Да се пуши или не?

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Pusenjeto e ziva glupost.
Tie so pusat neznam zaso pusat. Si go unistuvaat zdravjeto, trosat dzabe pari, redovno "berat orli" (smrdat). Ednostavno nema ni edna dobra pri4ina za da se po4ne ili tie so veke pusat da prodolzat da pusat
Aj, може кога ќе пораснеш, ќе ти се смени мислењето. Не го препорачувам тоа на никого, затоа што ми е веќе доведено до степен на зависност. Да можам да ги откажам, одма би ги откажала, ама не е така лесно.
Вистина е дека си го уништуваат здравјето, но исто така е голема веројатноста да те мавне кола, или да ти падне клавир над глава [:pos:] колку што да заболиш од рак на бели дробови.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.652
Поени од реакции
34.079
Ај уште 10 теми за пушење и пушачите.

Во здравје, во секс, овде.. Досадно. :icon_cool

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Aj, може кога ќе пораснеш, ќе ти се смени мислењето. Не го препорачувам тоа на никого, затоа што ми е веќе доведено до степен на зависност. Да можам да ги откажам, одма би ги откажала, ама не е така лесно.
Вистина е дека си го уништуваат здравјето, но исто така е голема веројатноста да те мавне кола, или да ти падне клавир над глава [:pos:] колку што да заболиш од рак на бели дробови.
Не е само ракот можеш да заболиш од многу други посериозни болести, на еден комшија страстен пушач иначе му се затнаа крвните садови, доби гангрена на ногата му се откачи тромб па мораа да му ја сечат и сега е без една нога:jaj:

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Воопшто не е важно дали некој пуши или не, се до оној миг кога таа негова активност почнува да им смета на другите. Е тоа веќе е проблем. Јас лично немам ништо против ако некој сака да се труе - негова желба и ја почитувам, НО ДА МЕ ТРУЕ И МЕНЕ Е ТОА ВЕЌЕ НЕ ОДИ, ТОГАШ СУМ “КРВЕН НЕПРИЈАТЕЛ “ НА ПУШАЧИТЕ.:nenene:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
ПУШЕЊЕТО Е ШТЕТНО ПО ЗДРАВЈЕТО

М

Мрак

Гостин
цц..пушење.Зошто да се пуши?Занимација,убаво чувство?Абе ајде,да беше нешто со вкус на овошје или со мирис на цвеќе па да ги сватиме пушачиве што се зависници.Не треба да се пуши нормално!Штетно е,а и ако некој во труењето на себеси пронаоѓа некаков мир и ужива...греота!

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Не е само ракот можеш да заболиш од многу други посериозни болести, на еден комшија страстен пушач иначе му се затнаа крвните садови, доби гангрена на ногата му се откачи тромб па мораа да му ја сечат и сега е без една нога:jaj:
Шансата за ова да се случи е 1:10000000 плус комшијата твој очигледно незнае да се контролира

Воопшто не е важно дали некој пуши или не, се до оној миг кога таа негова активност почнува да им смета на другите. Е тоа веќе е проблем. Јас лично немам ништо против ако некој сака да се труе - негова желба и ја почитувам, НО ДА МЕ ТРУЕ И МЕНЕ Е ТОА ВЕЌЕ НЕ ОДИ, ТОГАШ СУМ “КРВЕН НЕПРИЈАТЕЛ “ НА ПУШАЧИТЕ.:nenene:
Има сеа нов закон можеш да си седиш на места за непушачи,така да никој ништо не ти праи

ПУШЕЊЕТО Е ШТЕТНО ПО ЗДРАВЈЕТО
МИСЛИШ ДЕКА НЕКОЈ НЕЗНАЕ?

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Не пушам и не би сакал да пропушам.
Ем имам алергија која ми предизвикува проблеми во дишењето, ем нивниот мирис ме одвлекува од нив.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Има некој упаљач?
Штетно е де,знаеме дека е. Ни се пуши,убаво ни е ради наши причини и си пушиме. Некој сака да ги откаже али се навлекол и неможе ,некој ужива у цигара. Јас не сум ни у едните ни у другите. Влечат болештини цигариве али влече и Окта,влечат и ауспусите од коливе и глобално затоплување и мрсна храна и што уште не. Бунете се за тоа малце.

B

Blacks

Гостин
Во денешно време има 1000000 работи кои се штетни можеби не како цигарите но горе долу тука некаде. Насекаде има антени на мобилните оператори кои зрачат и те како. Дали знаевте дека белиот леб е многу штетен за јадење? Растителен кашкавал... не ни пробувајте да апнете зашо мастите од истиот ке останат кај вас со години. Прошетајте се едно кругче низ центарот на Скопје да се надишете малце смогче.

Поентата ми беше денешниот живот нуди опасности и тоа многу. Работи за кои што не сме знаеле дека се штетни... се. Не знам зошто сте запнале толку за цигарите... На кој му се пуши ке пуши, негов избор негово право. Патем речено има ли некој јадено амерички пилешки батаци?? Ама ајде не ви кажувам за тоа нема да може да спиете вечер...

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Во денешно време има 1000000 работи кои се штетни можеби не како цигарите но горе долу тука некаде. Насекаде има антени на мобилните оператори кои зрачат и те како. Дали знаевте дека белиот леб е многу штетен за јадење? Растителен кашкавал... не ни пробувајте да апнете зашо мастите од истиот ке останат кај вас со години. Прошетајте се едно кругче низ центарот на Скопје да се надишете малце смогче.

Поентата ми беше денешниот живот нуди опасности и тоа многу. Работи за кои што не сме знаеле дека се штетни... се. Не знам зошто сте запнале толку за цигарите... На кој му се пуши ке пуши, негов избор негово право. Патем речено има ли некој јадено амерички пилешки батаци?? Ама ајде не ви кажувам за тоа нема да може да спиете вечер...
Тотално се согласувам

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Цигарите се штетни, тоа сите го знаат. А кога сите тоа добро го знаат, зашто упороно ги конзумираат(конкретно за пушачите). Зарем толку е тешко да се каже НЕ на пушењето. Дали некогаш помислиле дека тие со тоа што ги купуваат цигарите, плаќаат за својата сопствена пропаст, а воедно и го намалуваат својот живот, ги уништуваат белите дробови и сл. Според ова може лесно да се заклучи дека сум строго против пушењето.

А

Александра Д.

Гостин
Од луѓе што познавам, многу пропушиле ’’од досада’’ кога си во друштво и нема што да правиш додека зборуваш.. или пак од нервоза.. глупости!
Штетно е за здравјето, на самите пакли си пишува...Ама мора да има на што да се трошат парите и кога немаш ни за леб!

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Јас сум непушач и голем противник на пушењето. Не сум против пушачите но сум против тоа што ги загрозуваат непушачите. Јас имам потполно право кога ке излезам во кафана или кафич да дишам чист воздух. Многу се курчам кога ке видам некој да пали цигари на места каде што е забрането:nerv:. И се согласувам со новите закони каде ке се забрани пушење на јавни места. Кога нема да сметаат на никој нека палат цигари. Јас не сум должен да го вдишувам чадот од цигарите.:violent1::violent1::zid:

Така е се согласувам 100% со тебе.
А за штетноста на пушењето не мора да значи ништо, денес може по улица да одиш и да те изгази пијан будала, а некој пушач да доживее 98 години.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јас сеуште неможам да сфатам што е тоа што ги тера пушачите да пушат. Јас до летоска не ни сакав да ја пробам цигарата, ама летоска ме фати некоја љубопитност пробав и мислам дека колку што ми беа гадни уште толку ми се згади од нив. А дека не се оставаат цигарите не верувам во тоа. Ако си цврсто решен да ги оставиш цигарите ќе го направиш тоа без разлика колкава зависност се тие.

Kajgana Shop

На врв Bottom