Христијанство- Комплексна Едноставност
Јас верувам во Господ, но не верувам во оној Господ кој ми е приложен од другите. Оној Господ кој мрази, оној Господ кој убива милиони невини, оној Господ кој вели дека МОРАМ да се потчинам под негова власт инаку ќе ГОРАМ во пеколот за век и векови. Оној Господ кој вели дека ќе слегне на земја и ќе гази врз неверниците и нивното месо и со меч кој ќе излезе од неговата усте ќе рее дожд од крвта на неверниците. Оној Господ кој го УБИ неговиот син за да не врзи како кучиња под негова власт.
Не. Не верувам во тој Господ. Јас верувам во оној Господ кој ме прифаќа таков каков што сум. Верувам во оној Господ со неограничена љубов и милост. Верувам во оној Господ кој го даде едниствениот син за да не просветли и спаси од пропаст. Верувам во Богот на Евреите, Муслиманите, Болните, Неправедните, Хендикепираните, Педерите, Лезбејките, Црнците, Несовршените, и сите оние кои се мразени од ОНОЈ Господ.
Можеби ова што го зборувам е грев, можеби ќе ме рпати во пеколот, but if thats the case, let it be so. Бидејќи знам дека МОЈОТ Господ, НАШИОТ Господ секогаш е зад мене и ми нуди поддршка и желба за живот.
Амин.