Дали сте крстени во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ете ви горе анкета, споделете со луѓе, изберете што сакате и да дискутирате околу тоа, не да се расфрлате низ 100 теми и да се карате. :)
Секој резултат што нема да брои 70% да се крстени во црква ќе ни биде изненадување.

Можда попаметно би било да е анкетата дали вашите деца се крстени или ке ги крстите во црква...нас не крстиле нашите родители од раѓање.
Само мое мислење ако е нешто офф Топик може да се избрише

Можда попаметно би било да е анкетата дали вашите деца се крстени или ке ги крстите во црква...нас не крстиле нашите родители од раѓање.
Само мое мислење ако е нешто офф Топик може да се избрише
Може да отворите таква тема: Дали (ќе) ги крстивте вашите деца во христијанска црква и таму да се направи токму ваква анкета и да се види...
Иако нема да има разлика, многу мал процент од крстените не би ги крстиле своите деца... тоа е некој адет останат, не дека нешто се интересираат за религија и верување. Едноставно адет...

Иако нема да има разлика, многу мал процент од крстените не би ги крстиле своите деца... тоа е некој адет останат, не дека нешто се интересираат за религија и верување. Едноставно адет...

Adet ili ne, mladive ne propustaat vencavanje u crkva i obavezno svoite deca gi krstevaat....podobro da receme deka e nekoe pomodarstvo, a vo pravo si inaku, nemaat pojma od religijata.

Ја сам га измочаја попа у браду док се дешавало овој.Ако му е.
Видиш, ја још како мало бебе сам знаја дека ке биду атеист хаха.

не мешај поими, ти си хинду тоа е далеку од атеист

Хепта е тажен што сме крстени, не му оди регрутирањето лесно. Едино поздрав ми делува како потенцијална.

не мешај поими, ти си хинду тоа е далеку од атеист
Бот,не сам Хинду, што се губиш.
Овожавам приказне за креацие од цел сфет, источни учења,митови и легенде.
Тој значи дека сам легенда? :icon_mrgr:

Ја неам протиф крстење.Ама кд ке порасне човек и кд ке си напуни 18,изволте крсти се.
А не тфои да те крстиф како бебе,зшто си роден у православно семејстфо.
Тој е.

Adet ili ne, mladive ne propustaat vencavanje u crkva i obavezno svoite deca gi krstevaat....podobro da receme deka e nekoe pomodarstvo, a vo pravo si inaku, nemaat pojma od religijata.
зависи, некој не ги крстат, требало кога ќе наполни 18+ сам да реши, лесно може и тогаш да се крсти, на Матка или во Охрид...
Друго е Сунет, тој се праи само на детска возраст, сакало или не детето, родителите решаваат, гледав американски филм како се расправаат родители ( евреин и англичанка) на уште неродено дете дали да се праи сунет...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom