Дали сте снаодливи?

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
некои луѓе се осамостојуваат порано во животот, некои подоцна. Јас бев од оние вторине. anyway, секој човек на некој начин е снаодлив, снаодливоста е дел од нашиот живот ако не бидеш снаодлив во одредени ситуации тогаш многу лошо поминуваш... од сопствено искуство го знам ова бре :)

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
epten sum snaodliva. ednostavno i prisilena bev. od 12 godini sum oddelena epten od moite, osven finansiski, i samo ke mi dadat pari i na mene ostanuva da se snajdam za sve. a i koga se preselifme u amerika namesto tie mene da mi pomognat da se vklopam, jas moraf niv da im pomognam, se javuvav na 12 godini po advokati, po firmi, brkav raboti, itn zatoa shto najdobro znaef angliski. toa i me nauchi kako da se snajdam u zhivotot. sega u kakva i situacija da me stavat, znam kako da se snajdam, i skoro nikogash ne baram pomosh. epten retko (mozham slobodno da kazham skoro i nikogash) baram pomosh, zatoa shto najverojatno ako jas nemozham da si pomognam u odredena situacija, retko koj od tie shto gi znam ke mozhe da se snajde. epten sum probivliva i ako sakam neshto ke si go zemam, nema shto da se dvoumam, poshto ako ne si snaodliv deneska i ako ne znaesh kako da se izrazish i da si kazhesh shto sakash i shto ti treba, nikoj nema da ti go dade taka. snaodlivosta e skapocena rabota koj retko koj ja ima, a mozhe mnogu lesno da se dobie samo so malku samodoverba.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
najcesto sam si gi sreduvam rabotite!no da bideme iskreni ne se sreduvaat site raboti kaj nas po normalen pat!pa zatoa moras da si pobaras pomos!
ne mi e neprijatno koga urgiram za drugi!no koga ke dojde redot za mene-mnogu mi e neprijatno!nemam pojma zasto!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Колку сум снаодлива?Не знам.Знам некогаш да се снајдам и да постигнам нешто,но сепак не сум пак ни толку итра за да знам во секоја ситуација како да се провлечам,извлечам и ли како да постапам.

Инаку не ми е срам да побарам помош.Ако нешто не ми е јасно или пак ако сум свесна дека не можам сама да се справам со ситацијата или пак сама да го решам проблемот,барам помош од најблиските.
Е сега додуша знае некогаш тврдоглавоста и гордоста во мене да проработат повеќе од што треба и во тие случаи запнувам,се мачам и правам се од себе да се снајдам сама и од гордост и инат не барам помош.Ама сепак се зависи од периодот во кој се наоѓам.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ја пошто помагам на секого на кој што можам да му помогнам воопшто не ми е проблем да побарам помош.
Ја објаснувам ситуацијата и барам помош од оној човек кој знам дека реално може да ми помогне.
Воопшто суетата не ми е проблем пошто настапот ми е искрен дека во моментот ситуацијата ми е таа и потребна ми е помош од човекот на кого му се обраќам. :bbsmile1:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Па се сметам за доста снаодлива личност. Можеби порано знаев да забушавам ама сега сум свесна дека ако не направам нешто сама нема кој да го направи тоа за мене. Моите ми оставија доволно простор сама да бидам свесна и сама да се грижам за скоро се. Ако не направам нешто сама нема кој да го направи тоа за мене.
Им помагам на другите не велам не. Помош барам само од родителите откако ќе ми пропаднат сите обиди и веќе немам каде.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Колку ич не сум снаодлив тоа е чудо некое :nesvest: ќе се изгубам у секунда и нема да можам да се снајдам катастрофа:uvo: а за помош си барам помош не ми претставува тоа проблем не патам од комплекс на суетна личност па не за џабе рекле "ко пита не скита" :toe:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ne da sum snaodliva tuku i poveke,moram sto da pravam.Ponekogas ni se desava vo zivotot da morame za odredeni situacii sami da se snaogame pa sobiras sili i guras napred znaes deka nema koj i moras samiot.I uopste nemam problem da pobaram pomos zasto znam deka ke vratam duplo za storenata usluga.A ponekogas mi se desava da naletam na nekoj nacist sto ne saka da mi pomogne pa ja kao nekoe detence sozalivo ke mu se obratam pa saka neke ke mi objasni,pomogne.A jas cela srekna sto sum si go resila problemot si vikam u sebe:jadi ti gomna kolku si sakas bitno zavrsi mi rabota da ne me boli glava:pos2:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Секој пат кога се обидувам да направм нешто, се обидувам да го направам сам. Меѓутоа, никогаш не ми било срам да побарам помош за нешто ако не можам да го направам.
Себеси се сметам за доста снаодлива личност, но поради тоа што не постојат соврпени луѓе, понекогаш имам потреба од помош, иако минимална, секогаш добредојдена.
Не се срамам да побарам помош, но ја барам откако ќе увидам дека сум пробал на секој можен начин да го постигнам она што го сакам. Не се откажувам лесно. Едноставно, задоволство ми е да знам дека можам. А ако веќе не можам, задоволство ми е да побарам помош и да гледам како следен пат јас би можел да го правам тоа.
Учам од недостатоците...

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Сум снаодлива..Секогаш гледам се сама да направам и најчесто ми успева..Едноставно мразам да сум должна на некого,за било што...Помош ретко,многу ретко барам,тешко ми е да барам,не знам зошто,од срам сигурно не е,можеби од гордост..Да се лижам на некому,не сакам,па затоа гледам кога се снаоѓам,таа особина да ја избегнам...

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
За некои работи знам да бидам сварно многу смотана и да неможам да се снајдам, оти сум срамежлива :kesa: ама пак за други знам да се правам не слушам, не гледам ама се пратам,а кога ми треба помош не се срамам да побарам :smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сум снаодлив, ама не ми претставува проблем да побарам помош за нешто, зошто не сум сезнајко. Се трудам да бидам одговорен и да ја завршувам одговорно работата.
Е сега сум малку лошко кога сакам да импресионирам некого. Се случува ситуација се возиме со кола на дестинација небитна, тројца луѓе во нејзе меѓу кои и јас. Возачот кој што ја возеше таа кола беше повозрасен од мене доста и имаше познавање од некои работи во некои области. Кога јас дојдов на ред да отворам уста едноставно човекот замолкна слушајќи ме. Кога почнав од анархистичките демонстрации во Грција, па поимите од имињата на селата низ кои што поминувавме и легендите за тие села, потоа јодот во солтта и неговиот ефект врз нашето здравје итн. итн. итн. итн. :icon_lol: Не беше баш многу културно и скромно од мене, ама ја исполнив целтта и го импресионирав.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Аууу, ќе трпам ако треба ама помош од никого не барам. Зборам за обични работи ,се разбира. Сметам дека можам сам да си ги решавам работите.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Аууу, ќе трпам ако треба ама помош од никого не барам. Зборам за обични работи ,се разбира. Сметам дека можам сам да си ги решавам работите.
Pozdrav do tebe prijatele ama mislam deka seuste ne si zapadnal vo nekoj problem, pa taka mislis deka ne ke baras pomos.Na primer da si vo druga drzava tamu da zivees ne znaes jazik,zakoni ,luge itn sto bi pravel?Bi sedel cel den doma i ke cekas sami rabotite da si dojdat na svoe mesto?Dobro e vo svoja zemja da si jak ali ima vo zivotot mnogu situacii koi ne teraat da pobarame tuga pomos i da se snaogame,neli?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Pozdrav do tebe prijatele ama mislam deka seuste ne si zapadnal vo nekoj problem, pa taka mislis deka ne ke baras pomos.Na primer da si vo druga drzava tamu da zivees ne znaes jazik,zakoni ,luge itn sto bi pravel?Bi sedel cel den doma i ke cekas sami rabotite da si dojdat na svoe mesto?Dobro e vo svoja zemja da si jak ali ima vo zivotot mnogu situacii koi ne teraat da pobarame tuga pomos i da se snaogame,neli?
Ехее стоп. Реков дека за мали и не многу битни, секојдневни работи, не барам и не молам за помош. Инаку кога сум во сериозен проблем секако дека е тешко без помош.:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom