Imav problem so sinusite odnosno imav sinusitis poradi alergija. Bev na doktor Sinusive se sredija i nosot sea ne mi e zatnat i polesno disam, no desnoto uvo mi e kako podzatnato megjutoa doktorot vika deka sve izgleda ok deka nema infekcija ili pak vishok vosok vo uvoto. E sea toa sto mi e zatnato bajagi me nervira barav po net i lugje vikaat deka ovaa postapka mnogu im http://www.earadicator.com/clogged_ear_cure.shtml pomognala. Megjutoa ovoj sprejot 4 way neznam kade da go najdam kaj nas. Dali mozebi nekoj znae nekoj vakov sprej koj mozam da go koristam kaj nas. Ili pa neka kaze drugo chare za uvovo zasto stvarno iritira
Ми препишаа антибиотици од кои не видов никакво подобрување во тие денови кога ги пиев, ниту подоцна.Единствено што ми помогна е природната исхрана, овошје, зеленчук, јадев доста мед, пиев многу чаеви(посебно бел слез и мајчина душица кои премногу ми помогнаа и забележав олеснето дишење, а кашлањето после тоа битно беше намалено)Ако рекле дека е воспаление тогаш сигурно и ти препишале и терапија, пиј ги апчињата редовно како што ти препишале.
За кашлањето/воспалението дури и да не е предизвикано директно од цигарите, треба да имаш предвид дека цигарите се фактор кој дополнително го отежнува секое заболување на белите дробови. Пробај да ги откажеш
Направив алерго тестови и не сум алергична на ништо.Алерго тестови си правела? Ако не тогаш направи си, може си алергична на нешто и поради тоа да ти се јавува кашлањето и шлајмот.
Најверојатно се работеше за добар вирус којме нападна, но сега се справив со него, на сите многу ви благодарам за советите.Направи подетални испитувања. Ако имаш проблеми со дишењето и „влажно“ кашлаш не е исклучена можноста да имаш астма. Консултирај се со повеќе доктори,направи алерго тест, спрејчиња како Бекотиде и Вентолин кои секако треба да ти бидат препишани ќе ти го олеснат дишењето.
Бањај се почесто. Тоа е габична инфекција (ретко се бањаш и габичките се размножиле). Барем секој 2-ри или 3-ти ден летно време. А зимата еднаш неделно.Ми се појавија лишаи на дел од телото бев на кожен лекар и ми препиша белогент крема.Се мачкам веќе неколку дена меѓутоа нема резултати.
Ми кажуваа други што имале проблеми со лишаи на кожата дека користеле маст Декотал и zа 3,4 дена исчезнале лишаите.
Моето прашање е, бидејќи 3,4 употребував белогент дали ќе има некаква не сакана реакција на кожата доколку почнам да ги мачкам лишаите со декотал?Да не и штети на кожата па да направам само полошо.
Бидете брзи во одговорите, фала
Ладно било што, значи само ладно тоа ке допринесе за смирување на болката и алтернативното хрнење на клеткатаAj nekoj ako znae sto da stavam na izgorenici od sonce od vtor stepen, ne se golemi, dve damki kolku nokt se ednata i drugata so tolkava golemina....staviv kamagel bidejki i toa e za izgorenici, ali ne sum sigurna, ako nemoj nesto znae ve molam kazete mi blagodaram odnapred!
можеш да продолжиш со Камагел, добар е тој како гел ја лади и ја хидрира кожата, а подоцна кога ќе почне да ољуштува можеш со Јекодерм за ревитализацијаAj nekoj ako znae sto da stavam na izgorenici od sonce od vtor stepen, ne se golemi, dve damki kolku nokt se ednata i drugata so tolkava golemina....staviv kamagel bidejki i toa e za izgorenici, ali ne sum sigurna, ako nemoj nesto znae ve molam kazete mi blagodaram odnapred!
А имаш ли киселини?Zdravo.Za ova cekam odgovor od nekoj sto stvarno ima pomognato ili ima iskustvo so resavanje na vakvi problemi.Da pocnam.Mozebi nekoj se sekava na moite obidi za pomos pred nekolku meseca.no nema vrska.Me zanima kako e mozno sekoj pat,ama bukvalno sekoj, otkako ke se najadam ogladnuvam za brzo, i odednas vo zeludnik osekam nesto kako praznina.Crevata postojano mi krkorat,i Nemozam da otvoram usta bidejki se stvara preterano los zdiv.100 posto ne e ni do jazik ni do zabi bidejki 5 pati bev na zabolekar i insistirav da mi proverat jazik(iako poslednata tretina od jazikot mi e baajgi KONSTANTNO BELA I RASPUKANA nisto ne mi najdoa loso.) Sum mislel deka e do zabi i zabi popraviv,i jazik cistam no ne e toa.Maticniot go molam da mi pisi upat za na toa gastro za zeludnik,vika nemas nisto so treba da te zagrizi,i konecno ja ubediv da pisi upat,za na uvo nos i grlo?? neznam sto toa ke pomogne,no vponedelnik ke pojdam.Fala pa pisete mislenje
И јас нз зш те праќа на уво нос и грло - симптомите ти се за гастро, хмммм.Zdravo.Za ova cekam odgovor od nekoj sto stvarno ima pomognato ili ima iskustvo so resavanje na vakvi problemi.Da pocnam.Mozebi nekoj se sekava na moite obidi za pomos pred nekolku meseca.no nema vrska.Me zanima kako e mozno sekoj pat,ama bukvalno sekoj, otkako ke se najadam ogladnuvam za brzo, i odednas vo zeludnik osekam nesto kako praznina.Crevata postojano mi krkorat,i Nemozam da otvoram usta bidejki se stvara preterano los zdiv.100 posto ne e ni do jazik ni do zabi bidejki 5 pati bev na zabolekar i insistirav da mi proverat jazik(iako poslednata tretina od jazikot mi e baajgi KONSTANTNO BELA I RASPUKANA nisto ne mi najdoa loso.) Sum mislel deka e do zabi i zabi popraviv,i jazik cistam no ne e toa.Maticniot go molam da mi pisi upat za na toa gastro za zeludnik,vika nemas nisto so treba da te zagrizi,i konecno ja ubediv da pisi upat,za na uvo nos i grlo?? neznam sto toa ke pomogne,no vponedelnik ke pojdam.Fala pa pisete mislenje
Можно е да е алергија. Помисли си бил ли во контакт со нешто специфично во периодот пред да ти се појават (што евентуално е причина за нивното појавување), си се мачкал со некоја крема (горе доле во делот кајшо ти се појавиле), си бил ли изложен на сонце... Не би требало да е нешто страшно, ама нема да ти штети ако се провериш на лекарВеќе две недели имам мали црвени точки на стомакот се поизразени, помалку на рацете и нозете па дури и на половиот орган. Првин ми се појавија 2-3 точки на стомакот а сега многу поише се проширија. Од што може да биде и дали е опасно? Фала однапред