Sonot e fantazija t.e. potsvest, skrieni zelbi i tako dalje.Inace mozokot preku sonot (me mrzi da objasnuvam kako) gi isfrla nepotrebnite informacii.Znaci moze da se kaze deka sonot e filter.A toa edeka e pretskazuvane nema veze ti koa ke vidis crna macka frlas kamen ili se vrakas 10 cekori nanazad zoso toa e predskazuvane prateno od angelot cuvar deka neso ke ti go skrati patot(sea ne mi teknuva kao bese)????ROZA напиша:Сакам да нагласем нешто во врска со сонот.Погоре прочитав дека сонот е фантазија тоа воопшто не е точно.Сонот може да е дел од фантазија,дел од мисли кои не прогонуваат(опседнатост на јаве),но може да се случи сонот да ни претскаже нешто за што не сме свесни па токму тоа претскажување да биде за нас ДЕЖАВУ.
Нашиот мозок има многу информации во себе за многу од нив не сме ни свесни,затоа и најчесто не ни е јасно од каде оваа или онаа ситуација(место)ни се чини дека веќе ни се видени,а свесни сме дека на тоа место и во таа ситуација сме првпат...
Peder reinkarnacija e sostaven del od budizmot zaso tolku cesto se spomnuva kaj nas hristijanite.Jas ne veruvam vo gospod megutoa koga nekoj sto veruva ke kaze deka veruva vo reinkarnacija toa go smetam za bogohulie!Mia напиша:Ми се има случено повеќе пати и во моментот кога ми се случува тоа ме фаќа језа.Постојат повеќе верзии за објаснување на дежа ву ама јас ја отфрлам верзијата за реинкарнацијата.
Lucifer напиша:Peder reinkarnacija e sostaven del od budizmot zaso tolku cesto se spomnuva kaj nas hristijanite.Jas ne veruvam vo gospod megutoa koga nekoj sto veruva ke kaze deka veruva vo reinkarnacija toa go smetam za bogohulie!
Abe ja ne rekov deka si rekla deka veruvas nego prasav zaso lugeto tolku cesto ja spominaat i takvi sranja ne mi teknuva so sum napisala ali nema vezeMia напиша:A kade toa rekov deka veruvam vo reinkarnacija??