Дали сте среќни?

Jin

Член од
17 февруари 2008
Мислења
419
Поени од реакции
20
Нема среќа, туку само си мислиме дека сме среќни.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Нема среќа, туку само си мислиме дека сме среќни.
Како можеш да кажеш дека нема среќа, дека тоа е само продукт на нешто што си го замислуваме. Па ако е така тогаш сите луѓе ќе си замислуваат дека се среќни и ќе бидат среќни. Ех кога се би било така розево. Но нажалост не е...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На моменти се имам почувствувано надвор од себеси.Сите мои сетила ми проработеа и ја почувствував убавината на овој свет.Самодоверба ми се чинеше со к*ров ѕид ќе турнам.Е тоа е мојот опис за среќа кој што во последно време се поретко го доживувам.Среќата е емоционална состојба а не физички предмет кој што после одредено време ќе ни досади.Ако не се насмеам денес ќе се насмеам утре,ако не се насмеам утре, ќе се насмеам третиот ден,ако не се насмеам третиот ден тогаш нешто гадно ми се случува и треба да превземам нешто во врска со тоа.Ова мое правило не ми важи ако се случи некоја голема трагедија што ме погодува и мене,тогаш нормално е да не си многу среќен.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Доживувањето на среќата е субјективно, во иста ситуација еден може да мисли дека е среќен, а друг да биде длабоко депримиран. Јас за себе мислам дека сум среќна, Марфиевите закони често ме одминуваат и фала Богу што е така.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Денес да!
Ме разбудија зраците кои играа балет врз моето тело! Ме нахрани свежиот морски воздух и ме погали ветерот!
Душата полна, кредитната празна!
Вчера не!
Не можев да се разбудам зашто темнината си играше мајтап со мене па ми ги притискаше капаците со сета сила! Јас слаба, немоќна, истоштена со цигар во рака во најтемниот ќош од собата!
Кредитната полна, душата празна!

Среќна ли сум?
И вака и онака живеам а happiness is always just a step away! Demn it!
Да...
Не...
Ме удираат, паѓам, плачам, станувам, се тетаравам, се исправам...диши, диши...Дишам! Длабоко! Да, длабоко!
Среќна ли сум?
Се будам...
Да!

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
абе за среќен среќен сум, ама онаа најголема вистинска среќа од минатото сеуште не сум ја достигнал!

Член од
21 октомври 2008
Мислења
178
Поени од реакции
3
sreken .takov zbor ne postoi vo mojot svet.........
moze da se kaze mir i zadovolstvo i custvo na bliskost
ama sreken toa mi e nekako mnogu sreka ne e na arno

Член од
23 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
zavisi sto podrazbirate pod sreka.Site ja barame srekata vo nekoi pogolemi raboti,i mislime deka materijalnoto ne pravi srekni,no porano ili podocna svakame deka srekata mozat i malite nesta sto nekogas i ne sme gi zabelezuvale da ja napravat mnogu pogolema otkolku sto sme ocekuvale.:back:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Хммм со оглед на тоа што сум песимист и за мене чашата секогаш е полупразна за некое чудо можам да кажам дека во моментов сум среќна.Здрава сум,по дома сите сме здрави најблиските исто така(здравјето е најбитно пред се нели:wink:)
Опкружена сум со многу луѓе,имам најдобра другарка која се би направила за мене како и ја за неа,заљубена сум:pipi:...
Иако од друга страна пак среќата е релативна работа денес ти е ок утре не си баш нај ок и мислиш дека се е лошо и дека не може да биде полошо..знаши се зависи од моменталната ситуација.
Ама во секој случај ..па да можам да се изјаснам како среќна личност:wink:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
ne bas...moze da bide i podobro sum bila i posrekna no fala mu na Boga i za ovaa sreka:toe:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
па да не не чуе несреќата да речам дека не сум среќен, зошто ако ме слушни дури тогаш ке видам шо е то несреќа
ама сум бил многу посреќен :vozbud:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Прашањево навистина ме замисли... Прво неможам прецизно да го дефинирам поимот среќа, ама според некој мој констатации мислам дека не сум премногу среќен , ама не сум ни несреќен, сепак среќата според мене зависи од многу фактори и затоа е премногу променлива работа. Во последно време несе чуствувам баш среќен , но сепак има моменти во кој ми се случува да се чуствувам многу среќен . сепак незнам што точно да одговорам на ова прашање ќе ми треба подолго време за тоа ама во моментов го немам тоа време баш...:toe:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Porano se raduvav na sekoja sitnica,se mi pricinuvase radost,no sega imam poveke (mislam finansiski)i mozam mnogu poveke da si priustam od porano no toa ne me pravi i poveke srekna.A od koga imam zdravstveni problemi uste poveke svakam sto se znaci vsusnost sreka.Da si zdrav mislam e najdobroto nesto i togas covek e najsreken,ako nema zdravje se e togas beznadezno.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
прашање шо во тек на ден можам да дам мн различни одговори ... ете ќе кажам моментално : шо знам осеќам некоја празнина нешо неисполнетост во мене, ко стално да ми фали нешо макар да е то и нешто минијатурно. ако размислам дали е то од факултетот шо нон стоп ме притиска мислам не е, мора да најдам некој начин да се „исполнам„ ... и од се шо напишав испаѓа дека не сум баш најсреќен :nesum:

PepoOo

[d^.^b]
Член од
7 април 2008
Мислења
621
Поени од реакции
24
Па на моменти сум се чустувал многу среќно,но исто така има и моменти на кој се чуствуваме многу несреќни.
Неможам да кажам дека сум среќен,но неможам исто така да кажам и дека сум несреќен.
Понекогаш знаете , кога само би споредувале со некој други личности би се уверили колку всушност сме среќни/несреќни.

Kajgana Shop

На врв Bottom