Дали љубомората е болест? Може ли да се искорени?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
да... а и воедно опсесија на луѓето што се заразени со тоа.
во секој случај има лек и за тоа... стапот!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нема човек кој не е љубоморен на нешто.
Јас сум љубоморна само кога премногу ја сакам особата со која сум и она константно ми дава поводи за тоа.Значи без причина не сум љубоморна,и не си замислувам дека нешто има на страна,туку имам видено со свои очи различна реакција пред друга особа,и затоа сум станала љубоморна и ја покажувам љубомората кон таа особа,но не кревам паники за други.И многу ми пречи љубомора без никаква причина и повод,односно производ на фантазијата или сонот.
Општо за други работи во животот,тргам од тоа да секој си прави за себе да му е најдобро и не гледам причина да љубомориш на некој или нешто.Ова е мој живот и јас на овој начин го живеам,а другиот нека си гледа за себе и нека биде најсреќен,мене не ме засега тоа.Јас толку можам и толку имам.кој може повеќе и подобро,нека има се што си заслужил,тој нема врска со мојот живот,и не ми менува ништо ако има повеќе или помалку од мене,и да има или нема јас пак мирно ќе спијам.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...i ja otpilika nekako se slagam so Leandra u vrska so ljubomorata...i da dodadam deka nesakam ljubomorni tipovi na luge...takvi ne zasluzuvaat poshtovanje...poshto ljubomorata e zlobna rabota...a od zlobni luge podaleku samo...

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Сите сме љумоборни на овој или на оној начин, финтата е шо некој ја искажуваат, а некои умеат да се воздржат! Претераното искажување е веќе болест :lud: - подалеку од такви!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Општо во животот, не сум љубоморна .. Ако на некој му оди добро, се радувам. А што се однесува во љубовта, знам поеднипати да изреагирам бурно со мала доза љубомора .. Кога е во границите на нормалата, може да помогне во искажувањето на внимание кон партнерот, а ако ја премине секоја мерка, тогаш може да се рече дека љубомората е болест.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Јас мислам дека љубомората е многу голема болест јас мислам секој човек е љубоморен на нешто барем еднаш бил љубоморен неможете да кажете ич не сте биле љубоморни,љубомора како љубомора е нешто многу смотано да кажам човек е опседнат со тоа дали е најдобар во нешто ако не е им љубомори на другите,а некогаш од многу голема љубомора кон некого може да се случи и нешто непотребно:kesa:

Член од
7 април 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Нзнам што е ама највеке мразам љубоморни луѓе!!!

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
тоа е болест за која нема лек

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
љубомората во мали колични е здрава за една врска и за личноста, а во големи количини е болест. :salut:

D

Delux

Гостин
~Ирина~ напиша:
Нзнам што е ама највеке мразам љубоморни луѓе!!!
Ирина да ти цути името...
Вака како шо имаш напишано ќе бидиш сфатена како ти да не си љубоморна на ништо,природно е да се биди љубоморен,љубомора и завист не е исто.Јас ќе ти кажам што е
љубомора,таа ти е комплекс на ниска вредност,одтука вака твојот пост ми алудира на тоа дека ти си совршена личност.Ти изгледа никогаш не си била љубоморна,единствено ако се мразиш самата себе...

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Da prirodno e da se bide ljubomoren, no so mera de!!! Se si ima granica, dobro e za vrska da se ima mala doza na ljubomora, so toa se stava na znaenje deka mu znacis nesto na partnerot, no ako se premine granicata e togas mislam deka e bolest... i toa bolest koja moze da unisti se, ama bukvalno se, kolku i da e golema ljubovta dokolku toj/taa e premnogu ljubomoren/a togas se unistuva se, za gjabe se sto si gradel, se sto si pravel... ova go zboram od iskustvo, iako se sakavme tolku mnogu so veke bivsiot, iako idevme 3god. sepak za taa ljubomora se ni se unisti... mnogu e gadno cuvstvoto koga ides so nekoj ,,bolno ljubomoren" ...

a za ljubomorna na drugi ne sum, mozebi nekogas no sepak toa e vo mnogu mali kolicini, se raduvam na uspehot, a ne da im ljubomoram...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Љубомората е болест
Ок е да ја имаш во мали количини, ако си опсесивен само со неа не чини. Ако знаеш да се контролираш ок секоја чест.

S

Sagan

Гостин
Љубомората е одбрамбен систем, кој луѓето го користат кога се плашат дека ќе загубат нешто или некого, односно кога ќе направат компарација меѓу успехот на некој со својот успех.

Пред се е погрешен начин на реагирање заради страв од сопствената немоќ и незнаење.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Љубомората е многу сериозна болест. Подобро да ја спречиш отколку да ја лечиш

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Веројатно љубомората ја имаат оние што се повлечени и оние што се растени "со златна лажичка" , не дај боже да те заразат : )))

Kajgana Shop

На врв Bottom