Дали сте атеисти?

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Infra напиша:
Супер ќе беше ова што си го препишал, прво самиот да го разбереш, а потоа да го пренесуваш на други... За жал, станува збор само за интерпретација од страна на робот. ИЛИ, увери ме во спротивното. Ако твоето мислење се поистоветува со она што си го „напишал„, тогаш не би требало да мислиш дека на Земјава 'не донеле вонземјани...
se desija nekoi paranormalni raboti pa robotot se konvertira , a ti i doma li taka cackas po fiokite,krtu eden :icon_lol: se zezam, za da znaes da "prepises" nesto treba da znaes i koga i tocno od kade,a da bev robot nemase da go prepisuvam ke go znaev na pamet,so tocki i zapirki i zapamti -"nikad nije kasno da se ljubi strasno :icon_lol:

Infra

Мојот Пастир
Член од
26 ноември 2005
Мислења
141
Поени од реакции
2
astrion напиша:
se desija nekoi paranormalni raboti pa robotot se konvertira , a ti i doma li taka cackas po fiokite,krtu eden :icon_lol: se zezam, za da znaes da "prepises" nesto treba da znaes i koga i tocno od kade,a da bev robot nemase da go prepisuvam ke go znaev na pamet,so tocki i zapirki i zapamti -"nikad nije kasno da se ljubi strasno :icon_lol:
Е ако де, баш убаво ако е така! Не дека не се согласувам со тоа што си го напишал, туку некако не ми изгледаше баш нај „верно„ од твоја страна, затоа што со некои твои постови си контрадикторен. И не мислам дека некој е робот доколку знае стихови од Библијата на памет. Целта е најважна. Џабе ти е и цела Библија на памет да ја знаеш, доколку тоа што си го „научил„ не го применуваш.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Ja ne sum ateist,veruvam vo Gospod!

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Член на раководството напиша:
ХЕХЕ
Немаш поим како луѓето се палат на оваа реченица, мислам ако не сфаќаат иронија, хумор....
:lud: abe sfakam i humor i se...ama nem ti nogo da se zabrkavas so Gospod za on da ne te zafrkne posle..:pishtoldz

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Ако бог создал се - значи создал и хумор... или комичарите се деца на Сотоната... а на крај сите умираме и озбилни и неозбилни... сепак не ми се верва дека бог е толку злопамтило па пакосно да ти речи ”Аха .. ти си оној на Кајгана форум шо се зафркаваше.... сега ќе видиш ти!”

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Член на раководството напиша:
Ако бог создал се - значи создал и хумор... или комичарите се деца на Сотоната... а на крај сите умираме и озбилни и неозбилни... сепак не ми се верва дека бог е толку злопамтило па пакосно да ти речи ”Аха .. ти си оној на Кајгана форум шо се зафркаваше.... сега ќе видиш ти!”

:icon_lol: hehe
abe i ti ne sfakas humor izgleda:kez:

Член од
5 мај 2006
Мислења
23
Поени од реакции
3
Spored mene, biblijata e cela vo metafori, religijata vo nieden slucaj ne obedinuva, tuku samo stvara vojni, a vo samata biblija ima odlicna eticka strana kako da se odnesuva eden covek. Desette bozji zapovedi mora sekoj da gi pocituva, bez razlika dali e ateist ili vernik. Crkvite se prekrasna umetnost i da, priznavam deka osobeno navecer imaat neverojatno smiruvacko dejstvo koga se prazni a svekite gorat. Popovite se zhiv sram!!!!! So ogled na sevo ova.....da, gord ateist sum :D

Da_ButcheR

Таурен
Член од
3 април 2006
Мислења
53
Поени од реакции
0
Moras da veruvas u nesto sakal ili ne....mos tava nee tocno ama celava prikazna e za da se veruva u nesto,da se nadevame na nesto oti nadezta e najvazna...:pop:

Член од
5 мај 2006
Мислења
23
Поени од реакции
3
....te molam kazhi mi deka ne si ozbilen....veruvam vo toa shto ke go vidam, tolku!

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
малце касно али .. некој рече:

Јас сум атеист и единствен извор на тоа мое чувство е тоа што денес се нарекува НАУКА.

???

веруваш во нешто што константо се демантира себе си ?

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Христијанство- Комплексна Едноставност

Јас верувам во Господ, но не верувам во оној Господ кој ми е приложен од другите. Оној Господ кој мрази, оној Господ кој убива милиони невини, оној Господ кој вели дека МОРАМ да се потчинам под негова власт инаку ќе ГОРАМ во пеколот за век и векови. Оној Господ кој вели дека ќе слегне на земја и ќе гази врз неверниците и нивното месо и со меч кој ќе излезе од неговата усте ќе рее дожд од крвта на неверниците. Оној Господ кој го УБИ неговиот син за да не врзи како кучиња под негова власт.

Не. Не верувам во тој Господ. Јас верувам во оној Господ кој ме прифаќа таков каков што сум. Верувам во оној Господ со неограничена љубов и милост. Верувам во оној Господ кој го даде едниствениот син за да не просветли и спаси од пропаст. Верувам во Богот на Евреите, Муслиманите, Болните, Неправедните, Хендикепираните, Педерите, Лезбејките, Црнците, Несовршените, и сите оние кои се мразени од ОНОЈ Господ.

Можеби ова што го зборувам е грев, можеби ќе ме рпати во пеколот, but if thats the case, let it be so. Бидејќи знам дека МОЈОТ Господ, НАШИОТ Господ секогаш е зад мене и ми нуди поддршка и желба за живот.

Амин.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Прво.... Господ го убил својот син??? Ја како што знам Исус воскресна...за да го завземе своето место покрај татко си. Тоа и не е баш мртов.

Второ... ако идеме така... значи има некои 6 билиони богови ?

Знаеш.... светот не се прилагодува на твоите желби.. Господ Бог е еден и единствен таков каков што е! Останува на тебе дали ќе го прифатиш или не

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Препрочитај што сакав да кажам...

Стварта беше што не се согласувам со инквизиторите и дај хард фановите на Господ кои како што реков во друга тема, го злоупотребуваат неговото име за да го оправдаат својот гнев и омраза спрема друга група на луѓе. Дали Господ не учи на омраза? Last time I checked, there was a HUGE NO printed all over the bible.

Tи сакаш да веруваш во Бог кој е одоговрен за смртта на милиони невини луѓе?

Negatifo

...keep Jazzing...
Член од
25 мај 2005
Мислења
180
Поени од реакции
4
Наполно Атеист!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop