Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Види го на што мисли...
Мислиш дарував за оправдање за во школо ?:)
Не сум толку плиток... Дарував за УСБ од 2 гига.
Шала на страна , да можеш сите обрврски да си ги исполнуваш. Нема да се чувствуваш истоштен и слично , иако така изгледа (цртани етц) .
Најнормално ќе си изедеш сендвич после тоа и шибаш.
Да бе, абе мислев оправданието го даваат демек, нетреба да одиш -.-
А ја неам намера да дарувам ради тоа пошо е тотално кретеноидно, кејф ми е да дарувам од мерак, ипак иам обврски у школо утре дента кој не би сакал да ги баталам..
Него, ти се иде деновиве да не брцаат у вена? xD

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Да бе, абе мислев оправданието го даваат демек, нетреба да одиш -.-
А ја неам намера да дарувам ради тоа пошо е тотално кретеноидно, кејф ми е да дарувам од мерак, ипак иам обврски у школо утре дента кој не би сакал да ги баталам..
Него, ти се иде деновиве да не брцаат у вена? xD
Шур вај нат... :) Ама рачунај дека ако има поголема акција после тоа нема да смееш да даруваш крв (3 месеци разлика минимум)

bobi_93

Македонија
Член од
11 август 2008
Мислења
652
Поени од реакции
9
На 15 дарував со согласност на родител , од таму ми кажаа со наполнети 16 смеам да доаѓам и без родител...
јас кога сакав да дарувам мене не ми дозволија со наполнети 17 години :toe:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.281
Поени од реакции
2.286
Денес имаше крводарителска акција во мојата гимназија и јас со 17 години и 6 месеци не можев да давам без согласнот од родител, меѓутоа родител потврди и за првпат давав крв. Не е ништо страшно. Не се чувствував ниту малаксан ни ништо. Откако ми земаа крв една кока кола испив и потоа со другарите си отидовме на кафе.

А имаше и 2 случаи кога на мои 2 соученички им се сврте, ама поседеа 10-15 минути и се повратиа во живот.

Чувството да се учествува во една ваква хуманитарна акција е перфектно и секој мора да учествува барем еднаш:smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
јас кога сакав да дарувам мене не ми дозволија со наполнети 17 години :toe:
Незнам , можеби во завод за трансфузиологија не даваат директно меѓутоа по крводарителскиве акции не правеле проблем... :toe:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Сигурно ако сум во состојба тој ден да дојдам ... обавезно чим може од 16... доаѓам :pipi:
Од секогаш сум сакал да дарувам ама еднаш на кеј и отидов да прашам но не ми дозволија ...
а сакам да прашам исто така дали треба да се донесе некој податок од нас? и дали треба да си ја знам крвната група ? :kesa:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
јас за жал нема да давам крв...заради проблеми со здравје и такви некои глупости....

Член од
6 декември 2007
Мислења
191
Поени од реакции
15
Јас едвај чекам да се организира повторно акција, ама ако деновиве не се оддржи ќе идеме со девојками во завод за трансфузиологија :back:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Денеска бев во заводот за трансфузиологија самоиницијативно да донирам крв. Штета, неможев да донирам ради неисполнување на условите напишани во формуларот. Во следните 5 месеци нема да можам, ради оперативниот зафат минатиот месец.
Го земав форумуларот, ќе го постирам овде или ќе отворам нова тема, кај што ќе бидат прикажани условите за да може некој да донира крв.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
да даваат по некоја стотка ке учествувам иначе не иде во предвид

Член од
22 август 2006
Мислења
499
Поени од реакции
1.014
По повод претстојниот празник "11 Октомври", Општинската организација на Црвен крст Прилеп организира крводарителска акција во фоајето на Домот на културата „Марко Цепенков“ на 10.10.2009 од 10h до 15h.

Kajgana Shop

На врв Bottom