Да се пуши или не?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Абе вие пушите само немојте цигариња. Штетни се за организмот и кондицијата. :pipi:

M

Mario Gómez

Гостин
Сеуште немам запалено цигара и веројатно некогаш ќе пробам чисто ради филингот и дали си фраер кога пушиш, не верувам дека ќе ме навлече да станам редовен но ако пушењето е ради занимација тогаш јас мислам декаи кога имаат луѓето муабет и кога имаат работа пушат.
Зависноста од пушењето е дел од тоа што го прави човек да мисли дека е фраер и дека го врти светот а дел поради немање попаметна работа.:nenene:

Јас мислам доколку се сака може лесно да се откажеш од пушењето , а и денес постојат разни медицински препарати.Младите во голем број практикуваат иако во моето гратче кај младите процентот е околу 10%!Тоа ме радува, но мои другари од голем број градови си го уништуваат здравјето.Мислам дека живееме во доволно информиран свет и веќе е време да се сфати дека е штетно колку за пушачите толку за околината:smir:

B

Blacks

Гостин
Убаво направија со тоа одделните простории за непушачи т.е пушачи. Ама многу ме нервира кога ќе видам дека цела маса во пушачкиот оддел е зафатена од непушачи. Ако толку им пречи шо не исчезнат од таму... А сум ги имал многу такви случаи...

Пушачите на пример коа ќе видат дека нема место во пушачки оддел си бегаат а овие копиљаци се мушкаат... LoL ова излезе како да ги мразам непушачите ама нема врска. Но сепак таа е вистината.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Многу јасно... Јас пушев многу години (квалитетно-јаки цигари) и успеав да ги оставам. На почетокот, кога ке ме фатеше страшна криза ке запалев цигарче, дим-два и ја гасев...
Успеавм веќе неколку месеци да не пушам; лошото е што се поправаш неколку килца и мораш да внимаваш да не се издеформираш.
Инаку, се издржува...

А

Аниии

Гостин
Да не се пуши. Тоа е лоша навика која ги уништува луѓето, но за жал во денешно време никој не мисли на тоа, секој сака да се напраи "фраер" и да се покаже... Многу деца почнуваат уште од мали да пушат (5 6 7 8 одд):nenene:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
И според мене и подобро да не се пуши.
Безврска давање пари,миришеш на цигари,си го загрозуваш здравјето....а позитивни работи нема.Не вреди.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Јас би го забранил со закон пушењето да имам таква власт :) Aко не друго ќе заштедат луѓето и на пари и на здравје!

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
секако да НЕ се пуши :smir: како пишува на паковките од цигарите, пушачите умираат млади :helou:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
секако да НЕ се пуши :smir: како пишува на паковките од цигарите, пушачите умираат млади :helou:
И рударите а и моторџиите без кациги. И пешаците кои не идат на пешачки и...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Личен избор на секој е дали ќе пуши или не...
Што се однесува до мене, јас не би дозволил пушење. Меѓутоа секој си има своја зависност. Ете, на една група луѓе зависност им се цигарите. Ако се чувствуваат убаво нека си пушат:) Мене не ми пречат:)
Сепак, не за пушењето:star:

?

..........

Гостин
Оној што сака да си пуши нека си пуши.....и никој нема право да рече дека му сметат пушачите на отворено...!!!!!!!

Јас немам автомобил значи одам пешки и дишам издувни гасови од автомобилите на оние кој се возат .......значи Ќутам и трпам........така да кога ке ми се пуши мене цигара нека трпи оној кој му смета.:toe:

секако зборувам за пушење во отворени простории или онаму кај што е дозволено:helou:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.316
^
Teза - Антитеза

п.с. Поздрав до Фиц, авторот на сликава . :wink:

Член од