Диети и слабеење

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Индиско оревче, Хербалајф ти е шејк кој ги содржи сите витамини кои еден организам мора да ги внесува во текот на денот. Значи, со Хербалајаф можеш и да ослабеш и да се здебелиш. Ако сакаш да ослабеш ти заменува оброк, дали доручек или вечера, а ако сакаш да се здебелиш ги јадиш сите оброци плус хербалајф.

Јас еве пијам веќе еден месец и ослабев 2 кила. Шејкот е супер, во него има 200 калории и можеш да го пиеш со млеко или сок (негазиран). Како што ми кажаа шејкот помагал во забрзување на метаболизмот, и внесување на сите потребни витамини, (како што кажав погоре).

M

macgowan

Гостин
Јас сум да не се фрлаат средства по разни суплементи.Може се да се регулира со исхраната.Порано имаше нешто акции од типот - за здравје `јаболко на ден`.Сега излезе работата `јаболка цел ден` и имаш сигурен резултат...Ако сакаш да почнеш со детоксикација на организмот ,рестрикција на калории започни со овошјето и зеленчукот преку ден во вториот дел од денот мораш да внесеш протеини-пилешко бело месо,сирење,риба и сл.- намали тестенините максимум и за една недела имаш ефект.Ако си мераклија за слатко-јади мед!Многу пиј вода-3 л на ден.За една недела дисциплинирано придржување ќе осетиш драстична разлика.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Сте слушнале за P90X? Јас сега вежбам [ги вежбам] само Cardio X дека сакам да бидам активен а тие се супер [40 мин. траат +3 мин. загревање].Исто трчам 10-15 мин така да дневно сум активен 1 час.
Сега сакам да прашам колку калории одприлика се трошат за тие 60 мин. кардио вежби?
Во врска со исхраната, во Јануари годинава имав 41-2 кг. и супер ми беше но се опуштив и почнав повеќе да јадам [за сегашна жал или за тогашна среќа БЛАГО коа го немав ставено во уста во вид на слатки и сл. такви десерти 6 месеци ;)... основната потреба од шеќер ја добивав со 2 плода овошје на ден насабаље или до попладне] и со тоа добив резлутат од покачена телесна тежина во Март месец 44 кг. Малку се грижев но тоа ти е, си апнував како секој нормално. Сега се мерев пред 1 недела имав 45 кг. и од денес почнав да внимавам на мешањето јаглехидрати & протеини. Целта ми е да ослабнам 2 кг. за 2 недели бидејќи знам дека така нема да ги вратам. Не јадам благо, 1 недела се откажував од него и поарно ми е - место сладолед од 160 калории можам да изедам мало парче стек со краставици. Значи сега оваа недела и другата до некој-си 10-11 јуни сум на тој режим и знам дека ќе ослабнам, верувам бидејќи сум активен и внесувам околу 1000 калории [иако знам дека се слабее и повеќе од 2 кг. со таква исхрана & активност за 2 недели].
Висок 165-6, тежок 45 кг. Цел-43 кг.
:)
Не играј си со здравјето. За дете од 13-14 години 1000 калории се премалку. Ти си сега во состојба кога растеш и потребно ти е да внесуваш што е можно повеќе хранливи состојки. А претпоставувам дека имаш проблеми околу одредени делови на телото (стомакот) т.е. не си гојазен бидејќи 43 килограми за висина од 165 се ПРЕМАЛЦЕ.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Не играј си со здравјето. За дете од 13-14 години 1000 калории се премалку. Ти си сега во состојба кога растеш и потребно ти е да внесуваш што е можно повеќе хранливи состојки. А претпоставувам дека имаш проблеми околу одредени делови на телото (стомакот) т.е. не си гојазен бидејќи 43 килограми за висина од 165 се ПРЕМАЛЦЕ.
Немам околу стомакот, туку околу градниот кош да се каже малце вишок, али тоа е шо коа слабеам не слабеам таму туку во стомакот.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Немам околу стомакот, туку околу градниот кош да се каже малце вишок, али тоа е шо коа слабеам не слабеам таму туку во стомакот.
не ги следи диетите на возрасните.. Сепак си дете и немораш толку да се оптоваруваш.. 45 кила за 165 е многу малку.. качи на мускулна маса ако сакаш да го затегнеш телото.. не си играј со вакви работи може да ти се одрази на здравјето

M

macgowan

Гостин
http://caloriecount.about.com/cc/calories-goal.php
Имаш еден куп калкулатори на нет-от ама види овде...
Кога ќе ја внесиш твојата тежина види што ќе ти напише!
Не напнувај туку јади квалитетно и повеќе strenght тренинзи!
И обрни внимание во вежбањето на тој дел од телото кој сакаш да го `корегираш`

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Благодарам на советите, ќе видам што ќе направам. Засега 3 дена сум на некој режим со 1000 калории, до среда ќе сум на него и толку.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Благодарам на советите, ќе видам што ќе направам. Засега 3 дена сум на некој режим со 1000 калории, до среда ќе сум на него и толку.
Ke ги вратиш за 5 дена дупло ....

Тажно е шо и ја ке праам нешо слично месецов пошо сесијава ме уби а треба на одмор да се иде :)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Топло ви ја препорачувам Yourself! Fitness. Игра во стилот на Wii Fit, со таа разлика што е на компјутер. На почетокот внесувате податоци, пол, тежина, правите одреден физички тест и почнувате! Внесувате што ви е целта со вежбањето(слабеење, зголемување сила на горен дел од телото, долен дел од телото, кардио, флексибилност), и во согласност со тоа програмата сама ви подесува што и колку треба да вежбате во неделата На екранот ќе се појави Маја, виртуелен фитнес тренер кој цело време ќе ви зборува, ќе ве води низ вежбите и ќе ве охрабрува исто како вистински тренер. Со оглед на тоа дека сум вежбал во теретани подолго време и ги знам типовите на вежби, виртуелниот тренер навистина е многу квалитетен. .Има 6 типа на вежби, и тоа :
Weight Loss,Cardio,Upper Body Strength,Core Body Strength,Lower Body Strength и Flexibility. Исто така можете да вежбате и јога. Можете (но не мора) да внесете и работи како степ, монитор за срце, тегови и јога топка во вежбата. Едноставно, пред секоја вежба Маја ќе ве праша што имате од наведениве, и ако одберете дека имате нешто , ќе го интегрира тоа во вежбите.
Еве и едно клипче да видите отприлика како изгледа. Фантастични резултати се постигнуваат, се разбира со соодветна исхрана и одмор.
п.с. мислам дека знаете досега каде се наоѓаат сите овие игри :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Ke ги вратиш за 5 дена дупло ....

Тажно е шо и ја ке праам нешо слично месецов пошо сесијава ме уби а треба на одмор да се иде :)
Всушност нема. И така и така 1000 калории на ден јадам.
Инаку се откажав од диетата. Ќе си јадам нормално.
Инаку за овие 3 дена -1,5 кг. И тоа околу граден кош. Фала богу!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
1000 калории на ден ако јадеш коски ке ти се бројат =) Освен ако не си метро и 20 сантима со 28 кила :))

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Таман ми пројдоа тие 3 4 месеци после операција и од понеделник почнувам активно со вежбанје трчање и слабеење бар едно 5 кила да смалам да се вратам ко порано :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Ах, епа неможам повеќе од 1000 на ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom