a IQto?Мене ме анкетира една госпоѓица со неколку прашања, му ги одговарам па ми вели оди ако сакаш бесплатен тест за интелигенција. Јас одамна сакав да испитам колку имам IQ и одам. Само шо влегов внатре, гледам еден голем плазма телевизор а на него се менват слики исто како во спот на продиџи. Колку појќе гледаш толку појќе те деконцетрира, а тие како роботи, чудни луѓе некој. Овде си реков не е нешто ВРЕД. Овде смрди нешто, ама ај да ги видам шо ќе кажат. Ми дават тест со 200 прашања,(пишам измислена адреса и име), го прегледва госпоѓата и се чуди. Еден куп мани почнува да ми наоѓа. Деструктивен, ваков онаков. Ти мораш вечер на предавање!!! Јас ја гледам мртов ладен и му велам на крајо- имаш некоја грешка вкомпјутер, неможи ова вака, неможи она онака... Му се инаетам дури не скрена таја па почна да писка нешто. Си заминав со зборојте попаметен сум од тебе за да ме лажиш со глупости, најди некој поглуп. Ја налутив убо и си заминав. Инаку јас знам шо е скиентологија и воопшто не му е потребно на никој. Тие се секта а секоја секта има една цел-пари. Зато пазете...
проблемот е што ова ќе ти го кажат откако ќе те навлечат дубоко. Интересно е што не веруваат во психологија а употребуваат психолошки принципи...
auuu ova e taa religija koja ja firosuvaat(ili da recam ja izrazuvaat pravilno)Сигурно многумина од вас до сега во своите поштенски сандачиња добиле по некој тест за интелегенција на кое го има ликот на Ајнштајн,а тоа воопшто не им наговестувало всушност за што точно се работи...
Според мене за жал луѓето поради ОГРОМНА неинформираност "зацапуваат" во калта на оваа "организација",а кај нас(поготово во центарот на Скопје) на големо се промовира учењето на Хабард.
Порано се заинтересирав за што се работи и почнав да пребарувам по интернет сајтовите и најдов работи што уште од почетокот ја поттикнаа мојата одбивност.Се што читав ми изгледаше премногу налудичаво...Нормално ефект за привлекување на членови во оваа "Скиентолошка црква" се постигнува со перење на мозок.
Имате ли вие некакви сознанија и искуства со Дијанетиката и Скиентологијата и што мислите за неа??
Секоја чест на една статија која можете да ја прочитате овде и можете да се спознаете со потеклото и "услугата" на овој центар.Навистина вреди да се прочита(барем заклучокот на крајот ако не целата статија)!
Здраво и добредојде на кајгана:helou: Zdravo na site!
Super sto ima mnogu lugje sto diskutiraat na ovaa tema. Jas so godini bev del od Skientologijata, veren podanik, potocno na Habardoviot Centar vo Skopje, se dodeka ne otkriv deka toa sto se propoveda tamu nema vrska so toa sto se praktikuva.
Vo slednite postovi ke pisam povekje za da ja obelodenam vistinata za Habard i Skientologijata, a vo megjjuvreme moze da mi postavuvate prasanja na koi ke odgovoram najbrzo sto mozam.
Pozdrav za sega! :wink:
Здраво РиБ обожавателу! :helou: Хахаха и јас спаѓам во таа група! :wink:Здраво и добредојде на кајгана
Би било супер да споделиш твое лично искуство ако си бил член на Хабардовиот центар и како се се одвивало таму. Поздрав