Дијанетика и Скиентологија

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Hail! Xenu
a lover, a thinker
my Lord.
Burn! the infidels
leave them in sores
Give me molotovs
to burn! their shitty centers
down
Oh
and Lord
Have mercy
on Jason Lee's soul

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Pazete se od Scientology, se raboti za presmetani kradachi i siledzhii. Nema nikakva osnova vo naukata za nivnite tvrdenja deka demek pomagaat! Za zhal, ima se povekje smrtni sluchai na zabludeni lugje koi ne odat vo bolnica na primer ili se nasila izvlecheni od sientolozite od medicinski tretman koj im e potreben, a potoa tie sluchai sientolozite gi zatashkuvaat.

Neodamna se pojavi ANONYMOUS koj gi pravi popara na youtube:

http://uk.youtube.com/watch?v=JCbKv9yiLiQ&feature=related

http://uk.youtube.com/watch?v=yozvaMGkDjo&feature=related

Inaku fakt e deka Ron Hanard ukral 200 milioni od "crkvata", osuden e na 4 godini zatvor, umrel vo begstvo (fugitive). Habard bil tezhok shizofrenichar, toa go tvrdat duri i prviot eshalon devojki koi mu bile pridruzhnichki koga kja osnoval ovaa sekta.

Spored Habard, treba sekogash da si napagjach, nikogash da ne se branish. Zatoa se odnesuvaat kako da se KGB od vremeto na Stalin, upotrebuvaat pritisok, uceni i sila spema sekoj shto kritichki se odnesuva sprema nivnata "crkva".

Член од
14 февруари 2008
Мислења
41
Поени од реакции
3
А викате ги преселиле кај Италијанска амбасада, па уште и јака женска имало унутра?
Па мора да го продужам реметот што им го мавав додека одев на факултет поарнао а канцелариите им беа кај Грчки конзулат. Интересен ми беше оној ќељавиот што ве застануваше и прашуваше дебилни прашања, демек анкета. Обожавав да го вадам од такт.
Прв пат кога ме застана ми упати прашања у стилот дали си среќен?
А ја му викам дефинирај ми среќа, дали е тоа дремење на улица со тетратка у рака и вребање на пролазници. Се напраи дека не ме слушна и продужи со уште некои прашања на кои одговарав така што гледав максимално да го иживцирам (ко што обично им праам на сите фанатици) за на крај да му се заблагодарам за муабетот и да го запрашам дали сака да се зачлени во Првата Клингонска Црква... Мислам дека ќе му испаднече вилицата.
После секој ден а го начекам го поздравував и го гњавев така да на крај буквално бегаше од мене а ме види.
Исто и еден другар после почна да ги ремети, еднаш и вриштеше на девојката со анкетниот лист у рака, девојчето се престраши и фати да плаче. :)
Лееј ми недостигаат типцива, сега идам да поминам од кај Италијанска амбасда да се позаебавам со другарчињава...

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Сега секој ден има една типка таму после бамбус кај што се преселени...
Ја цитирам: "Супер e, ќе си направите нешто убаво за себе"
Во тој момент жртвата беше еден средновечен човек

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Никол Кидман можеби и за тоа го напушти ради таа секта...таа е интелигентна жена:)
Инаку дијанетиката е чисто срање измислено од запад...

Nikol Kidman ne go napusti Tom Kruz. Toj ja napusti nea zaradi Penelope

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
и мене исто...

еден ден се шетам низ центарот на нашиот главен град...Убав ден беше. Сончев. Тоа беше пред еден месец. Значи пролетта дојде, девојките се поопуштени у гардеробата, поотворени, се разголуваат...моите очи плакнеа по скопските девојки низ центарот. Шмек насекаде, уживав во моите чекори и шмекања поминувам исто да шмекнам нешо и тука од кај мекдоналдс викам ај ке идам до Пјаца на по едно кафе. По пат глеам една згодна цура...држи папка во рацете некаква и ме гледа. Ме гледа така занесено, очите и збореа ...МОЈ СИ! Ја одма со мојата насмевка и заводливи погледи чекорам триумфално кон неа. Ми вика здравоо..Ја возвраќам!...се ококорив стварно добра цура. И следното нешо беше...
мооже анкета?...и викам две анкети ако сакаш! :)...
следното прашање и беше...Дали ти се има нешо случено лошо у животот?...Јас се натажив.
бидејки пред некој ден добив корпа од една цура со си ја шмекав и патев 20 минути....И и го кажувам тоа а она ко да го чекаше мојот магичен одговор и наеднаш..ТОГАШ ИМАМЕ РЕШЕНИЕ ЗА ВАС....Хабардовиот центар ке ви го реши проблемот со помош на дијанетиката и скиентологијата!....
се повлеков еден чекор наназад и намигнав уште еднаш и дадов комплимент и и реков: Девојко...фала ама не си за мене!...и продолжив накај Пјаца на по едно кафе и да шкекам средношколки од Јосип Броз!...:)

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Јас досега за 8 години откако знам дека постои скиентологијата во Македонија не сум имал никакви проблеми со луѓето :)
Сум имал убави искуства, и сум се дружел и сеуште повремено се дружам со некои од тие луѓе (хех, сите се веќе бифши членови, вклучувајќи ме и мене).
Мене ме однесе во ХЦДС мојата професорка по Англиски од основно, најдобрата професорка по англиски што досега ја имам видено.

Би се вратил само за да направам една работа. Purification Rundown, или процес за прочистување на телото од сите отрови и штетни материи кои се насобрале во телото за време на овој живот. На времето чинеше 1200 марки, сега не знам колку е, но сите што го направиле викаат дека вреди. Полесно дишат, имаат повеќе енергија. Имам видено како на луѓе им исчезнуваат некои чудни флеки од телото (кафеави или црвени дамки по кожата, „од раѓање“). Оние со кои највеќе се дружев после Пјуриф со помалку алкохол ги фаќало (дел од парите веднаш им се враќаат на тој начин, ЉОЉ).

Организациската структура е доведена до совршенство. Точно се знае кој што треба да работи и колку треба да сработи, и на кого поднесува извештај итн.

Од филозофска гледна точка, во скиентологијата Л.Р.Хабард ги собрал сите оние работи кои ги научил од источните филозофии и ги подредил по некој редослед и со свој речник подоцна сето тоа го спакувал како една единствена филозофија.

Инаку системот за извлекување на финансиски или човечки ресурси е усовршуван со текот на годините додека Хабард бил жив, но и понатаму се модофицира од следбениците во горниот ешалон.

Под нив се членовите на Saint Hill .... ух забораиф што беше уште во СХ, ме мрзи да гуглам и SeaOrg. Тоа е всушност столбот на Скиентологијата. Си Орг настанал откако борбата за протерување на Хабард од УСА била во силен замав и тој отпловил по Атлантикот за да се консолидира. Постојат многу написи по нет за што се случувало и што се „случувало“ на тој брод, но денес СиОрг поседува цела флота во која главен е бродот FreeWings.
Копнени центри има низ целиот свет, најблизок е тој во Будимпешта. Таму и требаше да одам се додека не се предомислиф во последен момент.
Инаку во центрите фунционираат како манастирите во христијанството, малку модифицирано.
Членовите работат многу, има дрес код, хмм што друго...
Право на стапување во брак имаат откако ќе станат ОТ2. Пред тоа немаат право на никаков сексуален однос.

Кога сум веќе кај ОТ степените. Тие следнат откако тетанот (единката) ќе стaне Clear. Или единка без аберации (ги отстранила целосно од себе). Прв клир во Македонија е сестрата на Мони Дамевски, човекот кој ја донесе во Македонија скиентологијата и близок соработник на Милчо Манчевски. Македон4е наместо да си зјапал во јаката женска да си ги разгледал сликите од страна ќе си видел слика од Мони со Џон Траволта.

Е сега ОТ степените не ги разбирам баш, посебно не знам зошто се 15 кога има 8 динамици на човековото опстојување (првично биле 5).
1 динамик - тетанот (единката, егото, како сакате викајте се :) )
2 динамик - сексуални партнери и потомците
3 динамик - луѓето кои ве опкружуваат
4 динамик - човештвото општо
5 динамик - целокупниот жив свет на планетата
6 и 7 динамик не ми текнува баш конкретно на што се однесуваа,
8 динамик - божество, или бесконечност, претставен преку легната 8ца.

И за крај да го оставам најдоброто, Скиентолошкиот аудитинг. Процес кога тетанот се враќа назад на временската лента на која се запишани сите сеќавања, најчесто на некој немил настан. Процесот го насочува обучен аудитор кој ја тера единката да се соочи со настанот повторно и повторно се додека не се отстранат сите негативни емоции во врска со тој настан.
Некој погоре имаше напишано дека е процес на поставување на глупави прашања кои ги одговараш со затворени очи притоа држејќи лименки во рацете поврзани за некоја чудна машина.
Но ова е навистина корисна работа. Ми отсрани страв од пешачење ноќе (којшто го стекнаф после една опасна тепачка).
За жал ова е прилично скапо. Јас го добив беспари по сплет на околности.

И втората добра работа која никако да фатам пак да ја правам се асистите, или помагање на повредено лице преку соодветна масажа.
Забрзува опоравување од повреди, лечи акутен замор. Девојките со кои се дружев ги имаа научено дечковците да го прават тоа за кога им е циклусот да немаат ПМС и болки.

Толку сега за сега, ако ми текна уште нешто ќе допишам.

п.с. Мистичен, никогаш не отидоф во Нарконон, така да не можам ништо да кажам. Само знам дека по кажување на Васил имаат прилично строг режим на функционирање со пациентите. Така да не би ме изненадило некое размазено детиште да се жали за ова или она. Такво момче во ЈНА најверојатно би имало барем еден обид за самоубивство, ама ова е веќе друга тема.
:vozbud::vozbud::vozbud: И тебе ти е се ова позитивно? Па поцнувам да се сомневам дека премногу си завлегол и доста ти е процистен мозокот. Дај не се заебавај, подалеку од саентологијата. Ти се молам не смее да се мази или пак да има односи додека не стигне до некое се ниво кое погоре ти си го ознацил со некаква шифра, а за да стигне до тоа ниво треба да се исподава еден куп пари. Тоа ти е игра на бизнис, но опасна е затоа што си играат со твојот живот.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Тончи: никој не ги оспорува полезните дејства на прочистување на телотом на масажата, итн.

Несогласувањата доаѓаат по друга основа.

Но ако тебе ти помага скиентологија, терај.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.500
Поени од реакции
8.055
Ти се молам не смее да се мази или пак да има односи додека не стигне до некое се ниво кое погоре ти си го ознацил со некаква шифра, а за да стигне до тоа ниво треба да се исподава еден куп пари. Тоа ти е игра на бизнис, но опасна е затоа што си играат со твојот живот.
Тоа важи за Sea Org, staff members. Регрутацијата на тие членови оди по сосема други регулативи. Сепак се работи за јадрото на скиентологијата и затоа има многу карактеристики на монашки ред. Во другите религии во монашките редови воопшто нема сексуални односи.

п.с. не ми е „испран“ мозокот до толку колку што ти претпоставуваш, само се погоди сплет на околности поради кои дознав за ова :)

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Тоа важи за Sea Org, staff members. Регрутацијата на тие членови оди по сосема други регулативи. Сепак се работи за јадрото на скиентологијата и затоа има многу карактеристики на монашки ред. Во другите религии во монашките редови воопшто нема сексуални односи.

п.с. не ми е „испран“ мозокот до толку колку што ти претпоставуваш, само се погоди сплет на околности поради кои дознав за ова :)
Жал ми е ако те навредив, но мислам дека сосема не е во ред да се пропагира една ваква опасна работа. Јас имам доста читано, пребарувано и слушнато за оваа секта. Постојат безброј нивни членови кои се жртви, пред се матретирани, психички ослабени, доведени до банкрот, оддалечени од сите оние кои нешто им значеле во животот, а не се саентолози, па и преголем број на убиства.

Инаку саентолозите делуваат нападно, по секоја цена се обидуваат да те убедат да веруваш во она што и тие самите не веруваат. Исто како и некои членови на овој форум.
Една моја другарка пред некои 6 или 7 години го доби тој тестот за интелегнеција со слика на Ајнштајн по пошта, го реши и беше повикана на разговор. Кога отиде таму им дале да гледаат некој филм со некои глупости и на секои 2-3 минути ги потстувале внимателно да гледаат. Кога завршил филмот еден по еден ги викале на разговор и таа типката се обидела да и подметне некои книги и семинари со ненормални цени. Другарка ми уште кога и го пуштиле филмот сватила за што се работи, па така да ги одбила овие понуди, но оваа била толку дрска и нападна што другарка ми едвај успеала да излезе од таму. После сето ова уште една година и звонеа на телефон ја убедуваа. Страшно:kesa:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.500
Поени од реакции
8.055
Во врска со првиот дел од твојот пост, значи ни претходно не стоеле којзнае колку добро во животот ама терале, и после се решила се да се обидат со скиентологија и не научиле ништо и уште повеќе пропаднале. Потоа се жалеле по форуми и блогови.

А во врска со ова со телефонирањето, да пренападни се :)

п.с. Не ме навреди, а моите коментари, барем јас самиот не ги сфаќам како пропагирање, само како држаење баланс затоа што многу други луѓе зборуваат и пишуваат против скиентологијата.

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Во врска со првиот дел од твојот пост, значи ни претходно не стоеле којзнае колку добро во животот ама терале, и после се решила се да се обидат со скиентологија и не научиле ништо и уште повеќе пропаднале. Потоа се жалеле по форуми и блогови.

А во врска со ова со телефонирањето, да пренападни се :)

п.с. Не ме навреди, а моите коментари, барем јас самиот не ги сфаќам како пропагирање, само како држаење баланс затоа што многу други луѓе зборуваат и пишуваат против скиентологијата.
Dogovoreno!:salut:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
136
Поени од реакции
3
e ja iam da kazam neso poeke za temava...mi se slu4i bas u centar na skopje(a inaku sum od veles) dodeka idevme po ulicata zapre edna zena i ni rece moze li da vi napravam eden test i nie zs da ne..i pocna tamu nekoi prasanja:"koa bi birale u zivotot sto bi bile" i takvi nekoi prasanja..okolu 5-6 bea..i od kako ne anketirase ni vika aj dojdete so mene..i se kacivme vo zgradata kaj so se naoga centarot,ne sedna na edni stolici i pocna da ni ja nudi taja kniga DIJANETIKA.jas uste od odma i kazav deka sum ja videla knigata po spisanija i deka sum imala cel da ja kupam i ja kupiv zs mn me zainteresira..btw na zaminuvanje ni dade po eden test za da ne analiziraat ja go zedov go resiv doma i sledniot pat ko idev u sk povtorno ja sretnav istata zena i i go pokazav testot i taa pak ne odvede vo centarot...i imase edna dr zena i taa mi go zede testot i na kompjuterot gi vnese rezultatite i me vikna na intervju...na kompj imase nacrtano ko nekoja kriva...i pocna da me intervjuira(ali togas bev u teska depresija) sto i samata kriva go pokazuvala toa i taja pocna da me isprasuva so kako mi e..bla bla..i se mi pogodi...so duri i me isplasi...:nesvest: i pocna da mi kazuva deka taja ke drzela nekoi kursevi,pocetniot 1000 den a drugiot 3000.i neznam kako me ubedi da se kandisam da odam na kurs so sto i dadov 500 den avans..od drugiot den trebase da pocne kursot.i ona mi vika ke mi gi doneses drugite 500 den utre pred kursot. i na kraj mi vika ke dojdes li? ja u sebe razmisljam i si vikam nema sans,a na nea i vikam ke dojdam sigurno.i znaete so mi veli?mi veli"pa obi4no lugeto so imaat vakva kriva na kompjuterot edno velat a dr razmisljaat i deka nema da go ostvarat vetenoto" . si zaminav od tamu ko poparena i zasemetena...i dolgo razmisluvav...i to4no izleze ne se ni pojaviv tamu... a knigata pocnav da ja citam pred da otidam za testov,a od kako otidov ne mi tekna da ja dopram knigata...me isplasi iskreno...mi kazaa dr luge deka bile nekoi sekti ili so ti znam ...i ostaviv se sto e povrzano so toa:nesum::toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Жал ми е ако те навредив, но мислам дека сосема не е во ред да се пропагира една ваква опасна работа. Јас имам доста читано, пребарувано и слушнато за оваа секта. Постојат безброј нивни членови кои се жртви, пред се матретирани, психички ослабени, доведени до банкрот, оддалечени од сите оние кои нешто им значеле во животот, а не се саентолози, па и преголем број на убиства.

Инаку саентолозите делуваат нападно, по секоја цена се обидуваат да те убедат да веруваш во она што и тие самите не веруваат. Исто како и некои членови на овој форум.
Една моја другарка пред некои 6 или 7 години го доби тој тестот за интелегнеција со слика на Ајнштајн по пошта, го реши и беше повикана на разговор. Кога отиде таму им дале да гледаат некој филм со некои глупости и на секои 2-3 минути ги потстувале внимателно да гледаат. Кога завршил филмот еден по еден ги викале на разговор и таа типката се обидела да и подметне некои книги и семинари со ненормални цени. Другарка ми уште кога и го пуштиле филмот сватила за што се работи, па така да ги одбила овие понуди, но оваа била толку дрска и нападна што другарка ми едвај успеала да излезе од таму. После сето ова уште една година и звонеа на телефон ја убедуваа. Страшно:kesa:
Tocno!

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
Мене ме анкетира една госпоѓица со неколку прашања, му ги одговарам па ми вели оди ако сакаш бесплатен тест за интелигенција. Јас одамна сакав да испитам колку имам IQ и одам. Само шо влегов внатре, гледам еден голем плазма телевизор а на него се менват слики исто како во спот на продиџи. Колку појќе гледаш толку појќе те деконцетрира, а тие како роботи, чудни луѓе некој. Овде си реков не е нешто ВРЕД. Овде смрди нешто, ама ај да ги видам шо ќе кажат. Ми дават тест со 200 прашања,(пишам измислена адреса и име), го прегледва госпоѓата и се чуди. Еден куп мани почнува да ми наоѓа. Деструктивен, ваков онаков. Ти мораш вечер на предавање!!! Јас ја гледам мртов ладен и му велам на крајо- имаш некоја грешка вкомпјутер, неможи ова вака, неможи она онака... Му се инаетам дури не скрена таја па почна да писка нешто. Си заминав со зборојте попаметен сум од тебе за да ме лажиш со глупости, најди некој поглуп. Ја налутив убо и си заминав. Инаку јас знам шо е скиентологија и воопшто не му е потребно на никој. Тие се секта а секоја секта има една цел-пари. Зато пазете...

Kajgana Shop

На врв Bottom