Со кисело млеко...и иди од аптека ке ти дадат крем шо мириса на риба,незнам како се вика,одвратен мирис има ама многу помага.Како најлесно се лекуваат изгореници од сонце...?
Натопи си ги чорапите во ракија и облечи ги...многу помага.сам сум дома , температура иам 38.7 !!! освен парацетамол ,што да превземам ?
Ако тоа се случило само еднаш, не кревајте паника може да биде од замор не јадење и слично, но доколку се повтори задолжително јавете се кај вашиот избран лекар...Sin mi ima 12 godini i pred nekoj den nawednas sedna doma i se pozali deka ima vrtoglavica.Toj den pomalu bese na kompjuter mislev od toa e.Taka mu bese 1 cas.Mu dadov c i b vitamin poleza malku i posle bese vo red.Dali promenite na vremeto mozat da vlijaat na decata, zatoa sto nemase nekoi drugi simptomi, krvta mu e vo red i sto moze da predizvika vrtoglavica kaj decata???Jas ne go javiv na lekar posto pomina vakvata sostojba za 1 cas.
Домашен лек незнам, ама оди во аптека и побарајЛек против течење нос и кашлам ептен малку, не ми се оди на лекар за ваква обична настинка ако знае некој нешто домашен лек нека пише.
Rhinostop-овие се поефикасниЛек против течење нос и кашлам ептен малку, не ми се оди на лекар за ваква обична настинка ако знае некој нешто домашен лек нека пише.
Туширај се почесто со млака вода, ако не помага парацетамолот земи чорапи потопи ги во ракија и стави ги на нозе и легни(секако под стапалата стави некое крпче за да не се извалка постелнината).Седи така додека не осетиш дека се исушиле, земи пак натопи ги и пак легни.Би требало ракијата да ти ја извлече температуратасам сум дома , температура иам 38.7 !!! освен парацетамол ,што да превземам ?
Сува корка од леб,џвакај погрубо и голтај...проверено:helou:Коска од риба заглавена во хранопроводник, чаре?
Мене ми помага најмногу кантарионово масло. Толку брзо лекување рани ја немам видено.Како најлесно се лекуваат изгореници од сонце...?
Точно е! И изгореници и рани, ова масло лекува се и смирува неверојатно. Со свои очи имам видено како ја смирува болката од отворени рани. За изгореници велат е уште поефикасно.Мене ми помага најмногу кантарионово масло. Толку брзо лекување рани ја немам видено.
Ако рекле дека е воспаление тогаш сигурно и ти препишале и терапија, пиј ги апчињата редовно како што ти препишале.Последниве денови премногу кашлав по цел ден, а да не збораме навечер дека неможам да спијам од кашлање. Имам премногу шлајм па дури и повраќам. Денес бев на лекар, ме пуштија да ги снимам белите дробови и радиологот ми рече дека имам запаление на градите, дека не е многу страшно. Потоа ме праша дали сум пушач и кога и реков дека сум тогаш се сврте муабетот дека шлајмот е пред се од цигарите.
Но овој проблем го имам од мала, секогаш имам шлајм, тешко дишам, понекогаш се случува и непрестано кашлање, запаление на белите дробови итн.Би сакала некој доктор ако има тука да ми каже каде можам да се обратам за засекогаш да си го отстранам овој проблем.
Алерго тестови си правела? Ако не тогаш направи си, може си алергична на нешто и поради тоа да ти се јавува кашлањето и шлајмот.Последниве денови премногу кашлав по цел ден, а да не збораме навечер дека неможам да спијам од кашлање. Имам премногу шлајм па дури и повраќам. Денес бев на лекар, ме пуштија да ги снимам белите дробови и радиологот ми рече дека имам запаление на градите, дека не е многу страшно. Потоа ме праша дали сум пушач и кога и реков дека сум тогаш се сврте муабетот дека шлајмот е пред се од цигарите.
Но овој проблем го имам од мала, секогаш имам шлајм, тешко дишам, понекогаш се случува и непрестано кашлање, запаление на белите дробови итн.Би сакала некој доктор ако има тука да ми каже каде можам да се обратам за засекогаш да си го отстранам овој проблем.