Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Не е битно тоа дали е убаво да немаш...Еве јас сакам да имам.Па затоа ме интересира која е храната што го потикнува растењето на брада....

(прашувам овде бидејки читав на форумов ама не ми текнува на која тема беше)
Мој совет е-не пиј и не јади ништо,туку почекај си уште некое време и бричи си ја брадата почесто.
Убаво се секавам на еден мој школски,имаше осумнаесет а едвај 5-6 влакна имаше на лицето.И сите го закачаа и му велеа барем и тиа да ги избричи да не му сметаат...и се избричи и почна ептен вистинска брада да има:helou:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Дали ако се напијам парацетамол ќе ми помине болка у мускули?
Или што друго апче помага за тоа дали знае некој?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Ефервесцентни (тако звани шумливи) таблети аспирин и витамин це, според мене, најбргу ќе ти го реши проблемот со болката во мускулите.

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Па не би рекол дека од парацетамол ќе ти помине, а зависи и што е причината за болката, ако имаш јака болка ибупрофен ќе заврши работа

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Okej, фала ви на сите, се напив витамин це и парацетамол, валда ќе ми помине.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ибупрофен-сигурно решава било каква болка.
Кетонал таблети и маст-специјални за болки во мусклули,ефикасни се ептен.Мислам дека се со рецепт(ич не сум сигурна,најдобро да си прашаш во аптека)ако имаш почесто болки во мускулите може да си ги препишеш и ке немаш никаков проблем.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ибупрофен-сигурно решава било каква болка.
Кетонал таблети и маст-специјални за болки во мусклули,ефикасни се ептен.Мислам дека се со рецепт(ич не сум сигурна,најдобро да си прашаш во аптека)ако имаш почесто болки во мускулите може да си ги препишеш и ке немаш никаков проблем.
Зошто да биде просто кога може комплицирано -.-" , едноставно мирувај 2-3 дена бидејќи болката во мускулите се јавува при нивното регенерирање, процесот на регенерирање се состои од кинење на мускулните влакна при што настанува болка после 12часа. Процесот на регенерирање на мускулните влакна може да се забрза само со внесување на Глутамин повеќе од дневното количество. Ова не ти треба, не е штетно ама да не ги комплицираш работите со апови, едноставно би ти рекол... Одмори, и конзумирај големо количество на лук,кромид и целер и се ќе биде во ред. Оди кажи им на билдерите дека имаш болка во мускулите ќе ти се клањаат зошто можеби и не се сеќаваат кога последен пат имале воспаление : )

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Колку беше дозата за Ц витамин дневно? (Ми ја кажаа ама заборавив:))

Е

експерт

Гостин
Колку беше дозата за Ц витамин дневно? (Ми ја кажаа ама заборавив:))
2 грама

колку и да земеш, тоа што нема да се искористи ќе оди во урина, максимална концентрација во крвта постигнува за 30 минути, и ако земиш 500 мг, дел ќе се врзи со протеините, а останатиот, поголем дел ќе се излачи во урина, затоа се земаат мали дози, почесто, а не една доза во денот.

S

smart ass

Гостин
Исто би додал за пушачите...потребата од витамин Ц е уште поголема...уствари они секогаш имат недостаток.

Покрај хранна богата со витамин Ц добри се и на синерџи 1000мг slow release витамин Ц таблетите.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Хелп!Сега приметив на огледало, а порано го осеќав по малку и со јазикот, ми израснало некое бело мало како топче од левата горна страна во мевцето над 6ката или 7мицата, некаде меѓу нив,.Што може да е тоа???

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Хелп!Сега приметив на огледало, а порано го осеќав по малку и со јазикот, ми израснало некое бело мало како топче од левата горна страна во мевцето над 6ката или 7мицата, некаде меѓу нив,.Што може да е тоа???
Можи да е афта, ако е во средина беличастожолтеникава, а црвеникава на ивиците и ако боли...ама само претпоставка :)

Дали знаете дали во аптекиве се продава слободно спреј као локален анестетик? Ми влегоа ситни парчиња иверица под ноктот па треба да обавам една "операција" со игла, а многу боли без анестетик.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
ПОМОШ! КАКВИ СЕ СИМПТОМИТЕ НА ВОСПАЛЕНО СЛЕПО ЦРЕВО? ВЕЌЕ ТРИ ДЕНА МЕ БОЛИ ДЕСНО НА ДНОТО ОД СТОМАКОТ, ДЕ ТАПО ДЕ ОСТРО, А ДЕНОВИВЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈАМ. ДАЛИ Е ПРОЛАДЕН ЈАЈНИК ИЛИ ИМА ШАНСИ ДА МИ Е ВОСПАЛЕНО СЛЕПОТО ЦРЕВО?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ПОМОШ! КАКВИ СЕ СИМПТОМИТЕ НА ВОСПАЛЕНО СЛЕПО ЦРЕВО? ВЕЌЕ ТРИ ДЕНА МЕ БОЛИ ДЕСНО НА ДНОТО ОД СТОМАКОТ, ДЕ ТАПО ДЕ ОСТРО, А ДЕНОВИВЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈАМ. ДАЛИ Е ПРОЛАДЕН ЈАЈНИК ИЛИ ИМА ШАНСИ ДА МИ Е ВОСПАЛЕНО СЛЕПОТО ЦРЕВО?
Ако те боли на допир долу т.е точно тука како прикажаното на сликата:

оди на доктор да видиш што е... да не настане нагло влошување и пукање на апендиксот

п.с сликава ми е мааалку машка ама ќе ја бидне :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom