Се префаќа преку допир,така да,немој да го допирашVaka,me interesira dali moze da se prefati suga od drug,bidejki drugar mi bil na pregled i mu rekle deka ima suga,pa sekoj den sum so nego pa mi e strav da ne prefatam i kako da sprecam,i ako prefatam sto da zemam.pozz
Нема, физиолошки ти е. Сум слушнала луѓе да се премиваат со сода бикарбона, ама ефектот е мал а треба при секое туширање да го правиш тоа. Носи маички од памучен материјал, никако синтетика, остранувај ги влакната редовно, нормално редовно дезодоранс со антиперспирант, и тоа.Ајде едно сериозно прашање т.е. проблем. Лек за прекумерно потење под пазуви? ве молам за помош
Колку е тоа прекумерно? Ако е многу интензивно, ако можеш да порачаш или некој да ти донесе CertainDri, или Secret Clinical Strength, многу се ефикасни. Инаку, пробај некој посилен антиперспирант кој го има во Македонија, иако кај нас козметиката генерално е од прилично лош квалитет.Ајде едно сериозно прашање т.е. проблем. Лек за прекумерно потење под пазуви? ве молам за помош
pa jas nemam fala bogu iskustvo so kila,no moj braced bese napraen operacija od kila i nzz po tocno kolku vreme ama znam deka se vrati da brani kako golman i sudija e taka da mn raboti praj,mislam se e normalno so tek na vreme izgleda deka se mozis da prajs i trca vozi tocak sudi fudbalski natprevari znaci so tek na vreme nema da imas problemiDa ne otvaram bezveze tema sakav da prasam dali ke mozam posle 5 meseci operacija( od kila so mrezicka) da vezbam( barem da vozam tocak) ?
sakam letovo sea da pocnam da vozam tocak pa zatoa prasuvam mene mi rekoa koa me pustija do 3 meseci nesmeam nisto da krevam ama eve veke 5 meseci pominaa cat pat igram fudbal ama sakam da znam so sigurnostpa jas nemam fala bogu iskustvo so kila,no moj braced bese napraen operacija od kila i nzz po tocno kolku vreme ama znam deka se vrati da brani kako golman i sudija e taka da mn raboti praj,mislam se e normalno so tek na vreme izgleda deka se mozis da prajs i trca vozi tocak sudi fudbalski natprevari znaci so tek na vreme nema da imas problemi
Па црвено-кафеавести.....појма неам како подобро да ги објаснам патем не ми се од сега овие нон стоп ми стојат е сеа ваљда ќе може некако да ги отстранам грдо ми е на градите како црвенило да имам ( и горниот дел од раката)Ај убаво објасни какви?
Па црвено-кафеавести.....појма неам како подобро да ги објаснам патем не ми се од сега овие нон стоп ми стојат е сеа ваљда ќе може некако да ги отстранам грдо ми е на градите како црвенило да имам ( и горниот дел од раката)
Epten mnogu. Znaci koshula ne doagja vo predvid, poso krugcinjata se gledaat od daleku. Inace... od antiprespiranti... ne mi se veruva deka ke pomogne nesho... preterano e, ali fala vo sekoj slucaj.. ke gi isprobam.Колку е тоа прекумерно? Ако е многу интензивно, ако можеш да порачаш или некој да ти донесе CertainDri, или Secret Clinical Strength, многу се ефикасни. Инаку, пробај некој посилен антиперспирант кој го има во Македонија, иако кај нас козметиката генерално е од прилично лош квалитет.
Првиот антиперспирант што ти го пишав е особено силен, се става еднаш дневно, навечер пред спиење и има силно дејство врз потните жлезди. Вториот е нешто послаб, но исто така е ефикасен. Обичните антиперспиранти не се толку ефикасни како овие. Ако можеш да порачаш некој од овие два сигурно ќе ти помогнат.Epten mnogu. Znaci koshula ne doagja vo predvid, poso krugcinjata se gledaat od daleku. Inace... od antiprespiranti... ne mi se veruva deka ke pomogne nesho... preterano e, ali fala vo sekoj slucaj.. ke gi isprobam.
Heartburn на српски знам се вика горушица, не ми текнува на македонскиот израз. Се јавува заради рефлукс (враќање, односно своевидно излевање) на киселина од желудникот во хранопроводот. Не е нешто што може да се одреди колку трае, зависи од тоа како се храниш, дали си под стрес и дали земаш лекови. Зависи колку е силна, може да помине сама, а можеш да земеш на пример Рутацид (таблети за џвакање) или Ланзул повремено за да се смири рефлуксот. Пробај со лесна исхрана, избегнувај зачинета и лута храна, кечап, масна храна, чоколадо, намали кафе, ако пушиш исто така намали со цигарите. Исто така, многу битно е да не легнуваш непосредно по јадење, дозволи да поминат најмалку два саата пред да легнеш. Еве еден сајт кој би можел да ти помогне со добри совети.Дали некој чул за поимот "heartburn" и дали знае колку отприлике време трае ?
Ми се појави пред некои 2 недели ...и ноќно време скоро секојдневно ме роцка ...а не можам да најдам на нетов колку време трае (зависно од организмот) и дали има чаре или само од себе проаѓа ..
земав уште пред да прочитам =) Фала ...се осеќам подобро ...Heartburn на српски знам се вика горушица, не ми текнува на македонскиот израз. Се јавува заради рефлукс (враќање, односно своевидно излевање) на киселина од желудникот во хранопроводот. Не е нешто што може да се одреди колку трае, зависи од тоа како се храниш, дали си под стрес и дали земаш лекови. Зависи колку е силна, може да помине сама, а можеш да земеш на пример Рутацид (таблети за џвакање) или Ланзул повремено за да се смири рефлуксот. Пробај со лесна исхрана, избегнувај зачинета и лута храна, кечап, масна храна, чоколадо, намали кафе, ако пушиш исто така намали со цигарите. Исто така, многу битно е да не легнуваш непосредно по јадење, дозволи да поминат најмалку два саата пред да легнеш. Еве еден сајт кој би можел да ти помогне со добри совети.