Дино Мерлин и Прљаво казалиште во Охрид - 1 и 2 август 2009

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.828
Поени од реакции
5.640
Легендата Дино Мерлин по пауза од 6 години повторно ќе одржи концерт во Охрид, на први август. По успешниот концерт во Скопје во лани, Мерлин својот хитовски албум "Из почетка" ќе го промовира и пред охридските туристи, а забавата е загарантирана и со старите хитови.

Хрватските рокери Прљаво казалиште на стадионот "Билјанини извори" ќе свират на втори август. Концертот е во состав на нивната славеничка турнеја "25 години хитови со Прљаво казалиште", а во Македонија доаѓаат по пауза од цели 15 години.

Особено интересно е што ниту една од двете групи, од распадот на СФРЈ, немаат настапувано во Србија, па многубројните српски туристи ќе имаат шанса да ги видат овие две групи во Охрид, велат организаторите. Влезниците се по цена од 600 денари за концерт, и 1000 денари цена за билети за двата концерти.

Влезниците ќе бидат во продажба од 20 јули, во сите салони на "Тобако" низ Македонија, во "Југотон", цвеќара "Розе" во "Веро 2", "Чув де Чув", и музичките продавници "ЗЗ топ" и "Кукузел" во Охрид. И двата концерти започнуваат во 21 часот.

извор

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Дино Мерлин во Охрид, едноставно не се пропуштат. Таму сум! :helou:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Сакам кај Дино да одам ама бев на тој Скопје последниот, и плус скапо некако ми е... хммм... ај ќе видиме...

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.828
Поени од реакции
5.640
со оглед на тоа дека после нецела недела, на истото место, во истото време, идат Тифа, Ален и Бебек, Мерлин и Прљаво Казалиште се во втор план :) :) сеа ако не дај боже не испадне нишо од овие, тогаш може да се размислува за Мерлин или Прљаво Казалиште. ама секако Бјело Дугме и нивните песни имаат предност :) плус и цената мислам дека е истата од 600 денари

S

StormRage

Гостин
Да не беше фонетика ќе одев... ама вака тешко

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
О неееее....
колку ми е криво. на одмор сум тоа време. Ех, ќе пукнам од мака сеа. Не толку за Дино, иако го слушам и поштувам, ама за Казалиште......
лееле.:uvo:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не ли се малку прескапи картите или мене така ми се чини.
Бјело дугме, Дино Мерлин и Прљаво казалиште по 600 денари. Па не е малку.
Порано карта за концерт беше 300-400 денари.
Во рок од 8 дена да дадеш 1800 денари е многу. А дека сите концерти ќе бидат добри не се сомневам.
Рецесија е, лето е луѓето се трошат до последен денар а концерт 600 денари, све забегало :toe:
Убаво да си поминат сите што ќе одат. Да се поевтини картите и попосетени ќе се концертите.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
тапа толку многу настани ова лето , а ни еден нема да фатам :toe:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.994
Во рок од 8 дена да дадеш 1800 денари е многу. А дека сите концерти ќе бидат добри не се сомневам.*

Рецесија е, лето е луѓето се трошат до последен денар а концерт 600 денари, све забегало :toe:**

Убаво да си поминат сите што ќе одат. Да се поевтини картите и попосетени ќе се концертите.
*Види сеа.. релативно е тоа.

** Цената ја одредува побарувачката на продуктот, а не моменталната ситуација во светот.

*** Ќе читаме рецензии, веројатно некој ќе се смилува да напише опширен пост.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ааааа, изгледа нема да стасам да одам на Дино Мерлин, баш на 1 се враќам дома. Не е фер!:pishtoldz Ај, нема врска, ако не стасам, ќе си чекам во Скопје да направи концерт.:back:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
406
Поени од реакции
8
Фонетика е на први, Казалиште на втори , освен ако мислеше за Мерлин . . .
Фонетика се одржава 2 дена:))

Онтопик:За на Дино не одам сигурно ама за на Прљаво казалиште одам сигурно веќе одамна ги чекам да праат концерт, прејако ќе е.Ах ќе се отепам од пари давање за по концерти летово:)))))))))))

В

Вори

Гостин
Ќе одам..таман тогаш на одмор сум.Казалиште не ги сакам ептен али заради еден другар,па да му напраиме ќефот.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Јас бев на тој концертот на Дино Мерлин пред 6 години и добро се сеќавам дека влезницата беше 200 денари. Но 600:shok: што е многу многу е. Но ок лето е, на сред сезона и сигурно ќе има луѓе кои ќе сакаат да платат 600 денари за Дино. Јас би платила, но со оглед на тоа што планирам да одам на Бјело Дугме, а концертите им се во растојание од 1 недела ќе подразмислам. Сепак овие вториве ми се први на списокот:pipi:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Јас бев на тој концертот на Дино Мерлин пред 6 години и добро се сеќавам дека влезницата беше 200 денари. Но 600:shok: што е многу многу е. Но ок лето е, на сред сезона и сигурно ќе има луѓе кои ќе сакаат да платат 600 денари за Дино. Јас би платила, но со оглед на тоа што планирам да одам на Бјело Дугме, а концертите им се во растојание од 1 недела ќе подразмислам. Сепак овие вториве ми се први на списокот:pipi:
Инфлација ало, за колку посто покачена :)

Kajgana Shop

На врв Bottom