M@wEcK0 напиша:
Нема никаква сатисфакција во пушењето.Пушачот само се уништува самиот себе,а и околината.Не се должни неговите блиски да го трпат димот од цигарите со 1001 штетни материи.
Само пушач може да каже дали пушењето му е сатисфакција или не. А чим пуши-значи не го прави тоа затоа што му се одвратни цигарите.
JeEnU GiRl напиша:
Дефинитивно треба да се воведе закон против пушењето.На пр.,на што личи тоа некој збори со тебе на улица и ти дува чад у лице и се мисли дека е којзнае што?Стварно не ги разбирам страсните пушачи - Ке се родат здрави прави и си го скратуваат животот...па и уште плаќаат за тоа:lud:!!!
Ех сега...ко демек сите пушачи ти дуваат чад на улица.:icon_roll Тоа е веќе прашање на лична култура, а некултурен може да биде и непушач.
Ако се наоѓаат толку дрски личности да ти дуваат чад во лице и да се прават манги, се наоѓаат и такви кои би се дрзнале да ти ја земат цигарата и да ја изгасат! Лично мене ми се има случено ова, и реков дека ќе запалам следна, а ако се обиде да го направи истото ќе ја изгасам јас, ама од него. Никој нема право да ми ускратува од било какво задоволство.
meazza напиша:
И јас мислам дека не смее да се пуши на јавни места.. срамота е. А за пушење во канцеларии, во некио простории, коли зашо да не.. (знаете за какво пишење зборам
)
Срамота? Барем јас воопшто не се срамам да запалам на јавно место. Ако има знак, ок, го почитувам и излегувам надвор да пушам. Ама ако седам во оддел за пушачи, што е срамно? Да не се деградирам ко личност зошто се „трујам со cancer sticks"?