Диети и слабеење

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Никола напиша:
Иако е женско, за чудо, OBDN е во право.
Аткинсовата диете се базира врз консумирање на протеини, не толку маснотии колку што пишувавте претходно иако одреден минимум е нужен за да се оствари циклусот на чистење на другите маснотии. Значи ти требаат маснотии за да извадиш маснотии. Друга работа, со избегнувањето на јаглехидрати влегуваш во кетонски режим, каде телото во недостаток на јаглехидрати, кои се основни за енергија, ги разградува протеините и маснотиите и со помош на нив ја обезбедуваат енергијата. Од искуства од пријатели, првата недела, 10 дена, човек се чувствува даун, нема сила за за ништо, но после тоа организмот се навикнува и слабеењето започнува.
Лошото во целиов систем е тоа што страда многу црниот дроб, бидејќи му е тешко разлагањето на протеините до аминокиселини и филтрирање на нуспродуктите кои произлегуват од тоа. Така да аткинсовата диета е добар начин да ослабнеш и да заебеш еден од најважните органи.
Iako si masko, za cudo, na bleskavi momenti umeesh da kontash izgleda... :D Toa so ketonskoto praznenje si go utnal malu... ali ajt samo neka se mnozat musko :eek: :pos:
 
Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
Никола напиша:
Иако е женско, за чудо, OBDN е во право.
за чудо :?: ме изнасмеја. демек обично не се а? :D
Никола напиша:
Од искуства од пријатели, првата недела, 10 дена, човек се чувствува даун, нема сила за за ништо, но после тоа организмот се навикнува и слабеењето започнува.
хмм, ем те прави даун ем не ти дава да пиеш, да ти ибам диетата :) инаку од мое искуство не сум се чувствувал даун или изморен и тоа покрај многу многу обврски меѓу кои една и одење у теретана. едино даун ме праеше шо кога ќе излезев не смеев да пијам алкохол. сок исто не е дозволено па не останува многу избор
Никола напиша:
Лошото во целиов систем е тоа што страда многу црниот дроб, бидејќи му е тешко разлагањето на протеините до аминокиселини и филтрирање на нуспродуктите кои произлегуват од тоа.
а значи за тоа не смее да се пие, да не го оптеретиш уште толку дробот... а не кажуваат директно :)
 

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Nikola напиша:
Sandra напиша:
E neznam dali dieta drzef ili neshto psihicki bef bolna vo umo :))))))))))) edno vreme nejchef da iam pojchem od 40 KG.. ali sepak jadef kolku sho mi se jadeshe .. i onaka ne mi se digashe kilata.. na kraj stasaf 43 kg :)))))))))) Poo.. i neam gajle .. samo sho propadnaf do 39 kg pak od nogu rabota i taka... ali ne sum skelet ! Nema vrska toa .. i nikad ne sum sedela demek.. sega samo salata da jadam.. nema hamburger ova ona .. Mene toa mie zivoto =D Hamburger i pomfrit.. Megju toa mozi i pizza :D
Sho be nesi skelet? Vakumirani koski :pos: :pos: :wink: :wink:

Jas drzham dieta na baza na ananas.. krkam se osven ananas! :oops:
Nema vrska toa :) kaj me vide ti za da kazes neshto takvo.. hahaha :)
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Во емисијата што ја гледав, наменета за Аткинсоновата диета, имаше испитувања и беше докажано дека воопшто не се случува никаков „кетонски режим“ - односно кетонско „празнење“.
тоа не се вика кетонско празнење, туку циклус. Се работи за состојба на организмот кога поради недостаток на јаглехидрати, снабдувањето со енергија го обезбедува преку искористување на останати ресурси кои му се на располагање.
Значи организмот треба да се доведе во состојба на условно гладување.. не вистинско, бидејќи внесуваш материјали, но истите не се од тип кој е потребен за давање на моментална енергија. Така организмот се снаоѓа и ги разградува протеините и маснотиите.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.169
Поени од реакции
34.281
Па тоа сакав да ти кажам, не се случува никаков кетонски циклус. Тоа беше муабетот во целото испитување. Но сепак, диетата функционираше.

Имаше и еден тест кога двајца идентични близнаци беа ставени во различни простории. Едниот ја применуваше Аткинсоновата, а другиот некоја од класичните диети. Повторно, тој што беше на Аткинсоновата - изгуби повеќе калории.
 
Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Vo Germanija ima edna evolucija na Etkins se vika Logi ili Glyx.

Bazata na mislenje e ista, shto pomalku ednostavni karbohidrati da jadesh no dozvoleno e na primer crn leb i nekoi drugi raboti.

Jas samata se hranam na toj nacin (Atkins, ne Logi), i moram sama da pripazam da jadam voopshto, zatoa shto gubam custvo za glad.

Atkins kako teorija ne greshi, medicinski e dokazhan, no se zaboruva da se kazhe deka nema "vera" koja vazhi za site, sekoj mora da si go najde svojot sopstven nacin na hranenje.
Jas obozhavam meso i zelencuk, jadam isto i mlecni proizvodi, a mozham lesno bez ovoshje, a isto taka bez leb, testinini i krompir. Sigurno i nekad mene ke mi dojde zhelba, no retko. Slatko ne me vleche pa opshto.
A toa za Ketosis, znachi koga teloto pochnuva pored Atkins da ti go troshi saloto se dokazhuva so stapchinja za Ketoni (gi ima tuka vo Apoteka). i funkcionira. Jas znam lugje koi imaat 100kg oslabeno so Atkins.

No toa ne e nachin za slabenje (osven za debeli lugje) toa e nachin na hranenje ... a Atkins umre na 72 godini od otkazhuvanje na srcniot muskul. On se razbole i se zdebeli ogromno pored lekovite. No koga ke razmislam deka kako lekar, profesija so najgolem stress na zapadot, dozhivea 72 godini, sepak ne e malku.
 
Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Вита диет клуб

Ништо друго не ви треба

Јас ви гарантирам успех! Ако не најдете ме, јас ќе ви ги платам сите трошоци...
 
Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
44
abe aj vaka fintata so atkins e se tocna, so eden mal podatok mozokot moze da se hrani samo so glikoza,koja za zal ne ja vnesuvas bez jaglen hidtrati, a vo ketonot ne se sodrzi vo taa forma koja sto e potrebna, pa organizmot ja iscrpuva celata glikoza po odreden period i zatoa duri i vo atkins se jadat jaglenhidrati no vo drasticno reducirana kolicina.
 
Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Eve ushte eden press release na Harvard Medical School

http://www.health.harvard.edu/press_releases/low_carb_fat_diet_plan.htm

Najbitnoto tuka ama e ovaa izjava:

Because of taste, upbringing, genetics, and other factors, the individual response to diets varies tremendously. Experiment to see what works for you.

Zatoa, dzabe diskusii, covek mora da proba koja ishrana najpovekje mu godi.
 
Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
44
aj vaka osnovna ishrana na mozokot e glukoza,t.e osnovn izvor na energija, teloto samo nemoze od drugi formi da naprai glukoza, ko na primer od keton ili fruktoza ili fruktoza6 fosfat, tuku duri i pri atkinsot dieata iako ne se konzumiraat jaglenhidrati-zelencukot,ovosjeto i drugi produkti sodrzat mala kolicina na glukoza vo sebe koja e dovolna , a dnevnata potreba na glukoza za mozokot e samo 2,3gr.
 
Член од
27 август 2005
Мислења
109
Поени од реакции
1
Десетина п'ти с'м пазил диети и от мој си опит мога да препор'чам три вида,без спортуване:

1.Спираш да јадеш хлјаб/без него не в'рват тл'сти меса и мазни манджи/,никакво сладко - нај-вече шоколад и сладолед,никакви Кока-кола,Фанта,лимонада,натурални сокове.

2.Летна диета 1 - две седмици само на лубеници и сирене.Обаче требва здрав стомах и по цела ношт се т'рчи : креват :arrow: WC :arrow: креват

3.Летна диета 2 - ништо не јадеш,караш само на светло пиво.Пак се т'рчи до WC.
 
Член од
27 август 2005
Мислења
109
Поени од реакции
1
Desert напиша:
Traikov, taa dieta so pivo e isto soodvetena za vo zima ...
Верно е,Десерт,ама т'мното пиво е по-јако и после :place:А и зимата има много благинки - прасенца,пушено,не в'рват диетите....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom