Дали сте среќни?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
па да до негде можи да се кажи дека сум среќен, ама мора да се најди нешо шо не ме остава да бидам комплетно 100% среќен. јебига ај ке биди ...

Little Lady

Born To Be Wild
Член од
28 октомври 2008
Мислења
339
Поени од реакции
8
prvo otsecno bi odgovorila NE - zasto sekogas ima nesto sto ni nedostiga za da bideme srekni..ili barem za da kazeme deka sme
noo...potoa vednas se zamisluvam za to deka treba da bidam zadovolna i na toa sto go imam, sto sum ziva i zdrava sto imam dom...itn, ama najcesto na tie rabpti mislime samo koga sme vo golema taga
mnogu sitni raboti mozat da ne napravat srekni..no ne za dolgo, vednas ke se pojavi nekoja uste positna sto ke ne izvadi od takt i ke zaboravime na srekata, neznam samo zosto si go dozvoluvame toa :pipi:
se nadevam ke izvlecam nekoja korist od knigava sto ja citam " Ne gubete gi nervite poradi sitni neshta..."

D

Delux

Гостин
'Cudno e kolku malku ni e potrebno da bideme srekini ,a uste pocudno e kolku toa malku sekogas ni nedostiga'-poznata misla i spored mene mn vazna!
me interesira dali ste srekni i zadovolni od ona sto ste vie kako licnost i dali ste zadovolni od ona sto go imate.denes retko koj e zadovolen i sekogas se bara poke,poke za da se stigne do najmnogu.a koga ke se stigne do toa najmnogu pak nema zadovolstvo.ne sme srekni a prv i najvazen faktor poradi koj bi trebalo da sme PRESREKNI a ne srekni e toj sto sme zdravi i pravi!
pa povelele...:helou:
Интересен ти е воведот на темата...
денес го посматрав кучето кое е врзано во дворот со синџир од 2 метри,секој ден...то куче живее и има на располагање дијаметар на движење од околку 4 до 5 квадратни метри,нема слобода на движење,јаде тоа шо ќе му дадеш,не пребира храна,на секоја наредба се одзвива,прави се шо ќе му речеш.Не му треба ништо друго...вчера цел ден беше си играше со топчето,впрочем тоа и му е единствената занимација и кога се приближи 23 часот излегов да испушам цигара на балкон го видов во куќарката како спие,но будно со едното око,и ме посматра чекаќи да го изговорам неговото име.
Другиот ден истата приказна влегувам во дворот и го гледам како си игра со топчето,ме виде мене и почна да скока околу мене и пушташе звици на задоволство и среќа,и знаеш шо тоа куче е среќно секој ден дури и посреќно од било кој
И понекогаш кога ќе помислам на фразата „кучешки живот„таа теза била лажна,сведок е кучето.
Нашата среќа(нас луѓето)била релативна,доаѓа и брзо заминува.за разлика од кучето која трае вечно.
Ние бараме премногу за нешто да те направи среќен,и ако тоа го добиеш за брзо време ќе ти се одмили
Кога го пишам ова истото го мислам и за себе

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Некои денови имам милион причини за да бидам среќна, а некои имам само една- самото тоа што постојам...
А се додека постојам ќе има и уште милијарда причини кои ќе ме направат среќна-тоа ме прави среќна и да среќна сум дури и во најтешките моменти...и со самата помисла дека уште кога сум се родила со тоа сум победила 2 милиони други потенцијални луѓе т.е. сперматозоиди кои не биле доволно брзи за да ја оплодат јајце-клетката од која сум настанала:aplauz:

Тука сум со некоја голема причина, уште не сум ја открила ама работам на тоа... И и тоа ме прави среќна( а и милион други причини...)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
се додека има понесреќни од нас, ние ќе се чуствуваме посреќни од некој, значи среќни. Затоа не зборите мнг дека не сте среќни.Поглеј некоја епизода од Sout Park (на пр.) и да видиш како ќе се окезиш
поздрав:wink:

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Најсреќна сум кога сум опкружена со моето друштво и кога сите се забавуваме, зафрканции пагаат на сите страни и слично. А моментално најсреќна ме прави како си врне надвор снегче ах обожавам ја таа глетка.
Ама неможам да кажам дека сум ептен оноа среќна, затоа што ми фалат некои уште некои работи, па се надевам дека во оваа нова година се ќе излезе на подоброооо и ќе бидам уште посреќна.

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Паа многу сум среќна навистина,имам се што ми треба имам љубов имам топлина, дом,храна,семејство,пријатели,луѓе што ме сакаат - а тоа ми е најважно:pipi:

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Па било и подобро... но нема да се жалам ќе речам дека сум среќен

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
Nemozam da kazam deka cel zivot sum srekna, no ovie 2-3 meseci mislam deka nikogas ne sum bila po srekna i zadovolna od sebe i site so gi poznavam... Imam ubav period:wink:

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Да сум среќен ама не целосно!:nesum:
Има еден дел од мене кој не е целосен и со тоа се базира и мојата среќа...
Многу работи ги поправив и ради тоа сум среќен,а и другото ќе се поправи,но само со време...Во глобала среќен сум до негде

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
..Гете рекол: запрашајте се дали сте среќни , и ќе престанете да бидете среќни...Не се сметам за комплетно среќна личност...Среќата е релативна...

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
НЕМА СРЕЌЕН ЖИВОТ, ИМА САМО СРЕЌНИ ДЕНОВИ
затоа да се радуваме и да ги запаметиме среќните моменти, а кога ќе дојдат оние лошите да чекаме да дојде ново среќно утре!!!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Во моментво сум среќен, меѓутоа не се толку чести тие моменти кога среќата навистина е со мене. Но додека траат ги искористувам највеќе што можам

Kajgana Shop

На врв Bottom