Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Па не мора сите масовно да отидат, кој сака може да даде било кога на трансфузиологија во државна. Не мора да се чека ни посебна акција, ни барање да има на форумов.
Јас не можам да дарувам зашто до пред некое време и јас примав крв, и за жал нема да можам никогаш да дарувам, но ќе врбувам луѓе да даруваат, ќе им ги загледувам веничките и ќе ги праќам на трансфузиологија :)
И, стварно знам дека звучи како клише, ама секој што е здрав, прав, ништо не му фали и може да дарува, би требало да дарува крв, зашто секоја ќеса крв е неверојатно битна и може да спаси живот. Не треба да се чека на оние апели кои ги има скоро секој ден дали на фејсбук или на форум, тие се веќе скоро очајнички повик, кога сите други страни се исцрпени.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Во петокот давав крв во школо па ни рекоа дека треба да поминат 2-3 месеци за да може повторно да се дава крв, е сега незнам кога ќе биде акцијава ако е во наредниве 2 месеци тешко дека ке дојдам, иначе воопшто не е страшно ниту пак боли, но чувството после тоа е неописливо, затоа треба да го осетите сами. Можете да дарувате крв и ако немате 18 години доколку ке полните во наредните месеци, но ви треба согласност од родител.

Член од
28 март 2006
Мислења
18.005
Поени од реакции
12.768
Да се убацам и јас, само што дадов така да...споро ми отвора конекцијава, не знам за кога е планирана...тешко се листа со спора конекција...али ако е скоро, нема да можам пак...за жал

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Слаб е одзивот, неможе да се договори сеуште пошто нема доволно пријавени. Абе, не е толку тешко да сте хумани, на некој му е потребно ова, за други работи копчињата ги кршите од пишување, за ова сите спиете. Само 5 во анкетата и уште некој така дали има потврдено. За донирање јас двапати би дал да можев да дојдам до Скопје, и не гарантирам, може и ќе може да бидам тамо на тој ден.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Јас чекам термин, за да го потврдам моето присуство.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
инаку пак ќе повторам немора да чекаме акција на заводот за трансфузиологија може да се собереме сите и да отидеме,зашто минатиот пак се обрукавме...правевме акција а даруваа само 10 луѓе :tapp:
Мислам дека ова е најдобра идеја.
Да се собереме и да одиме да даруваме во заводот само да ги известиме дека ќе одиме поголема група да бидат спремни..
Со оглед на тоа што се пријавени 6 души дека ќе даруваат..да не биде ко минатиот пат..

Член од
28 март 2006
Мислења
18.005
Поени од реакции
12.768
Кискино, да не ви солам памет, сепак имате многу акции организирано, а и и други средби, забави...
дали не е подобро да се повлече некој датум порано оваа акција која се одвива во септември и напролет? Пошто гледам дека одредени лица изјавија дека дале преку школо, кај нас денеска организираа-па морав (не морав ама редот е, сакав) и јас, значи и за институциите овој период е ударен за мобилните екипи...некаде барем пола месец порано, можеби ќе даде поголем резултат. Само како размислување за поатаму, да се избегне ударен период кога се помасовни акции низ државата...
Да не ја разводнувам повеќе темата, ја би толку, ако не држи вакво размислување, ве молам игнорирајте го :smir:

S

smart ass

Гостин
ајде налет се обидов во помалите градови да направиме акција пак кајганџиска и џабе...абе ќе одам еве и јас се пријавувам само ќе може датум да ми кажете и локација,мислам навремено да бидам информиран.

едит...7.02 прочитав но некои велат не бил официјализиран уште тој датум

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Приметив дека младиве генерации губат желба за дарување крв ...
Само да потсетам дека од 16 години па натака смеат легално и со сите „привилегии“ да си даруваат крв. (Не дека некој дарува нелегално :) )
Да не одите на „Не“ поради возраста....

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Немам 18 и за жал нема да присуствувам на оваа крводарителска акција. :(

Приметив дека младиве генерации губат желба за дарување крв ...
Само да потсетам дека од 16 години па натака смеат легално и со сите „привилегии“ да си даруваат крв. (Не дека некој дарува нелегално :) )
Да не одите на „Не“ поради возраста....
P.S.: Sry, не видов

bobi_93

Македонија
Член од
11 август 2008
Мислења
652
Поени од реакции
9
Само да потсетам дека од 16 години па натака смеат легално и со сите „привилегии“ да си даруваат крв.
можат да даруваат крв само со наполнети 18 години

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
можат да даруваат крв само со наполнети 18 години
На 15 дарував со согласност на родител , од таму ми кажаа со наполнети 16 смеам да доаѓам и без родител...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
На 15 дарував со согласност на родител , од таму ми кажаа со наполнети 16 смеам да доаѓам и без родител...
А толку ми беше врежано у мозок дека мора да сум 18 годишен!
Ептен ми е кејф да дарувам крв, и си ветив дека на 18ти роденден ќе дарувам XD
Али ете, нема потреба..
Него кажи ми, утре дента моеш комотно да си идеш у школо и сите обврски да ги исполнуваш, нали? о.0"

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
А толку ми беше врежано у мозок дека мора да сум 18 годишен!
Ептен ми е кејф да дарувам крв, и си ветив дека на 18ти роденден ќе дарувам XD
Али ете, нема потреба..
Него кажи ми, утре дента моеш комотно да си идеш у школо и сите обврски да ги исполнуваш, нали? о.0"
Види го на што мисли...
Мислиш дарував за оправдање за во школо ?:)
Не сум толку плиток... Дарував за УСБ од 2 гига.
Шала на страна , да можеш сите обрврски да си ги исполнуваш. Нема да се чувствуваш истоштен и слично , иако така изгледа (цртани етц) .
Најнормално ќе си изедеш сендвич после тоа и шибаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom