kajgana Shop

На врв Bottom