Добивате 10 милиони евра, како ќе ги потрошите?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Да ги иам 10 милиони.. девет ќе ги донирам, со еден ќе се облечам, ќе се прошетам, ќе се преселам и остатокот нека збира камата.

Danger

Survivor
Член од
15 април 2008
Мислења
57
Поени од реакции
23
Па не ги трошам :)
1 Милион донации строго во Македонија
8 милиони - банка - камата = 8 000 000 * 7% = ????????? месечно
1 милион шетање низ цел свет, планини, реки, вулкани :) , езера, океани итн итн
ПРЕД СЕ ќе одам на лов на САФАРИ :vozbud:
--- надополнето: 5 декември 2013 во 01:31 ---
Па не ги трошам :)
1 Милион донации строго во Македонија
8 милиони - банка - камата = 8 000 000 * 7% = ????????? месечно
1 милион шетање низ цел свет, планини, реки, вулкани :) , езера, океани итн итн
ПРЕД СЕ ќе одам на лов на САФАРИ :vozbud:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
2 милиони делам по најблиски роднини,брат,родители итн.,
1 давам на донации,
2 милиони инвестирам во неколку бизниси,
3 милиони на страна нека тече камата на нив и нека се трупаат подолго време,
Едно милионче го земам да прошетам низ светов ко крал цела година,
Едно милионче да си купам 2 куќи (тука и во Хрватска....доволно ќе се пола милион,не ми требаат некои луксузни вили покасно ако тргнат бизнисите можам да ги унапредам), 2-3 стана за 200.000 евра.Да ги издавам да вадам од тоа пари да го туркам месецот ако ништо не испанде.....Секако едно од тие станчиња мало,ако има од 30-40 квадрати,едно љубавно легло би си земал во тие облакодерите у Аеродром (на студентката од Радовиш/Струмица/Паланка итн....ќе и треба убав смештај,зар не ?) :D .Останатите 300.000 на коли,облека, покуќнина, кафани, жени итн.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Че ги потрошам на спасување на фоките. Фоките мора да се спасат! Не смеат да изумрат. Имаа најубај окца со најубаф поглед.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
5 милиона ги ставам во банка
2 милиона за моментално трошење ти реков ми рече
3 милиона си градам своја компанија и си живеам како на сон

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Иххх, шубаво... 8 милиони ставам у банка, 1 милион трошам и 1 милион давам на донации за болни лица.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Прво што ке направам... ке дојдам дома, ке го качам татко ми у такси, зашто кола немаме, јас немам возачка, нема ни он. Ке исклучиме се дома што е на струја, ке заклучиме врата фино лепо и ке идеме до аеродром. Ке купам карти за било каде у некој поголем европски град. Откако ке стигнеме тамо ке барам некој убав хотел. 48 часа највише да останам у град, додека да купиме све што мислиме дека ке ни треба и после идеме негде кај што освен бермуди и мајца, друго нема ни да треба. Е тамо ке ги трошиме 9,99 милиони. Ни евро не давам у донации, ни евро не позајмувам на никој.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.670
Поени од реакции
17.564
На Тато и Мама ќе им се заблагодарам за сите работиј во кои ми купиле се кога немале ич, за сите пати кога помислиле или посакале да ми купат за неможеле, и за се останато со тоа што би им дал еден плик со чек од 9 милиони евра во него.

Со останатите би патувал едно добри 2-3 години само за да видам што можам повеќе и на крај би купил/изградил некое колибче во некое планинче без струја и би живеел таму нормално со жена деца. Сам да си садам, да си јадам/ловам еххх тоа е то

:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
Им ги давам на Деко и Стефан Кобе, они ќе направат 100 милиони па че делиме фифти-фифти.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Би ги донирал за мир во светот :D
Лажеш!

он: уу 10милиони..убавина.. ма јас нема да знам што да правам со толку пари,голема цифра е таа за мене.
1м на сестра ми дефинитивно,понатаму она нека си смисли план за својата иднина.
Следно 1М за патување на мајка ми околу светот,кога и каде сака нека оди слободно-заслужено би било.
Во меѓувреме ќе се потрудам да осмислам во што би вложила пари и тоа да ми се исплати,значи бизнис од 2М.
И не,не сум толку хумана за да донирам во добротворни цели,еве ќе основам фондација и ќе направам дом за деца без родители,на други организации не би им платила. Значи тоа нека кошта 1м.Има се-може се.
Значи групо пресметано ќе ми останат некаде околу 5М.
3 од нив одат во банка,а 1-2М за моето патување.Ваљда редно ќе биде и јас да се одморам поштено. Не ми требаат мене скапи хотели,ми треба само пат околу светот и одличен провод.
Толку!

S

StormRage

Гостин
би го купил гоце и би си направил Smart home на кровот :D
Или ипак не, али smart home дефинитивно ќе правам, остатокот за све и свашта :)

Kajgana Shop

На врв Bottom