Дали љубомората е болест? Може ли да се искорени?

IV43

Perfect in all imperfection
Член од
10 јануари 2006
Мислења
1.168
Поени од реакции
3
Abe ljubomorata e BOLEST i toa GOLEMA!Ljubomora ne mora da ima samo megju maz i zena,ili decko i devojka,moze da bide megju drugari itn...
Zavisi za so e ljubomorata.Na primer kaj nekoi e bez pricina nekoja posebna,samo onaka im se stvara nervoza i golema ljubomora na primer so ete drugarkata ima poubavo obetki od nea.Moze da e megju nekoj par,ama zavisi dali taa e opravdana ili ne.
Jas ne sum nekoja licnost so ljubomori,i nekoja so im zaviduva na drugite.PREZADOVOLNA sum od toa so do sea sum i od toa so do sea go iam,pa taka da neam nikakva potreba da sum ljubomorna na drugite.
A so nekoi postapki so sum gi napraila,ako nekoj pomislil deka toa e zaradi ljubomora,navistina se laze...

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
За мене љубомората е многу лоша работа мислам дека треба да се искорени тоа зашт ништо не се добива со љубомора сепак бев тип што многу љубоморам ама сватив дека нема ќар и си се откажав до тоа и престанав да бидам љубоморен значи што кој како сака нека има и што сака нека прави

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Љубомората е неизлечива болест.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Smetam deka koga se raboti za nekoja mala doza na ljubomora togas ne bi rekla deka toa e bolest.Megutoa koga se raboti za nekoj ekstremno ljubomorni luge togas toa definitivo e bolest

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Se dodeka e mala, e donekade ok. No i togas smeta. A najcesto onaa malata znae da prerasne vo mnogu golema. E togas e problem...
Inace, po nekoe cudo, dosta zenski sakaat ljubomorni deckovci... Ne preterano ljubomorni, ama onaka, ljubomornicki... :D

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Е болест ако е претерана. Ама мала слатка љубомора воопшто не пречи, дури и е потребна. Така барем изразуваш заинтересираност, не можеш да си толку ладен.

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
PuMbA напиша:
За мене љубомората е многу лоша работа мислам дека треба да се искорени тоа зашт ништо не се добива со љубомора сепак бев тип што многу љубоморам ама сватив дека нема ќар и си се откажав до тоа и престанав да бидам љубоморен значи што кој како сака нека има и што сака нека прави
љубомората не моеш така лесно да ја искорениш или па читај го болдираното, не моеш баш така да прекиниш да си љубоморен, да речеш прекинувам и одма да прекиниш, љубомората е некој вид на болест (не класична болест) шо се јавува кога нешто посакуваш да го имаш а немоеш или ево во врска со љубовта, љубоморни се оние кои сакаат.

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Ako se preminat granicite togas e bolest inace sekoj covek ponekogas sigurno pocuvstvuval ljubomora .

Член од
25 мај 2006
Мислења
72
Поени од реакции
0
Ljubomorata ne e voobi4aena bolast ..to mojt da preminit vo bolest samo ako se ojt v kraj..a ti PuMbA aj kazi mi te molam kako taka od odma se otkaza od ljubomorata i dali e to vistina taka ili samo ti si mislish deka ne si pojke ljubomoren??

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
Jealosy is a state of mind...

Член од
19 јануари 2006
Мислења
186
Поени од реакции
1
Ljubomorata vo pregolema merka e bolest ama ok e da se ima
vo normalni kolicini..

Ice Eyes

Ледени плави очи
Член од
2 јуни 2006
Мислења
23
Поени од реакции
0
Мислам дека љубомората е чиста болест со опседнатост на еден човек во друг - Ви го зборувам тоа од искуство бидејќи на многу деца во школково сум им идол и стално ми завидуваат - децата сакат само да ми напакостат: На пример стално ми зборат како овој , оној бил поубав од мене после телефонот мој е подобар од твојот,кога бев на еден важен натпревар во тој ден имаше дводневна ескурзија па овие моиве "другари" стално ми викаат дека нема да одам на ескурзија она ова.... значи едноставно ми се иди да им удрам по еден шамар и никогаш да не им дадам некоја помош која секојдневно ја бараат во мене или се кријат позади мене - а уствари којзнае што ти работат зад грб - едно е да си им идол (добро тоа го оправдувам тоа си е нивно право) - ама да те нервираат секој ден па тоа не оди у обзир , тоа е исто како некој да ти дува во врат.............:nerv:

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
болест е преголем збор. искрено мразам болно љубоморни луѓе зш некогаш стануваат многу нападни и агресивни , досадни итн. мала љубомора е ок се трпи а и покажува некои работи

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Odredena,mala doza na ljubomora ne e stetna,a ako gi premine granicite i stane nekontrolirana,togas definitivno e bolest.Jas ne se smetam za ljubomorna licnost i ne podnesuvam preterano ljubomorni luge.

Kajgana Shop

На врв Bottom