Vo Germanija ima edna evolucija na Etkins se vika Logi ili Glyx.
Bazata na mislenje e ista, shto pomalku ednostavni karbohidrati da jadesh no dozvoleno e na primer crn leb i nekoi drugi raboti.
Jas samata se hranam na toj nacin (Atkins, ne Logi), i moram sama da pripazam da jadam voopshto, zatoa shto gubam custvo za glad.
Atkins kako teorija ne greshi, medicinski e dokazhan, no se zaboruva da se kazhe deka nema "vera" koja vazhi za site, sekoj mora da si go najde svojot sopstven nacin na hranenje.
Jas obozhavam meso i zelencuk, jadam isto i mlecni proizvodi, a mozham lesno bez ovoshje, a isto taka bez leb, testinini i krompir. Sigurno i nekad mene ke mi dojde zhelba, no retko. Slatko ne me vleche pa opshto.
A toa za Ketosis, znachi koga teloto pochnuva pored Atkins da ti go troshi saloto se dokazhuva so stapchinja za Ketoni (gi ima tuka vo Apoteka). i funkcionira. Jas znam lugje koi imaat 100kg oslabeno so Atkins.
No toa ne e nachin za slabenje (osven za debeli lugje) toa e nachin na hranenje ... a Atkins umre na 72 godini od otkazhuvanje na srcniot muskul. On se razbole i se zdebeli ogromno pored lekovite. No koga ke razmislam deka kako lekar, profesija so najgolem stress na zapadot, dozhivea 72 godini, sepak ne e malku.