Да се пуши или не?

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Bacillus gagous напиша:
Мислам дека пушачите се тие што го напаѓаат здравјето на непушачите а не обратно, така да теба пушачите да да не се пикаат каде некои непушачи мораат да бидат.
Da se nadovrzam...
Mnogu posteten e cadot od cigarite za pasivnite pusaci, odkolku i za samite pusaci. Osobeno za decata do vozrast od 10 godini. Ako rastat vo preterano zagadena sredina od cigari, podocna mozat da im se pojavat i mali mentalni retardacii.

Koj saka neka pusi, ama nikako vo prisustvo na nekogo sto mu smeta. Ne daj boze vo blizina na asmaticar, ke go ubies.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Абе сите за не пушење а 99 .9 % проценти пушат кога ке фатиш од 6 одд па нагоре нема кој не пуши , Јас не пушам и едноставно ми пречат цигарите , а димот уште повеке .

Член од
27 февруари 2007
Мислења
195
Поени од реакции
3
Bacillus gagous напиша:
Мислам дека пушачите се тие што го напаѓаат здравјето на непушачите а не обратно, така да теба пушачите да да не се пикаат каде некои непушачи мораат да бидат.
i jas se soglasvam deka pusacite im go rushat da recam zdravjeto na nepusacite,AMA kaj sho ne pisi znak "ZABRANETO PUSENJE" slobodno se pushi,epa tamu neka ne se vrtkat nepusacite ako tolku mu smeta...:toe:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Леле јас викам да не се пуши ...
Што ќар од цигарите ?

Нарушено здравје, секој ден -50,100 денари си, им наштетуваш на тие околу себе итн.

Не, не дефинитивно сум против цигари ...

Ghost

Universe Is My Limit
Член од
21 октомври 2005
Мислења
94
Поени од реакции
0
јас пушам цигари, и немам ни најмала намера за сега да ги откажувам или нешто слично, и секако имам разбирање кон тие луѓе кои ќе ми кажат извини дали ќе може да ја изгасиш цигарата, ми смета... Во тој случај би ја изгасил...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Сум против пушење во јавни установи ..Мислам треба да се направи посебно место за пушачи во угостителските објекти (како во САД)

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Само едно ќе кажам-Пушењето е штетно по здравјето

~~KASAP~~

God is a DJ
Член од
27 мај 2007
Мислења
824
Поени од реакции
4
Da ne se pusi normalno!!:) Ustvari zavisi sto da se pusi ima nekoi raboti sto ne se stetni po zdravjeto :):):drk:

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
да не се пуши !!! залудно е што некој не пуши кога до него некој пуши па непушачот го вдишува чадот од цигарите што е уште полошо од пушењето

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Јас сум против нормално,несакам да пушам,а нема ни да пробам(бар сеа за сеа така мислам).Нема потреба да трошам пари за ѓубре,а си правам лошо и на самата себеси.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
a zosto vie sto ne pusite ne go napustete kaficot i drugite mesta kade sto sedat pusaci? zosto moram jas da ja gasam cigarata ako na nekoj mu preci? ako mu preci neka izleze...i vie nepusacite preteruvate epten....mi smeta dimot, mrazam vo kafic da se pusi bla bla bla :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Личен избор си е тоа дали некој ќе се одлучи да пуши цигари или не. Иако јас сум против пушењето и не можам да го поднесам чадот на цигарите, но сум и против оние кои го загрозуваат здравјето и на нас непушачите. Секако го подржувам законот за да не се пуши на јавни места.
Меѓутоа до толку ригорозни мерки да не се примаат работници поради тоа што се пушачи не знам... Мислам дека нема никаква врска дали е пушач или не човек што решил да се вработи и чесно да заработува во некоја фирма ако притоа не го загрозува здравјето на оние околу него не гледам причина зошто не би бил примен на работа.

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Не. Пушењето е штетно по здравјето. А негде прочитав дека ако си пушел на пример 15 години, и после си престанал, за твојот организам целосно да се излечи треба да поминат дупло повеќе години во случајов 30 без пушење.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
M@We4kA напиша:
Не. Пушењето е штетно по здравјето. А негде прочитав дека ако си пушел на пример 15 години, и после си престанал, за твојот организам целосно да се излечи треба да поминат дупло повеќе години во случајов 30 без пушење.
Не знам точно каков податок имаш прочитано или имаш слушнато некој да не речам празен муабет. 30 години за да е човек чист!?!
А тие што се против пушењето секоја чест (ако не се пушачи) и не мора да многу да зборуваат за тие што пушат, тоа е најмалку нивни проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom