Дали љубомората е болест? Може ли да се искорени?

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
Pa ne e mnogu porazlicna od ljubovta...t.e. najcesto e posledica na ljubovta i ima isti simptomi kako nea. Ne ja kontroliras dovolno dobro za da ti gi skrie cuvstvata...te krsi i ponizuva...pagjas na dnoto i diganje nikad!!!
zaboraviv da kazam....NIKAD PA NI TAD:)

Член од
13 јануари 2006
Мислења
49
Поени од реакции
9
ми да јас мислам оти љубомората е болест ного тешко шо се лече

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
anonimnaa напиша:
ми да јас мислам оти љубомората е болест ного тешко шо се лече
неможеш да ја излечиш неизлечлва болест ти е тоа.

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Epa nekoj nacin e bolest a smetam deka e prisutna kaj sekoj eden taka da toa bi doslo kako nesto niz koe mora da se pomine a pred se da se nadmine...sega koj kolku ke uspee vo toa zavisi od samata licnost kolku saka da uspee ili kolku moze..

^eli^

шат ме габри.!.
Член од
29 мај 2006
Мислења
686
Поени од реакции
1
мала доза на љубомора е нормално...но тоа многу често преминува во опсесија,и болест..
а вакцина за таа неизлељива болест се ЉУБОВТА и ДОВЕРБАТА..

D

DJ_DEXTER

Гостин
Љубомората е присутна кај секого, но секој треба да се труди да ја надмине.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
љубомора во умерени граници е нормална работа, ама она претенаото е веке во рамки на болест и треба да се посетуваат лица кои се стручни да помогнат во надминување на пробелмот

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Да, сите сме љубоморни во дадени ситуации има тоа треба да се контролира, а не партнерот да се претепа или слични глупости. Дефинитивно е болест, особено кај машкиве, која преминува во посесивност и често е причина за прекин на многу врски. Тоа е нешто кое самите треба да го контролираме, да си ставиме граници до каде можеме да влијаееме на партнерот т.е. до кај се нашите можности.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
iako sum masko mn.retko sum ljubomoren so ogled na toa deka ..ljubomorata nemoze da te usreki ili da te napravi povesel...samo moze da ti nashteti i ne bi rekol deka e bolest :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Јас искрено мислам дека љубомората е еден вид болест која ги опседнува луѓето тој имал поеќе ја иам помалце тоа е болест што ке ми е мене гајле колку имаат другите да глеам да им наштетам :nenene:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Marinka напиша:
Да, сите сме љубоморни во дадени ситуации има тоа треба да се контролира, а не партнерот да се претепа или слични глупости. Дефинитивно е болест, особено кај машкиве, која преминува во посесивност и често е причина за прекин на многу врски. Тоа е нешто кое самите треба да го контролираме, да си ставиме граници до каде можеме да влијаееме на партнерот т.е. до кај се нашите можности.
btw ako kaj maskite ljubomorata e posesivnost i cesta pricina za prekin na vrska.
kako se odrazuva kaj ljubomornite devojki zeni dami ???

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
не сум љубоморна воопшто...знам со сите да бидам срекна и да се радувам со истите...не ја гледам поентата ако бидиш љубоморен на некого!

А за онаа ситна љубомора во љубовта да ја оправдувам-бидејки е потребно едно мало парче грижа!

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Јас сепак мислам дека љубомората не е болест. Се мислам дека тоа е наследно (баш имам заприметено). Со љубомора мислам дека ништо посебно се постигнува. Сигурно сите ќе го заприметат тоа чувство во вас и одма ве одбегнуваат (барем така мислам дека е:)). Место љубоморните да се потрудат и да успеат да го придобијат тоа што го сакале тие немат друга работа и ете едноставно љубоморат. :):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom