- Член од
- 25 октомври 2010
- Мислења
- 736
- Поени од реакции
- 704
И јас го имав истиот проблем ,никогаш не сум внимавал на исхраната таков ми е метаболизмот јадам се а пак сум у нормала.Луѓе,притисок иам а сум млад,140/90 и никако не спаѓа.Дали е од тоа што се хранев цела зима со лоша исхрана не вежбав се здебелив и имам вишок килограми,на кои почнав да работам сега и додека не ги симнам не се смирувам...
На интернист несакам да одам додека не ослабам и додека не се прилагодам на здравата исхрана,да видам дали ќе има подобрувања,ако нема подобрувања е тогаш ќе одам...вие што мислите?? солта целосно ја исфрлив,но во салати такви работи користам од таа наша сол со калиум за лица со крвен притисок,мрсното го отфрлив веќе и јадам повеќе здрава храна протеини и јагелхидрати...
Зборот ми беше за притисокот и мојот беше таков може и сеуште е, не сум проверил али ко појдов на лекар лекарот ми рече нема место за паника неко луге едноставно се навикнуват со таков притсок и си живеат нормално, да за нас е нормално али за некој не е, како што има и луге кои шивеат со низок крвен притисок.
Ова ми го кажа лекар али ти препорачувам да посетиш и ти па сигурно он најдобро ке ти каже.
Поз и секое добро