Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Како најлесно се лекуваат изгореници од сонце...?

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Како најлесно се лекуваат изгореници од сонце...?
Со кисело млеко...и иди од аптека ке ти дадат крем шо мириса на риба,незнам како се вика,одвратен мирис има ама многу помага.

--- надополнето ---

сам сум дома , температура иам 38.7 !!! освен парацетамол ,што да превземам ?
Натопи си ги чорапите во ракија и облечи ги...многу помага.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Sin mi ima 12 godini i pred nekoj den nawednas sedna doma i se pozali deka ima vrtoglavica.Toj den pomalu bese na kompjuter mislev od toa e.Taka mu bese 1 cas.Mu dadov c i b vitamin poleza malku i posle bese vo red.Dali promenite na vremeto mozat da vlijaat na decata, zatoa sto nemase nekoi drugi simptomi, krvta mu e vo red i sto moze da predizvika vrtoglavica kaj decata???Jas ne go javiv na lekar posto pomina vakvata sostojba za 1 cas.
Ако тоа се случило само еднаш, не кревајте паника може да биде од замор не јадење и слично, но доколку се повтори задолжително јавете се кај вашиот избран лекар...

М

Мартин`

Гостин
Лек против течење нос и кашлам ептен малку, не ми се оди на лекар за ваква обична настинка ако знае некој нешто домашен лек нека пише.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Лек против течење нос и кашлам ептен малку, не ми се оди на лекар за ваква обична настинка ако знае некој нешто домашен лек нека пише.
Домашен лек незнам, ама оди во аптека и побарај
Trachisan (слободни се и не се скапи)

--- надополнето ---

Rhinostop-овие се поефикасни

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Последниве денови премногу кашлав по цел ден, а да не збораме навечер дека неможам да спијам од кашлање. Имам премногу шлајм па дури и повраќам. Денес бев на лекар, ме пуштија да ги снимам белите дробови и радиологот ми рече дека имам запаление на градите, дека не е многу страшно. Потоа ме праша дали сум пушач и кога и реков дека сум тогаш се сврте муабетот дека шлајмот е пред се од цигарите.
Но овој проблем го имам од мала, секогаш имам шлајм, тешко дишам, понекогаш се случува и непрестано кашлање, запаление на белите дробови итн.Би сакала некој доктор ако има тука да ми каже каде можам да се обратам за засекогаш да си го отстранам овој проблем.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
jakoderm za izgorenici od sonce.kiselo mleko, hemel ulje fres ili za peti razredeno so voda

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
сам сум дома , температура иам 38.7 !!! освен парацетамол ,што да превземам ?
Туширај се почесто со млака вода, ако не помага парацетамолот земи чорапи потопи ги во ракија и стави ги на нозе и легни(секако под стапалата стави некое крпче за да не се извалка постелнината).Седи така додека не осетиш дека се исушиле, земи пак натопи ги и пак легни.Би требало ракијата да ти ја извлече температурата
Едит: сеа тек видов дека ти дале веќе совет за ракијата..:)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Коска од риба заглавена во хранопроводник, чаре?

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Мене ми помага најмногу кантарионово масло. Толку брзо лекување рани ја немам видено.
Точно е! И изгореници и рани, ова масло лекува се и смирува неверојатно. Со свои очи имам видено како ја смирува болката од отворени рани. За изгореници велат е уште поефикасно.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Последниве денови премногу кашлав по цел ден, а да не збораме навечер дека неможам да спијам од кашлање. Имам премногу шлајм па дури и повраќам. Денес бев на лекар, ме пуштија да ги снимам белите дробови и радиологот ми рече дека имам запаление на градите, дека не е многу страшно. Потоа ме праша дали сум пушач и кога и реков дека сум тогаш се сврте муабетот дека шлајмот е пред се од цигарите.
Но овој проблем го имам од мала, секогаш имам шлајм, тешко дишам, понекогаш се случува и непрестано кашлање, запаление на белите дробови итн.Би сакала некој доктор ако има тука да ми каже каде можам да се обратам за засекогаш да си го отстранам овој проблем.
Ако рекле дека е воспаление тогаш сигурно и ти препишале и терапија, пиј ги апчињата редовно како што ти препишале.

За кашлањето/воспалението дури и да не е предизвикано директно од цигарите, треба да имаш предвид дека цигарите се фактор кој дополнително го отежнува секое заболување на белите дробови. Пробај да ги откажеш :)

Член од
21 мај 2010
Мислења
10
Поени од реакции
2
Алерго тестови си правела? Ако не тогаш направи си, може си алергична на нешто и поради тоа да ти се јавува кашлањето и шлајмот.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Дали со стандардна проверка на крв и урина може да се дијагностифицира хепатит?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom