Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
I

Intex

Гостин
Кога сакам да ја исправам леката рака, забележувам дека шкрипи, плукнува or whatever it's called на лактот. После неколку исправувања, го снемува, за да после пак се појави. Што може да е дефектот? :)

T

Tetro

Гостин
Кога сакам да ја исправам леката рака, забележувам дека шкрипи, плукнува or whatever it's called на лактот. После неколку исправувања, го снемува, за да после пак се појави. Што може да е дефектот? :)
Треба да се подмачка со

се зезам бе. Ништо не ти е

Член од
28 март 2006
Мислења
17.931
Поени од реакции
12.518
ima li tema za hemoroidi,ili treba da se obratam tuka.Dajte luge nekoja dobra terapija,mi ebaa majkata u pm :mad:
Има
http://forum.kajgana.com/showthread.php?44131-%D0%A5%D0%95%D0%9C%D0%9E%D0%A0%D0%9E%D0%98%D0%94%D0%98

Објаснување што и како во врска со овој проблем од новиот сајт заздравје
http://www.zazdravje.com.mk/upload/content.php?278-Хемороиди

За да смалиш болка, притисок, оток... има еден чај Грамил Микс многу ефикасен во намалување на болка и оток. Има и апчиња модолекс (или модолекс плус), а можеш да ставиш и некоја ректална маст (хеморал мислам се викаше, не сум сигурен ама у аптека знаат) или чепчиња.
Еве ти и дел од фармакотераписки прирачник (страна 123) за фармацевти, ако случајно ти затреба

--- надополнето ---

Да дополнам, апчињата модолекс се многу скапи (негде 500-600 денари)...и што побрзо почнеш, тоа по со време ќе ти се намали болката

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.178
ima li tema za hemoroidi,ili treba da se obratam tuka.Dajte luge nekoja dobra terapija,mi ebaa majkata u pm :mad:
Денес видов една маст продаваше една жена на пазар Буњаковец (50 ден.). На база на мед, прополис или матичен млеч. Тоа е една жена што продава мед и препарати од мед. Многу ја испофали маста, демек била многу делотворна.
Ако не можеш да дојдеш, прати некој од Шверцерат да иде да ти купи.
Е сега, женава е каурка колку што видов, така да внимавај можда лекот затоа што е каурски е отровен за момци како тебе.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
И јас го имав истиот проблем, ми се јавува само кога правам склекови.

Ништо не тии бе :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
И јас го имав истиот проблем, ми се јавува само кога правам склекови.

Ништо не тии бе :)

И мене.Што е дефектот,појма немам.

T

Tetro

Гостин
Не е ништо страшно, не паничете. Кај секој се појавува ова.
Имате мали проблеми со подмачкувањето во зглобовите. Не сте единствени и тоа поминува доста брзо.
Ако зачести или продолжи повеќе време, тогаш се бара помош од лекари.

Едит: Не е лошо да користите како превентива шумливи таблети, Calcium (Калциум)

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Не е ништо страшно, не паничете. Кај секој се појавува ова.
Имате мали проблеми со подмачкувањето во зглобовите. Не сте единствени и тоа поминува доста брзо.
Ако зачести или продолжи повеќе време, тогаш се бара помош од лекари.

Едит: Не е лошо да користите како превентива шумливи таблети, Calcium (Калциум)
При недостаток на синовијална течност (или проблеми со подмачкување) се јавува онаа страшна и досадна болест реума, инаку ова што нив им прави проблем може да е од Х причини, како и да е не е ништо сериозно ако не предизвикува болка :) pozz

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ВИ фали синовијална течност, мене колената и зглобовите ми пукаат сегде не само на рацете :))) Ништо страшно :)

--- надополнето ---

Упс, докторот одговорил пред мене, не видов :smir:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.887
Поени од реакции
20.540

Дечки не се зезајте со чкрипењата, зимајте Е витамин и Д под итно да не ви искочи некоја остеопороза уште во ниедно време па после маф му е работа, така да со време пијте ги овие витамини, најсериозно и најискрено ви кажувам.:smir:

--- надополнето ---

При недостаток на синовијална течност (или проблеми со подмачкување) се јавува онаа страшна и досадна болест реума, инаку ова што нив им прави проблем може да е од Х причини, како и да е не е ништо сериозно ако не предизвикува болка :) pozz

Е како ништо нема, при недостаток на течноста доаѓа до абење на зглобовите и тука настанувам ми се чини ронење на коските и со тоа почетоци на остеопороза... бар така ми кажаа далеку од тоа да сум доктор.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Дечки не се зезајте со чкрипењата, зимајте Е витамин и Д под итно да не ви искочи некоја остеопороза уште во ниедно време па после маф му е работа, така да со време пијте ги овие витамини, најсериозно и најискрено ви кажувам.:smir:

--- надополнето ---

Е како ништо нема, при недостаток на течноста доаѓа до абење на зглобовите и тука настанувам ми се чини ронење на коските и со тоа почетоци на остеопороза... бар така ми кажаа далеку од тоа да сум доктор.

Па најчесто доаѓа до реума при тоа абење на коските затоа е и неизлечива, остеопороза(osteoporosis imperfecta) е болест на кршливи коски, како недостаток на калциум или како генетска мутација се јавува во неонаталниот период

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom