Дино Мерлин и Прљаво казалиште во Охрид - 1 и 2 август 2009

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Дино Мерлин мање више и така на 2 3 години го има во Македонија ама Прљаво Казалиште за жал прв концерт после 15 години е нешто што вреди да се оди и ќе биде екстра. Една од најдобрите Екс Ју групи а плус тоа и се уште се активни. Се е ствар на вкус, ама меѓу Мерлин и Прљаво идете на Прљаво :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Леле се` пропуштам летово ќесотрујам. :nerv:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
За двата концерта блок карта ќе чини 900 денари, а не 1000 како што беше првично најавено.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.601
Одам на двата,јееј. Море, од 30 јули до 2 август незнам како ке преживеам,три концерти. Lucky me. :icon_lol:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Јас бев на тој концертот на Дино Мерлин пред 6 години и добро се сеќавам дека влезницата беше 200 денари. Но 600:shok: што е многу многу е. Но ок лето е, на сред сезона и сигурно ќе има луѓе кои ќе сакаат да платат 600 денари за Дино. Јас би платила, но со оглед на тоа што планирам да одам на Бјело Дугме, а концертите им се во растојание од 1 недела ќе подразмислам. Сепак овие вториве ми се први на списокот:pipi:
пиииииппп, change on the plans :)
Одам на Дино, :je: ќе биде супер, иако не ги знам толку песните од новиов албум, оние старите не поминуваат без мене:pipi:

Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
Леле конечно сонов ми се оствари ејј....пред една година си велев: абе дај да поминат прљаво казалиште во Македонија, барем еднаш концерт да направат...

Аааа ова не го пропуштам, веќе зедов карта уште на 21 јули за прљаво казалиште.

Еве неколку попознати песни од нив (зашто имам другари кои ги знаат песните, ама не знаеле дека се од прљаво казалиште):

- Marina (refren da ve potsetam: A ja, ja ne mogu bez nje, boze boze spasi me)

- Mi Plesemo (ovaa sigurno ja znaete)

- Na Badnje Vece (refren: Zbog mene ne placi, suza nisam vrijedan, kasno je da se sada mjenjam...)

- Ne zovi mama doktora (refren: Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima s tim, kad te vise ne volim, kad te vise ne volim...)

- Kise jesenje

- Tu noc kad si se udavala

Ах и само да напоменам, колку што разбрав Бјело Дугме нема да има концерт во Охрид како што беше најавено. Нешто овие менаџериве наши се побркале, па сега не знам ќе се тужеле со Бјело Дугме (овие викаат концерт има, бјело дугме викаат немаме никако договор склучено), како што гледате НЕМА КОНЦЕРТ

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.252
Сабајлево си зедов карта за Прљаво Казалиште. На Дино Мерлин бев во ноември ко имаше концерт во Скопје, во салата Борис Трајкоски. Зато меѓу овие два појќе одлучив за на Прљаво Казалиште. Плус и фактот шо многу се мали шансите пак да дојдет во блиска иднина. А Дино кога тогаш идат.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Си купив блок карта за 2та концерти. 900 денари и не е многу скапо. На Дино Мерлин одам од чиста релаксација, не ми се свиѓат многу и не е нешто посебно ама ај. А за Прљаво Казалиште ми се прајт појќе ќејфот.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ок беше.. искрено очекував нешо појќе ама не беше нешо посебно(зш осеќам дека 900 денари ги дадов за џабе)..Почна со "Открит чу ти тајну",заврши со "Лажу,Лажу те".. каснеше 49 минути, откачив на "Мој је живот Швицарска" и "Све је лаж" и тако..

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Станав спамер43

Подобра журка од Дино Мерлин беше. Највероватно беше до публиката што цело време сите беа кој пијани,кој разиграни,кој распеани.. битно убав провод.
Штета што "На бадне вече"и"Мој бјели лабуде" ги испеаја до пола.. а толку ги сакав песнине...
Ама сепак најдобро беше кога ја испеа "Ми плешемо" или како шо сите пеевме "Ми пиемо".
Пред нас се наоѓаше еден млад расположен рамбо момак што ваљда имаше подиспиено повеќе чаши пиво, па си се соблече онака.. :pos:

Толку засеа..

сепак,ниту еден од четириве концерти не ми ја смалија тагата по Бјело Дугме:toe:

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Станав спамер43

Подобра журка од Дино Мерлин беше. Највероватно беше до публиката што цело време сите беа кој пијани,кој разиграни,кој распеани.. битно убав провод.
Штета што "На бадне вече"и"Мој бјели лабуде" ги испеаја до пола.. а толку ги сакав песнине...
Ама сепак најдобро беше кога ја испеа "Ми плешемо" или како шо сите пеевме "Ми пиемо".
Пред нас се наоѓаше еден млад расположен рамбо момак што ваљда имаше подиспиено повеќе чаши пиво, па си се соблече онака.. :pos:

Толку засеа..

сепак,ниту еден од четириве концерти не ми ја смалија тагата по Бјело Дугме:toe:
Ја свиреа Марина?:pipi::pipi::pipi::pipi:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ја свиреа Марина?:pipi::pipi::pipi::pipi:
Да да.. таа кун крајот ја испеаја...и на таа песна сите збудалевме :)
Инаку заборајв да кажам дека и "Македонско девојче" ја испеа.

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Да да.. таа кун крајот ја испеаја...и на таа песна сите збудалевме :)
Инаку заборајв да кажам дека и "Македонско девојче" ја испеа.
Ооооо браво алал да им е. Сега ми е уште поише жал што не бев.:tapp::tapp::tapp:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Бев јас на концертот на Прљаво Казалиште.
Си поминав ѕверско!
Сум се турила од играње и скокање.Тие шо беа околу мене исто така беа ептен расположени :),се на се супер журка и вредеа 600 денарите:pipi:

Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
Оооо презакон беше на Прљаво Казалиште...старите добри времиња и озвучувањето бомба беше. Еве и Вес ви кажа, скокавме, игравме...а тој Рамбо фраерот пред нас не да беше напијан хахахах....

И Вес, јас бев на Бјело Дугме во Метрополис Арена кога беа, ти кажувам: од Прљаво Казалиште концертов беше 100 пати појак, поубав и поорганизиран од Бјело Дугме...Бјело Дугме не се повеќе тие што беа...

Kajgana Shop

На врв Bottom