Дигитален архив: Македонија и Maкедонците на мапи

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
upload_2018-3-1_10-46-23.png
upload_2018-3-1_10-47-35.png
upload_2018-3-1_10-48-35.png
upload_2018-3-1_10-49-25.png
upload_2018-3-1_10-50-4.png
upload_2018-3-1_10-50-49.png
upload_2018-3-1_10-52-57.png

Детален опис; Зеќир Рамчиловиќ: Македонија во делата на арапските и на персиските географи од средновековниот период, Гласник на ИНИ, год. 61, бр.1, Скопје, 2017
 
Последно уредено:
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
Немам податоци од кога и каде е.

Прегледај го приврзокот 209171
https://mk.wikipedia.org/wiki/Појтингерова_таблица

Картата е прецртувана од стари римски карти на римските патишта. Оригиналот потекнувал од IV век. Пронајдена (прецртаната од 13 век) е од Конрад Појтингер во Германија во 15-16 век.
 
Последно уредено:

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.562
Поени од реакции
939
Незнам дали овде е местото за ова, али сепак ја има прикажано Македонија во вистинската положба.
FB_IMG_1551392705453.jpg
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.298
Поени од реакции
5.873
Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
41

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.164
Македонија на работ на карта на Италија од 1799 г.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom