+1 само што не знам во која црква, не сум ги прашал моите.сум сум
Бидејќи така твоите мајка и татко ти даваат усмерување во животот онака како Бог што одредил,Слава Му!Сум, и често се карам поради тоа со моите...
Па добро, каде е овде правото на вероисповед ако веднаш штом се родиш некој одлучи дека ти ќе бидеш православен христијанин...:nenene:
A-men to that :pos2:Бидејќи така твоите мајка и татко ти даваат усмерување во животот онака како Бог што одредил,Слава Му!
Бидејќи така тебе ти е даден патот,и спасението е поблиску,со самото тоа дека си станал верно Божјо чедо без да сакаш,Слава Му!
Оти ако не си крстен и ако не си православен христијанин не си Македонец,а Македонците се чеда Божји,Слава Им!
Оти тоа е единствениот начин попот да фати голо мевце.Инаку мора да плаќа за него,Слава Му!
Секогаш можеш да се конвертираш во ислам. Нема да е проблем.Сум, и често се карам поради тоа со моите...
Па добро, каде е овде правото на вероисповед ако веднаш штом се родиш некој одлучи дека ти ќе бидеш православен христијанин...:nenene:
Знам како е бе другар.Сум, и често се карам поради тоа со моите...