Индиско оревче
kid
- Член од
- 13 мај 2010
- Мислења
- 569
- Поени од реакции
- 437
Далеку од тоа дека сум експерт во оваа област, ниту те знам како изгледаш... но не мислиш дека на таа висина 43 килограми се премалце?Висок 165-6, тежок 45 кг. Цел-43 кг.
![]()
Далеку од тоа дека сум експерт во оваа област, ниту те знам како изгледаш... но не мислиш дека на таа висина 43 килограми се премалце?Висок 165-6, тежок 45 кг. Цел-43 кг.
![]()
Па незнам.Далеку од тоа дека сум експерт во оваа област, ниту те знам како изгледаш... но не мислиш дека на таа висина 43 килограми се премалце?
Не играј си со здравјето. За дете од 13-14 години 1000 калории се премалку. Ти си сега во состојба кога растеш и потребно ти е да внесуваш што е можно повеќе хранливи состојки. А претпоставувам дека имаш проблеми околу одредени делови на телото (стомакот) т.е. не си гојазен бидејќи 43 килограми за висина од 165 се ПРЕМАЛЦЕ.Сте слушнале за P90X? Јас сега вежбам [ги вежбам] само Cardio X дека сакам да бидам активен а тие се супер [40 мин. траат +3 мин. загревање].Исто трчам 10-15 мин така да дневно сум активен 1 час.
Сега сакам да прашам колку калории одприлика се трошат за тие 60 мин. кардио вежби?
Во врска со исхраната, во Јануари годинава имав 41-2 кг. и супер ми беше но се опуштив и почнав повеќе да јадам [за сегашна жал или за тогашна среќа БЛАГО коа го немав ставено во уста во вид на слатки и сл. такви десерти 6 месеци... основната потреба од шеќер ја добивав со 2 плода овошје на ден насабаље или до попладне] и со тоа добив резлутат од покачена телесна тежина во Март месец 44 кг. Малку се грижев но тоа ти е, си апнував како секој нормално. Сега се мерев пред 1 недела имав 45 кг. и од денес почнав да внимавам на мешањето јаглехидрати & протеини. Целта ми е да ослабнам 2 кг. за 2 недели бидејќи знам дека така нема да ги вратам. Не јадам благо, 1 недела се откажував од него и поарно ми е - место сладолед од 160 калории можам да изедам мало парче стек со краставици. Значи сега оваа недела и другата до некој-си 10-11 јуни сум на тој режим и знам дека ќе ослабнам, верувам бидејќи сум активен и внесувам околу 1000 калории [иако знам дека се слабее и повеќе од 2 кг. со таква исхрана & активност за 2 недели].
Висок 165-6, тежок 45 кг. Цел-43 кг.
![]()
Немам околу стомакот, туку околу градниот кош да се каже малце вишок, али тоа е шо коа слабеам не слабеам таму туку во стомакот.Не играј си со здравјето. За дете од 13-14 години 1000 калории се премалку. Ти си сега во состојба кога растеш и потребно ти е да внесуваш што е можно повеќе хранливи состојки. А претпоставувам дека имаш проблеми околу одредени делови на телото (стомакот) т.е. не си гојазен бидејќи 43 килограми за висина од 165 се ПРЕМАЛЦЕ.
не ги следи диетите на возрасните.. Сепак си дете и немораш толку да се оптоваруваш.. 45 кила за 165 е многу малку.. качи на мускулна маса ако сакаш да го затегнеш телото.. не си играј со вакви работи може да ти се одрази на здравјетоНемам околу стомакот, туку околу градниот кош да се каже малце вишок, али тоа е шо коа слабеам не слабеам таму туку во стомакот.
http://caloriecount.about.com/cc/calories-goal.phpНемам околу стомакот, туку околу градниот кош да се каже малце вишок, али тоа е шо коа слабеам не слабеам таму туку во стомакот.
Ke ги вратиш за 5 дена дупло ....Благодарам на советите, ќе видам што ќе направам. Засега 3 дена сум на некој режим со 1000 калории, до среда ќе сум на него и толку.
Всушност нема. И така и така 1000 калории на ден јадам.Ke ги вратиш за 5 дена дупло ....
Тажно е шо и ја ке праам нешо слично месецов пошо сесијава ме уби а треба на одмор да се иде![]()