Да се пуши или не?

S

smart ass

Гостин
Дефинитивно треба да се воведе закон против пушењето.На пр.,на што личи тоа некој збори со тебе на улица и ти дува чад у лице и се мисли дека е којзнае што?Стварно не ги разбирам страсните пушачи - Ке се родат здрави прави и си го скратуваат животот...па и уште плаќаат за тоа:lud:!!!
додека не станеш дел од нив...нема да ги разбереш...камел кафено 57-0мица...тоа е тејст џену кој додека не го осетиш нема да го разбереш:toe:

а за тоа дали кратиме живот ил не генетските предиспозиции се поважни...има случаи и по 90 години народ пушат па ништо не им фали освен бастунче:helou:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Со новиве закони пушачите се дискриминирани,а не непушачите...Потполно не го поддржувам законов,треба да се пуши секаде...Пушачите се мнозинство,а ако на некој му смета чадот,нека стане и нека си отиде!!!Никој силум не го тера да седне во зачадени објекти нели?

додека не станеш дел од нив...нема да ги разбереш...камел кафено 57-0мица...тоа е тејст џену кој додека не го осетиш нема да го разбереш:toe:
хехе,одлично кажано:aplauz:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

а за тоа дали кратиме живот ил не генетските предиспозиции се поважни...има случаи и по 90 години народ пушат па ништо не им фали освен бастунче:helou:
Mислењево ми е од кога бев 15 годишен клинец, фала богу дека не го мислам веќе истото :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
почна да пушиш ? :)
Не, не, таман работа. :)

Само што сега се раководам според мислењето нека прави кој што сака. :) Забранија пушење на затворено, па нека има пушење на отворено. А и да забранат пушење на отворено, не знам колку ќе функционира. :smir:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Не, не, таман работа. :)

Само што сега се раководам според мислењето нека прави кој што сака. :) Забранија пушење на затворено, па нека има пушење на отворено. А и да забранат пушење на отворено, не знам колку ќе функционира. :smir:
Многу јасно. Ако е забрането затворено, и забранат отворено. Не останува ништо. :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Камел...јеееееееес...а тек Лаки Страјк редс уаааааау

Никотинот дури и бил корисен во мала доза (4-5 цигари дневно) против болести на мозокот (превенција против лоботомија).Така барем сум читал...

Не планирам да се откажам од никотинот.

Подобро откажете се од кока-кола,фаст-фуд и слични производи...далеку се поштетни...само пропагандата е голема...реклами...филмови....

S

smart ass

Гостин
Камел...јеееееееес...а тек Лаки Страјк редс уаааааау

Никотинот дури и бил корисен во мала доза (4-5 цигари дневно) против болести на мозокот (превенција против лоботомија).Така барем сум читал...

Не планирам да се откажам од никотинот.

Подобро откажете се од кока-кола,фаст-фуд и слични производи...далеку се поштетни...само пропагандата е голема...реклами...филмови....
ее лаки страјк у петто ги пушев...имаат шмек

така е за болдот у кокакола има формалдехид и мал процент на ортофосфорна киселина а фаст фуд има од лошио холестерол а и скапи се

бај д веј стварно никотинот во помали количини е корисен...абе барав налепници ама нема...цццц е*ати пазарната економија

најдов и користев никотински мастики и тогаш само паузирав 3недели...ама не е тоа тоа:wink:

а камел...е тоа е микс од најдоброто американски и турски тутун...ги пушев три години штета што сега можностите ми се ограничени 120 денари се:(

Во здраво тело здрав дух :sport1:
и во здраво и нездраво духот е ист-го нема

и немојте со овие вук драшкович и доситеј обрадовиќ финти да терате:wink:

инаку мислам дека треба само да се земе предвид никотинската зависност при процесот на работа односно да се пали цигара само на пауза бидејќи кај нас:toe::toe::toe:

така дааа влијае на севкупната продуктивност на трудот,додека некој работи некој пуши тутун....:nenene::nenene:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
кога веќе збрануваат тогаш нека ги затворат фабриките за цигари па ќе нема потреба од забрана за пушење,иначе јас сум пушач 1 до 2 две пакети на ден Davidoff:mist:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.048
Поени од реакции
74.570
Во здраво тело здрав дух :sport1:
In hello body hello ghost:vozbud:
Ја не пушам али немам ништо против цигарите, ниту ми смета кога некој пуши во близина ниту пак ми е гајле дали со тоа се уништува или не. Ако му е убаво на него, мило ми е , нека си продужи така:vozbud:

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Значи неам против пушачите ништо,ама мислам дека треба да се забрани во затворени простории,осбено на оние прч места кај шо нема ни вентилација па ти остануе само да се угушиш..надвор слободно,кој колку сака нека си пуши,негова работа..

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Така и братучетка ми викаше-ке пушам,шо,на кој ке остане овај живот.
И после трт,не бива веќе...на сите ке ви дојде редот,ќе ги пропушите...
Исто и јас бев така,ама кога не оди повеќе...мораш да сопреш.

Kajgana Shop

На врв Bottom