Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Би требало за некој ден да се донира во школо па ме интересира дали бараат 18 години за донирање,и дали може да се донира со некаква потврда ко полномошно од родителите:)? пошто тек за некој месец полнам 18..
Да, можеш со 17 но со потврда од родител. А кај да ја најдеш потврдата, поим неам. (можда треба само да напишат на ливче и да се потпишат)

п.с. Можеш да пробаш и со 17, можно е да не те вратат....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Би требало за некој ден да се донира во школо па ме интересира дали бараат 18 години за донирање,и дали може да се донира со некаква потврда ко полномошно од родителите:)? пошто тек за некој месец полнам 18..
Ако изгледаш ко за постар, не си блед, покрупен си, нема ни да те прашаат дали имаш 17 или 18 :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
Освен што не сум блед,со другово тешко да пројдам:icon_lol:Ме интересираше тоа потврдата од кај може да се најде,али најверојатно они сами ја даваат таму.Ќе видам у среда као ќе пројдам..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Ја кјоа бев у средно, 4 пати давав крв (x2 дена, тоа е 8 дена(y) нит да му ја мислам за оправданија, нит било каква нервоза. 8 дена легално не идев на школо)
2 пати во трета и два во четврта

Првиот пат коа давав крв у трета, излажав за годините и сеа у книшка друг датум ми стои.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако кажам дека сум 0- веднаш ќе ми се јавуваат.А ја како што мразам игли и сум себичен тешко дека ќе го промена мислењето.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ако кажам дека сум 0- веднаш ќе ми се јавуваат.А ја како што мразам игли и сум себичен тешко дека ќе го промена мислењето.
Подобро не оди, ако дознаат медицинските сестри дека тоа си ТИ, цела крв ќе ти ја исцицаат...

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Како најава за прославата на 25 годишнина навивачката група Комити организира како и минатата година така и оваа крводарителска акција. Повикани се сите оние кои се способни да дадат крв да учествуваат, за секој член кој ќе даде крв ќе следи благодарница од навивачката група. Бидете хумани, вашите 10минути на некому значат живот !
Крводарителската акција ќе биде во домот на Арм на на 27,11,2012 со почеток во 18,00 часот.
Веднаш после акцијата од 20,30 часот ќе се изврши изложба на материјали, прва од ваков
карактер во навивачкиот свет, на истата ќе бидат изложени многу слики од минатото како и од сегашноста, сите реквизити на Комити, како и поинтересни материјали кои досега не се појавиле.
Повеќе информации и дискусии на нашиот форум www.komiti.org/forum

евент

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
ИТНО се бара крвна група АБ позитив за помош на младо момче од 18 години. 070/356-483 и 076/487-276

...од фб

Kajgana Shop

На врв Bottom