Дали сте среќни?

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Човек никогаш не е толку несреќен колку што мисли, ниту толку среќен како што се надевал дека ќе биде! :smir:

Член од
20 јуни 2008
Мислења
17
Поени од реакции
2
Мнн сум среќна!!! Задоволна сум со животот, во сите смерови! Љубов, Другарство, Школо, Семејство... Едноставно сум исполнета и животот од ден на ден ми е поубав!!! :baeh: Само коа ке ми текне лани ова време у кои депресии бев, сега сум презадоволна...:wink:

М

Мрак

Гостин
Оф.Животов е како еден долг тунел.Канализација поточно.Многу гомна и смрдежи.Понекогаш во таа канализација некој надвор од твојот живот-надвор о канализацијата твоја може да се помачи и да направи дупки на површината и низ нив да помине некоја светлина која колку толку ќе го наруши мракот кој постоел дотогаш.Но ти неможеш да седиш под таа светлина да те грее,мораш да продолжиш напред.Дури и ако некогаш останеш може да изччезне тој кој ја направил дупката и да дојде друг кој ќе ја покрие и ти пак ќе бидеш во мрак.И така ние се движиме низ таа каналзација сами(колку и да има луѓе околу тебе ти си секогаш сам,запоми го тоа)барајќи светлина.Понекогаш и забораваме што бараме и само се движиме бидејќи тоа сме го правеле одсекогаш.Јас сум сама на овој свет.Немам никого свој.Иникогаш неможам да имам.Некои луѓе прават дупки,на кои се радувам но на крај низ нив ми пуштаат големи количини на измет.Не ги разбирам луѓето.Не го разбирам животов.А со целата моја филозофија за канализацијата би требало да сватите каков ми е животот.

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Никогаш посреќна и позадоволна:pipi:
Само вака и нека продолжи!

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
секогаш сум среќна со тоа што сум но има дел во мене кога се крши и чуствува болка која ми ја нанесува околината но покрај се сум среќна со работите што ги правам едноставно среќна со тоа што го имам

Е

експерт

Гостин
Јок....кога сум хај-СУМ ХАЈ..значи гледам од друг агол на работите-ајде визуелизирај-моментално гледаш да речеме 30степени(и толку-ограничен ти е видикот),е кога си ХАЈ одиш до 90степени и гледаш од птичја перспектива(ко стратегиите),а можеш и до 180степени да одиш,али како сакаш.
знам, прочитав што имаше напишано во такви моменти и каква тема имаше отворено :)

S

StereoLove

Гостин
Не сум воопшто,одамна...се обидувам да ја најдам и среката во најмалите нешта но не можам.После се што ми се случи оваа година тешко дека ке бидам срекна.

S

smart ass

Гостин
Аман бре луѓе.

Што се случи ќерата???

Наму луѓе убиваат,колат,силуваат,крадат и мака немаат вие ќе изигравате ко бош косовското прашање го решавате и тоолку маки и одговорности имате.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
јас општо како личност од себе сум многу задоволна.може сум предобра,не знам.само повеќето луѓе во моја околина не знаат да го ценат тоа.не дека сум нарцис,далеку од тоа.дури и можеби имам повеќе комплекси отколку што би требало,ама не се обвинувам себе за тоа.во глобала ко личност од себе сум задоволна,сум скоро се она што би сакала да бидам.
значи,целиот проблем тука е тоа што не знаат да ме ценат,и јас патам поради тоа.добивам работи што не ги заслужувам,или можеби само мислам дека не ги заслужувам,не знам.во секој случај и да сум му згрешила на некој нешто не било намерно.
значи во глобала ко личност сум задоволна од себе,ама не целосно од она што го имам.а би можела повеќе да постигнам,во двете работи.без сомнение.

?

..........

Гостин
Среќен сум како никогаш досега, срекен ме прават малите работи, не ми треба многу за да сум среќен.

Член од
22 март 2010
Мислења
54
Поени од реакции
2
Среќна - не..
Во некои моменти - задоволна..
Но има разлика од среќа до задоволство..
Сакам да сум среќна..
Сакам да знам како е..:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom