Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
S

smart ass

Гостин
Да бе, абе мислев оправданието го даваат демек, нетреба да одиш -.-
А ја неам намера да дарувам ради тоа пошо е тотално кретеноидно, кејф ми е да дарувам од мерак, ипак иам обврски у школо утре дента кој не би сакал да ги баталам..
Него, ти се иде деновиве да не брцаат у вена? xD
и ја у средно дадвав крв па пак бев нашколо наредните два дена...иии класниот зовре:vozbud:

и на тие шо го употребија правото да отсуствуваат им рече како он дошол...и нив им стави неоправдани:pos2::pos2:

после тоа ме направија предавник а ја уствари неќев да пропуштам настава конкретно имавме англиски па после сметководство(од ќејв да ја вријам лоска е така):vozbud:

П.С дај крв...сепак вреди!

мене еднаш и од болница ме викнаа па отидов....значи се случува до тоолку да дојде критично-ако неќеш да дојде до толку критично тогаш дај крв:toe:

Qwerty!

Knowledge is power:O
Член од
28 јуни 2008
Мислења
803
Поени од реакции
11
да имам 18 години би дарувал зошто да не ама 14 сум

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дарував денес крв при школската крводарителска акција, ги избегнав гужвите со то шо ојдов најрано. Ова ми е првпат и стварно уба работа... се осетив некако прочистен по давањето.

Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
Дарував денес крв при школската крводарителска акција, ги избегнав гужвите со то шо ојдов најрано. Ова ми е првпат и стварно уба работа... се осетив некако прочистен по давањето.
kako odi ova i kaj mene vo uciliste ke ima sto treba da se nosi te zapisuvaat negde vo kniska takvi raboti deka si daruval krv ili nisto ne ti treba ?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
kako odi ova i kaj mene vo uciliste ke ima sto treba da se nosi te zapisuvaat negde vo kniska takvi raboti deka si daruval krv ili nisto ne ti treba ?
Ништо не ти треба. Одиш таму, прво ти прават преглед на крвна група, ти прават проверки на притисок, тежина, срце и слично даваш 350 милилитри крв. Само моја препорака е да ојш најрано за да не те фатит гужва и да чекаш 4 сати.

Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
Ништо не ти треба. Одиш таму, прво ти прават преглед на крвна група, ти прават проверки на притисок, тежина, срце и слично даваш 350 милилитри крв. Само моја препорака е да ојш најрано за да не те фатит гужва и да чекаш 4 сати.
aman be tolku mnogu vreme trae ama kaj vas sigurno mnogu deca se prijavile kaj mene vo uciliste ke bide isto

Член од
30 мај 2007
Мислења
399
Поени од реакции
1
и кај мене имаше акција ама катастрофа беше сите беа дојдени поради тоа што беа ослободени од часови и правеа гужва пола и повеќе не ни дадоа крв си отидоа дома само колку да кажат на класниот дека дале крв демек :tapp:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Јас сакам да дадам крв, ама незнам како стојам со имунитет, и дали би било паметно, пошо ослабев 16 кила, и ми ослабна и имунитетот со тоа..

S

smart ass

Гостин
Штета...мене и официјално ми забранија(поради скршеница) а имам давано повеќе пати:toe:

П.С До членовите со Нулта-вие вашата крвна група е дефицитарна...па ве замолувам да не се штедите,не боли.

јас знам човек у кавадарци 85 пати има давано крв.

јас 4 пати доброволно,а 2 пати ми се јавија од болницата па отидов(ако не сум нула)
Совет.Две недели пред да давате крв,избегнувајте алкохол,марихуана обавезно,доколку сте на терапија(антибиотици или сл...)исто така,доколку сте имале жолтица исто така немате право да давате крв.:smir:

И ајде да не испадне дека дискриминирам има друга група на која и е забрането да дава крв но од превентивни причини.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.507
Поени од реакции
5.203
Најверојатно не заради здравјето

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Пошо глеам дека никој не се замара да организира, се нафатив јас(А).

Сега се јавив во заводот за трансфузиологија, разговарав со дежурната, ми рече дека сабота 24-ти е датум кој нив би им одговарал.
Утре треба да разговарам со директорот на заводот и да се договорам за точно време и на кој начин ќе се изведе оваа акција.

Значи, 24-ти, сабота акција за дарување крв директно во завод за трансфузиологија.

Детално утре, вие бидете фини да го смените насловот, или да отворам нова тема, и бидете уште пофини да дарувате крв и да ја пренесете информацијата.

Фала.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас сум Б-

Како помал имам прележено жолтица.

Не смеам да давам нели?