Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
Види го на што мисли...
Мислиш дарував за оправдање за во школо ?:)
Не сум толку плиток... Дарував за УСБ од 2 гига.
Шала на страна , да можеш сите обрврски да си ги исполнуваш. Нема да се чувствуваш истоштен и слично , иако така изгледа (цртани етц) .
Најнормално ќе си изедеш сендвич после тоа и шибаш.

Да бе, абе мислев оправданието го даваат демек, нетреба да одиш -.-
А ја неам намера да дарувам ради тоа пошо е тотално кретеноидно, кејф ми е да дарувам од мерак, ипак иам обврски у школо утре дента кој не би сакал да ги баталам..
Него, ти се иде деновиве да не брцаат у вена? xD

Да бе, абе мислев оправданието го даваат демек, нетреба да одиш -.-
А ја неам намера да дарувам ради тоа пошо е тотално кретеноидно, кејф ми е да дарувам од мерак, ипак иам обврски у школо утре дента кој не би сакал да ги баталам..
Него, ти се иде деновиве да не брцаат у вена? xD
Шур вај нат... :) Ама рачунај дека ако има поголема акција после тоа нема да смееш да даруваш крв (3 месеци разлика минимум)

На 15 дарував со согласност на родител , од таму ми кажаа со наполнети 16 смеам да доаѓам и без родител...

јас кога сакав да дарувам мене не ми дозволија со наполнети 17 години :toe:

Денес имаше крводарителска акција во мојата гимназија и јас со 17 години и 6 месеци не можев да давам без согласнот од родител, меѓутоа родител потврди и за првпат давав крв. Не е ништо страшно. Не се чувствував ниту малаксан ни ништо. Откако ми земаа крв една кока кола испив и потоа со другарите си отидовме на кафе.

А имаше и 2 случаи кога на мои 2 соученички им се сврте, ама поседеа 10-15 минути и се повратиа во живот.

Чувството да се учествува во една ваква хуманитарна акција е перфектно и секој мора да учествува барем еднаш:smir:

јас кога сакав да дарувам мене не ми дозволија со наполнети 17 години :toe:
Незнам , можеби во завод за трансфузиологија не даваат директно меѓутоа по крводарителскиве акции не правеле проблем... :toe:

Сигурно ако сум во состојба тој ден да дојдам ... обавезно чим може од 16... доаѓам :pipi:
Од секогаш сум сакал да дарувам ама еднаш на кеј и отидов да прашам но не ми дозволија ...
а сакам да прашам исто така дали треба да се донесе некој податок од нас? и дали треба да си ја знам крвната група ? :kesa:

јас за жал нема да давам крв...заради проблеми со здравје и такви некои глупости....

Јас едвај чекам да се организира повторно акција, ама ако деновиве не се оддржи ќе идеме со девојками во завод за трансфузиологија :back:

Денеска бев во заводот за трансфузиологија самоиницијативно да донирам крв. Штета, неможев да донирам ради неисполнување на условите напишани во формуларот. Во следните 5 месеци нема да можам, ради оперативниот зафат минатиот месец.
Го земав форумуларот, ќе го постирам овде или ќе отворам нова тема, кај што ќе бидат прикажани условите за да може некој да донира крв.

да даваат по некоја стотка ке учествувам иначе не иде во предвид

По повод претстојниот празник "11 Октомври", Општинската организација на Црвен крст Прилеп организира крводарителска акција во фоајето на Домот на културата „Марко Цепенков“ на 10.10.2009 од 10h до 15h.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom